Ябълковият оцет е чисто злато за здравето и красотата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

acv-pure-health

За какво говоря? За единственото най-обсъждано „естествено лекарство” в народната медицина, което някога е съществувало – ябълковия оцет!

Лечебната сила на ябълковия оцет е позната от хилядолетия—датираща още от древния свят – Египет, Рим и Гърция. Римската армия—някога най-силният и страшен завоевател в света—използвала тоник от ябълков оцет, за да са силни и здрави войниците…

А Хипократ, бащата на медицината, използвал този невероятен еликсир като естествен антибиотик и антисептично средство, за да лекува пациентите си през 400-та година преди Христа!

И във всичко това няма нищо „магическо”—само обикновен здрав разум, концентрация на хранителни вещества и една необичайна съставка, която се съдържа само в ябълковия оцет…

Но народните лекове, предавани в продължение на стотици—и дори хиляди—години  не доказват единствено, че ябълковият оцет е незаменим. Изследванията днес започват да потвърждават купищата ненаучни факти, че ябълковият оцет е не само полезен—но и ефикасен!

Прочетете още по темата:

Върховен тоник прочиства и тонизира тялото

Ежедневни употреби на ябълковия оцет

Ябълковия оцет, възможни ползи и вреди

Нека просто погледнем към науката…

 • Сваляне на килограми! В японско изследване, в което участниците пиели повече ябълков оцет през 12-седмичния период имали по-ниски индекс на телесната маса, обиколка на талията и висцерални мазнини от контролната група, която не пиела ябълков оцет!
 • Според изследване, консумирането на ябълков оцет снижава риска от рак на хранопровода!
 • В клинични изпитания ябълковият оцет забавя растежа на раковите клетки в простатата!
 • А Институтът Гърсън—лидер в изследванията и лечението на рака—се бори с рака с терапия, която алкализира тялото, за да спира растежа на туморите, защото ракът не може да оцелее в алкална среда. Ябълковият оцет алкализира тялото естествено!

Използването на ябълков оцет за подобряване на здравето, спиране на косопада, лечение на инфекции на пикочния мехур, облекчаване на алергиите, намаляване на разширените вени, сваляне на кръвното налягане или облекчаване на възпалено гърло е толкова лесно—има само ЕДНО правило, което трябва да следвате…

Разреждайте, разреждайте и разреждайте. По-лесно от това няма накъде!

Ябълковият оцет е с висока киселинност—така че винаги е най-добре да го смесвате с вода. Ако в даден лек е определено поглъщането на две чаени лъжички ябълков оцет—разбъркайте ги в чаша вода—защото пиенето на ябълковия оцет направо може да увреди емайла на зъбите. Или да прогори хранопровода.

Вкусът на разредения ябълков оцет е малко кисел, но искам да ви кажа… че е много по-лесно да пиете нещо полезно за здравето, отколкото да се справяте с дългия списък на отявлено плашещите странични ефекти на рекламираните по телевизията лекарства—странични ефекти, които ви карат да се чудите дали не е по-безопасно да си стоите болни!

А сега нека споменем невероятната концентрация на естествени и жизнено важни хранителни вещества…

Суровият, органичен ябълков оцет се прави от органични ябълки и преминава през двоен процес на ферментация, който произвежда ензими и запазва неговите укрепващи здравето характеристики. Някои от най-полезните хранителни вещества в суровия, органичен ябълков оцет включват:

 • Калий: особено важен за нормалната функция на сърцето, бъбреците  и другите органи, както и за клетъчната функция
 • Желязо: важно за здравето на кръвта
 • Магнезий: жизнено важен за здравето на сърцето
 • Ензими: стимулират химическите реакции в тялото
 • Ябълчена киселина: предпазва оцета от вируси, бактерии и гъбички
 • Оцетена киселина: забавя храносмилането на скорбялата и спира бактериалния растеж
 • Калций: изгражда силни кости и зъби
 • Пектин: спомага за регулирането на кръвното налягане и холестерола
 • Пепел: поддържа тялото в здравословно алкално състояние

Освен това, ябълковият оцет предоставя истински букет от витамини и мощни антиоксиданти, включително витамините А, В6, С, Е, тиамин, рибофлавин, ниацин, пантотенова киселина, бета-каротин и ликопен!

Но има ЕДНА особено важна съставка, която изстрелва укрепващия здравето потенциал на ябълковия оцет до небесата—и това е оцетената утайка.

Позната също като микодерма ацети (Mycoderma aceti) , оцетената утайка се формира когато бактериите на оцетената киселина и определен вид целулоза се развиват по време на процеса на  ферментация.

Оцетената утайка е безвредна—а феноменалните, укрепващи здравето характеристики, които тя притежава са направо неземни! Като например живи хранителни вещества и полезни бактерии—видовете, за които чувате и които са така важни за „балансираното” здраве…

Ако в тялото няма добре балансирано pH,  то е широко отворено към заболявания, защото:

#1 Киселинността краде минералите от костите, клетките, органите и тъканите!

#2 Без минерали—усвояването на витамините се нарушава!

#3 Токсините и патогените лесно се натрупват и имунната система е потисната!

Ето защо за Хипократ ябълковият оцет е бил предпочитаното лечение в битката с инфекциите—и защо все повече и повече хора осъзнават това…

Но пиенето на ябълков оцет не е единственият начин, чрез който да се облагодетелствате от лечебните му свойства—понякога само капчица от него ще ви е полезна…

Намерете истински натурален и био ябълков оцет на следния линк:  http://lidiq.com/

Първа помощ с ябълков оцет

Не преувеличавах когато казах, че мога да назова 58 ползи за здравето от ябълковия оцет.

Вече споменах няколко от тях—включително как ябълковият оцет доказва в изследванията, че влияе в битката с рака, поддържа здравето на сърцето и предпазва от много често срещани болести.

А има и още много начини, по които той ви предпазва от други заплашващи живота болести!

Но нека започнем с няколко лесни, основни всекидневни здравословни проблеми, които се обзалагам че вие, член на семейството ви, приятел или съсед можете определено още днес да започнете да използвате…

Как сами да си направим ябълков оцет вижте тук: Направете оцета на мечтите си

Първа помощ с ябълков оцет: Сърбеж по тялото

Има множество причини за сърбежи—суха кожа, алергични реакции, дисбаланс в тялото—каквото си поискате! А лосионите или кремовете не винаги ги облекчават. Всъщност, ако сте ги чесали и сте раздразнили кожата, използването на лосион може да я раздразни дори още повече.

Но почти ви гарантирам, че каквато и да е причината—мъничко ябълков оцет може да облекчи сърбежа за нула време.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

• 1/4 ч.ч. ябълков оцет
• 1 ч.ч. вода
• 1 чист памучен тампон

Указания
Смесете ябълковия оцет с водата
Мажете засегнатото място по няколко пъти на ден
Спрете когато сърбежът премине

Така повече няма да ви се налага да тичате до аптеката за справяне с:

Болезнени циреи!

Гъбична инфекция на пръстите на краката!

Гъбична инфекция в слабините!

Ушна гъбична инфекция!

Мазоли и брадавици!

Дори подути, нелицеприятни разширени вени!

Само променяйте съотношението на ябълковия оцет и водата (ще откриете колко лесно се прави това) и ще можете да лекувате у дома си почти всяко неприятно кожно заболяване без скъпи мазила или рецепти!

Вземайки предвид скъпите, продавани без рецепта в аптеката кремове против сърбежи и гъбички, ябълковият оцет е доста изгодна сделка. Само избирайте суров, нефилтриран, органичен ябълков оцет, който можете да използвате на воля отново и отново ще…

Бих казал, че ябълковият оцет е не само ефикасно, но и икономично решение!

Първа помощ с ябълков оцет: Възпалено гърло

През повечето от времето възпаленото гърло не е нещо сериозно—и ако започнете да го лекувате веднага щом го пипнете, благоразумен лек като ябълковия оцет може да ви спести часовете, изгубени в лекарския кабинет—както и значително ко-плащане, АКО имате застраховка!

В случаите на вирусна инфекция, антибиотиците не помагат—но това не спира лекарите да предписват ненужно лекарства, които могат да влошат нещата.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

• 1/4 ч.ч. ябълков оцет
• 1/4 ч.ч. филтрирана вода

Указания
При първи признаци за възпалено гърло
Смесете ябълковия оцет с водата
Направете гаргара с разтвора за поне 30 секунди
Изплакнете с вода
Повторете няколко пъти

Можете да си спестите време и ПАРИ като използвате ябълков оцет следващия пък когато:

Алергиите ви се обострят!

Някой в семейството има лек запек!

Имате проблеми със съня!

Болезнен стоматит (гангрена) не заздравява!

Лошият дъх се превръща в неприятен проблем!

Безопасни тоници за грижа за тялото, кожата и красотата

Ако още не сте започнали да използвате органични продукти за тяло със сигурност би следвало да го обмислите. Здравето ви зависи от това!

Токсичният товар, съдържащ се в шампоаните, дезодорантите, лосионите—в почти всички продукти за лична хигиена, които държите в банята или спалната си— в момента представлява много реална заплаха за вас, семейството ви и земята!

Мрежата The Extension Toxicology Network (EXTOXNET) посочва, че „химикалите се усвояват през кожата в кръвотока и имат токсично действие”.

Ето защо е задължително да използвате ВЪРХУ кожата си единствено неща, които ще сте готови да погълнете!

Ябълковият оцет е не само безопасна и ефикасна алтернатива на продуктите за грижа за тялото, но той предоставя и множество побеждаващи възрастта, освободени от токсини ползи, така че да поддържате цялото си тяло чисто, без бактерии и здраво като се започне със следното…

Ябълковия оцет като продукт за лична хигиена: Балансира pH-то на кожата

Ябълковият оцет съдържа антибактериални и противогъбични свойства, които балансират pH-то на кожата—което го прави чудесен естествен избор за поддържането на кожата в отлично състояние във всяко едно отношение!

Освен това, ябълковият оцет естествено съдържа алфа хидрокси киселини—ключовият компонент в повечето скъпи кремове за кожа—които помагат за премахването на мъртвите кожни клетки.

Защо да плащате луди пари, когато можете да си закупите бутилка ябълков оцет за около 5-10 лева ($6)? Отново всичко опира до благоразумието!

Освен това, хората които имат акне, суха или мазна кожа ще открият, че кожата им е много по-балансирана когато използват ябълков оцет… с много по-малко избиване на пъпки или обриви.

За да лекувате цялото си тяло с енергизиращо, преборващо възрастта измиване в стил спа с ябълков оцет, опитайте следното:

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Напълнете малък леген с топла вода и добавете ½ ч.ч. ябълков оцет. В душ кабината или ваната топете ръцете си във водата и масажирайте тялото си докато цялото е добре намокрено.

Масажирайте балансиращата течност в кожата си докато тя изсъхне; не я отмивайте.

Като алтернатива, налейте течността в бутилка с пулверизатор и след като си вземете душ или вана напръсквайте тялото си така че да го освежавате и да балансирате pH-то си.

Ябълковият оцет също така е отлично почистващо средство и може да се смеси с няколко естествени съставки за направата на чудесна маска за разкрасяване!

Ябълков оцет за изплакване на косата

Баба ви вероятно ще потвърди тази едновремешна любима употреба на ябълковия оцет…

Ако си миете косата с конвенционален шампоан, с времето по нея се наслагва остатъчен слой. Това може да лиши косата ви от блясък и тя да започне да изглежда безжизнена.

За премахването на този слой и за възстановяване на блясъка и еластичността на косата направете следното:

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Смесете 1/2 ч.л. ябълков оцет в 1 ч.ч. вода

Излейте върху косата

Изплакнете с вода

Блясъкът, който ябълковият оцет придава на косата е абсолютно невероятен! И си помислете колко малко ще ви струва това в сравнение със скъпите препарати във фризьорския салон. А тази процедура можете сами да си я правите по всяко време у дома!

В допълнение към естествената грижа за разкошна коса—ябълковия оцет може да се използва като:

Ефикасен дезодорант за мъже и жени!

Облекчаващ лосион след бръснене!

Тоник за освежаване на уморени очи!

Ефикасно лечение за гъбички по ноктите!

~ The Alternative Daily

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/pages/acvspecial.php?AFFID=151114&subid=ARLinkdrink2tbs

Снимка: plus.google.com

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *