Ябълковият оцет подобрява здравето на стомаха и червата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Пийте ябълков оцет, добавяйте го в храната си! Ето как да използвате ябълков оцет за да облекчавате стомашните си неразположения.

Ако се борите със стомашни проблеми не сте единствени. Всъщност, приблизително 70 милиона американци страдат от храносмилателни заболявания като запек, стомашни киселини и синдром на дразнимото черво.

Добрата новина е, че ябълковият оцет може би е един от най-добрите естествени лекове, до които можете да прибегнете. Натуралният ябълков оцет конкретно може да подобри храносмилателното ви здраве, което да доведе до по-чиста кожа, по-добро усвояване на хранителните вещества и дори по-силна детоксикация на тялото.

Пийте ябълков оцет срещу тези 5 заболявания

Ето как да използвате ябълков оцет, за да се чувствате в най-добро здраве.

Какво е ябълков оцет?

Ябълковия оцет се прави в две стъпки. Първата стъпка включва добавяне на мая към ябълков сок. Захарите след това се разграждат и се превръщат в спирт.

След това към алкохолния разтвор се добавят полезни бактерии за по-нататъшно ускорение на ферментационния процес. Това създава мътна субстанция от оцетна киселина, позната като „майка” и съдържа всички пробиотични и ензимни свойства, които спомагат здравето на стомаха и червата.

Не забравяйте, че повечето ябълкови оцети са бистри (не съдържат майка) и заради това не съдържат тези лекуващи стомаха и червата свойства. Ако оцетът е бистър като ябълков сок, то той вероятно не е натурален. Когато използвате ябълков оцет за здравето на стомаха и червата, уверявайте се, че купувате натурален ябълков оцет.

Никога не използвайте ябълков оцет ако пиете някое от посочените тук лекарства!

10 начини по които ябълковият оцет поддържа здравето на стомаха и червата

1. Побеждава подуването на стомаха

Ако редовно се борите с подуване на стомаха, ябълковият оцет непременно ще облекчи част от неудобството ви. Това е така, защото ябълковият оцет помага за подсилването  на стомашната киселина, което може да е полезно за хората, които не произвеждат достатъчно такава, за да си осигуряват добро храносмилане. Достатъчното стомашна киселина играе важна роля като спомага разграждането на храната. Когато храносмилането ви се оправи, вие ще изпитвате по-малко подуване на стомаха.

Ябълковия оцет, възможни ползи и вреди

2. Стимулира по-добро храносмилане

Лошото храносмилане често е причинено от ниско ниво на стомашна киселина – синдром, познат като хипохлорхидрия. Като добавяте ябълков оцет в храната си, вие непрекъснато презареждате тялото си с необходимата му киселина, за да облекчите стомашните болки, газовете и гаденето. Предупреждение: Ако страдате от стомашни киселини, това вероятно е причинено от недостатъчна стомашна киселина, а не от прекомерна стомашна киселина. Но ако страдате от стомашни киселини, причинени от повишена стомашна киселина, то тогава натуралният ябълков оцет може да влоши симптомите. Така че не започвайте да приемате ябълков оцет без преди това да сте говорили със своя лекар и уточнили на какво се дължат симптомите ви.

Домашен тест за хипохлорхидрия

За да разберете дали имате хипохлорхидрия (намалено производство на стомашна киселина), направете следния тест у дома:
Сутрин на гладно изпийте чаша вода със стайна температура, в която предварително сте разтворили ¼ ч. л. сода бикарбонат, като в същото време си мислите за храна, за да стимулирате производството на стомашни сокове. 3 до 5 минути след изпиването на содения коктейл би трябвало да се стигне до образуването на газове или до оригване, което би означавало, че нивата на стомашна киселина са в норма. Ако не се случи нищо или се случи след повече от 5 минути, се счита, че няма достатъчно стомашна киселина. Ако пък газовете и оригванията продължат през целия ден или се почувства силен дискомфорт като затопляне или парене в стомаха, това може да означава, че стомашната киселина е в повече.

Имате киселини? 3 теста да определите защо

3. Бори гъбичките и бактериите

Натуралният ябълков оцет носи впечатляващи ползи в битката с гъбичните и бактериални инфекции, което може също така да помогне за отстраняването на нежеланите нападатели в стомаха и червата. Изследване откри, че натуралният ябълков оцет има обещаващо антимикробно действие срещу E. coli, S aureus, и Candida albicans.

4. Подобрява усвояването на хранителните вещества

Ябълковият оцет може да играе важна роля в подсилване усвояването на хранителните вещества, особено в усвояването на калция. Изследване с животни откри, че оцетът подсилва усвояването на калций в червата поради съдържащата се в него оцетна киселина. Посипвайте леко богатите на калций храни като броколи или салати с нарязани бадеми с ябълков оцет, за да подобрите способността на тялото си да усвоява тези хранителни вещества.

5. Бори се с гъбични инфекции

Ако често страдате от гъбични инфекции или свръх растеж на кандида, ябълковият оцет може да ви спаси живота. Натуралният ябълков оцет предоставя впечатляващи антимикробни и противогъбични ползи и убива инфекциите в зародиш.

6. Спомага детоксикацията

Натуралният ябълков оцет спомага за намаляването на телесните тлъстини и естествено премахва токсините, натрупани в тези мастни клетки. Опитайте се да пиете ябълков оцет с вода и мед, за да спомогнете изхвърлянето на тези токсини, като в същото време подсилите функцията на стомаха и червата си.

6 начина да използваме ябълков оцет за лечението на артрит

7. Алкализира тялото ви

Въпреки факта, че натуралния ябълков оцет се счита за киселинен, той има алкализиращ ефект върху тялото поради наличието в него на бактерии на оцетната киселина. Когато пиете ябълков оцет, той може да балансира pH-то на тялото и на храносмилателната система. Поддържането на алкална среда в тялото ви помага за подобряване на метаболизма, стимулира имунологичния отговор и поддържа възстановителните функции в тялото, като лечение на чревната стена.

8. Поддържа здравословното тегло

Поддържането на здравословно тегло е важна част от поддържането на цялостното здраве като снижаването на вероятността от стомашни киселини. Изследвания показват, че оцетната киселина в натуралния ябълков оцет спомага снижаването както на теглото на тялото, така и на нивата на триглицеридите. Опитайте да приемате по малко ябълков оцет всеки ден, за да поддържате здравословно тегло и здравето на храносмилателния тракт.

9. Снижава стомашните крампи и възпаление

Натуралният ябълков оцет съдържа пектин – фибри, които помагат на храносмилането като снижават стомашните крампи и възпаление. Изследване откри, че пектинът лекува диария при пациенти със синдром на дразнимото черво като снижава възпалението в организма.

Осем съвета за естествено облекчаване на киселините

10. Облекчава запека

Ако често страдате от запек, натуралният ябълков оцет може да поддържа стомаха ви редовен. Възстановяването на здравословните стомашни бактерии е ключова част от поддържането на редовните изхождания понеже нарушаването на баланса на стомашните бактерии може да е свързано със запек. Опитайте да добавяте натурален ябълков оцет в храната си, за да подсилвате полезните бактерии в стомаха и червата си и да поддържате стомаха си редовен.

Прочетете също:

Пийте ябълков оцет преди лягане, подобрете здравето си

Ябълков оцет за красива кожа и срещу токсини, екзема и старчески петна

Какво се случва когато пиете ябълков оцет с мед на празен стомах всяка сутрин

Отървете се от меките фиброми по кожата с помощта на ябълков оцет

Направете оцета на мечтите си

Лекарства против киселини повишават риска ви от инфаркт, предупреждават експерти

Лесен и изпитан начин да се справите с киселините бързо, трайно и без лекарства

Спасение: Заблудата за киселините изяснена

Източници:

https://blog.paleohacks.com/ways-apple-cider-vinegar-boosts-gut-health/

http://vetom-probiotic.bg/index.php?route=blog/article&article_id=48
Снимка: Alsat M

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *