Пийте ябълков оцет срещу тези 5 заболявания

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ACV-5-ailments

Начинът да опишем голям процент от хората днес е като посочим, че някой е със свръх тегло, диабетик, както и че страда от какво ли не като се започне от сърдечно заболяване и се стигне до рак.

Ако сте сред повечето хора или просто искате да се застраховате, че няма да се присъедините към тях, има силен лек, от който можете да се възползвате и той вероятно е на плота в кухнята ви в този момент…

Ежедневни употреби на ябълковия оцет 

Ябълков оцет

Всъщност, може би сте чували за ябълковия оцет, но при положение, че днес има толкова много информация за здравето, вие може и да не сте наясно дали наистина си струва да го пиете или не.

Все пак, ако ще харчите пари и време за нещо, то вие искате да сте сигурни, че то наистина ще свърши работа.

Ето защо ще разгледаме четирите причини поради които би следвало да пиете този ефикасен оцет, защо той е жизненоважен за здравето ви, и как да го пиете, за да извлечете възможно най-много ползи за здравето си.

Ползите от ябълковия оцет идват от съединенията в него, включващи оцетена киселина, калий, магнезий, пробиотици и ензими, като полифенолите. Всички те заедно представляват силна субстанция, която ви помага да сте по-здрави без странични ефекти. Ябълковият оцет е естествена, природосъобразна субстанция… така че защо да не я опитате, нали?

Пет причини да използваме повече оцет

Как да накараме ябълковия оцет да работи за нас

Вижте следните 5 заболявания при или за предпазване от които можете да използвате ябълков оцет:

#1 – Защита от рак

Оцетите са хранителен източник на полифеноли, съединенията, синтезирани от растенията за защита от оксидативен стрес. Поглъщането на полифеноли стимулира антиоксидантната защита и снижава риска от рак. Ето защо, съединенията в ябълковия оцет доказано от научни изследвания защитават тялото, особено черния дроб и бъбреците, от оксидативния стрес, причиняван от свободните радикали. Така че ако искате да направите нещо, за да се предпазвате от рак, консумирайте ябълков оцет.

12 симптома на атака на „свободните радикали”

#2 – Снижава холестерола

Споменатите изследвания показаха, че приемът на ябълков оцет също така снижава холестерола, поддържайки при това сърцето и кръвоносните съдове по-здрави. Само по няколко лъжици на ден в 240 мл вода би следвало да вършат работа.

Кажете сбогом на високото кръвно и холестерола след само 7 дни!

#3 – Бори се с инфекциите

Използването на оцет в битката с инфекциите и на други остри заболявания датира още по времето на Хипократ, бащата на съвременната медицина, който препоръчвал използването на разтвор от оцет за промиване и лечение на рани. Оксимел е популярно древно лекарство, състоящо се от мед и оцет, предписвано за упорита кашлица от Хипократ и съвременниците му, както и от лекарите чак до днес. А причината ябълковият оцет да е толкова ефикасен се крие в оцетената киселина, която е мощно антимикробно средство и спомага убиването на патогените, включително на бактериите.

Ябълковият оцет е чисто злато за здравето и красотата

#4 – Предпазва от диабет

Включването на ябълков оцет в храната може да подобри кръвната ви захар. Всъщност, изследвания доказаха, че добавянето на оцет към ястията може да снижи гликемичния индекс на храната, която ядете (мерилото за ефекта на храните върху кръвната ви захар) с 20 – 35 процента.

Всъщност, някои изследвания показват, че ябълковият оцет действа по същия механизъм като често предписваното лекарство за диабет метформин, но без странични ефекти.

Никога не използвайте ябълков оцет ако пиете някое от посочените тук лекарства!

#5 – Стимулира отслабването

Пиенето на ябълков оцет може да ви помогне дори да се вталите, след като изследване от 2009 година проведено в Япония откри, че поглъщането на две супени лъжици разреден ябълков оцет по два пъти на ден с храната помага на хората да свалят около 2 кг след 12 седмици. Винаги разреждайте ябълковия оцет, за да предотвратите увреждането на хранопровода си както и на емайла на зъбите си.

Правилният ябълков оцет за вас

При наличието на тези невероятни ползи е ясно, че ежедневното добавяне на ябълков оцет в храната може да е ключът да се поддържате по-здрави и по-слаби.

Какво се случва когато пиете ябълков оцет с мед на празен стомах всяка сутрин

Но може би се чудите какъв ябълков оцет да търсите.

Първото нещо, което трябва да знаете е, че можете да изберете ябълков оцет в течна форма или на капсули.

Ако решите да си набавите течен оцет, важно е той да е органичен, нефилтриран и необработен. Може да е мътен и кафяв, но той такъв и трябва да бъде. Това означава, че той съдържа „майка”— парченцата протеини, ензими и полезни бактерии — т.е. полезните съединения, които не искате да изхвърляте.

Пийте ябълков оцет преди храненията или като следвате указанията на опаковката, ако взимате капсули или по 1-2 супени лъжици в 240 мл вода, ако изберете течната форма. Само следете да приемате по по-малко от 4 супени лъжици на ден.

Направете оцета на мечтите си

Можете да използвате ябълков оцет и за направата на вкусен и много полезен салатен дресинг.

Както и да изберете да приемате ябълковия оцет всеки ден, можете да сте спокойни, знаейки, че пиете хранителна добавка с дълга история на ползи за здравето, подкрепена от съвременната наука.

от Д-р Ейдрия Шмедторст

Още за ябълковия оцет:

Ябълковия оцет, възможни ползи и вреди

6 начина да използваме ябълков оцет за лечението на артрит

 

Източник:

https://easyhealthoptions.com/5-ailments-take-apple-cider-vinegar/

Снимка: KHOU.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *