Отървете се от меките фиброми по кожата с помощта на ябълков оцет

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

skin-tags-s2-what-is-a-skin-tag

С остаряването по кожата на много хора се появяват фиброепителни полипи, наричани също меки фиброми, фиброми на краче или акрохордони. Всъщност, повечето хора ще развият поне един такъв полип в живота си.

Фиброепителните полипи са безвредни малки кожни образувания, които могат да се появят навсякъде върху кожата, но обикновено се появяват близо до гънки по кожата или където има триене на кожа в кожа.

Например…

  • на врата,
  • зад коленете,
  • по подмишниците,
  • под гърдите,
  • отстрани на кръста,
  • върху клепачите,
  • или в областта на слабините или бутовете.

Макар че никой не знае със сигурност защо се образуват тези досадни, „висящи” сякаш на дръжка кожни образувания, след като те се появяват в гънките на кожата и на места, където има търкане на кожа в кожа, някои експерти смятат, че именно търкането причинява тяхната поява.

Фиброепителните полипи са обгърнати в митове

Добрата новина е че акрохордоните са безопасни. И макар че изглежда има купища митове, разпространявани за тях, не е необходимо изобщо да се притеснявате за тях.

Следват три от най-разпространените митове за фиброепителните полипи в момента.

Мит #1: „Фиброепителните полипи са признак за рак”.
Факт: Не, това НЕ е вярно. Няма доказателства, че хората, които имат фиброепителни полипи по кожата си са по-предразположени към рак. Акрохордоните са доброкачествени образувания, които нямат нищо общо с рак.

Мит #2: „Фиброепителните полипи са заразни”.
Факт: Не е вярно. Акрохордоните изобщо НЕ са заразни.Те наистина изглеждат наследствени, което означава, че ако родителите ви имат такива, по-вероятно и вие да ги имате.

Мит #3: „Премахването на фиброепителните полипи кара повечето от тях да растат”.
Факт: Не е истина. Премахването на фиброепителните полипи изобщо не въздейства на бъдещи образувания. Обаче, ако сте предразположени към акрохордони, наистина има вероятност такъв да се образува отново на подобно място, понеже те се появяват в гънките на кожата и там където има търкане.

Но лошата новина относно фиброепителните полипи е онова, което всеки който страда от тях ще ви каже… а това е, че те са доста неудобни.

Те са неприятни на вид, търкат се в дрехите, можете да ги закачите с косъм, колан или бижу и понякога кожата около тях може леко да се раздразни, ако ги търкате твърде много.

Еднакъв брой мъже и жени имат акрохордони и те се появяват на средна възраст, макар че могат да се появят и при активни млади хора и при бременни.

Можете да имате един единствен фиброепителен полип, технически познат като акрохордон … или десетки акрохордони.

Фиброепителни полипи и диабет тип 2

Ако сте с наднормено тегло, може да сте предразположени към акрохордони

Хората с наднормено тегло изглежда са по-податливи на появата на фиброепителни полипи. А понеже понякога те се свързват с високото съдържание на мазнини в кръвта или с повишените нива на кръвната захар, те биха могли да послужат като ранни предупредителни знаци за диабет тип 2.

Така че, ако неочаквано ви се появят акрохордони помолете лекаря си по-внимателното да следи нивата на кръвната ви захар.

Ако фиброепителните полипи ви притесняват и искате да ги премахнете, дерматолог може да ги отстрани със замразяване, горене или операция. Но ако искате да поемете по по-малко инвазивен път и търсите решение за тях в домашни условия, д-р Дъг Уилън може да ви помогне.

Но първо да споменем и други начини за премахването на фибромите на краче от тялото в домашни условия като например, връзването на фиброма с конец за зъби за спиране на притока на кръв до него, като по този начин той пада след няколко дни; или залепването на тиксо или лейкопласт плътно върху фиброепителния полип, при което спирате притока на кислород до него и образуванието умира. Трябва да оставите тиксото върху фиброма от 5 до 7 дни и при махането му фибромът ще падне. При употребата на лейкопласт можете да нанесете витамин Е от вътрешната страна. Витамин Е ще спомогне за заздравяването на кожата когато фибромът падне. Така фиброепителният полип няма да се образува отново. Ако този метод не подейства първия път, повторете процеса.*

Далеч най-безобидният начин за премахването на акрохордоните обаче е следният:

Можете да гледате видеото в първия, даден по-долу източник, с така наречения оправящ здравето д-р Дъг за това как да се отървете по естествен начин от фиброепителните полипи. Той описва изненадващо решение с ябълков оцет, което може да решите да изпробвате.

Където и да се намират акрохордоните по тялото ви, вие лесно можете да се отървете от тях у дома си с помощта на памуче и ябълков оцет. Намокряйте памуче с ябълков оцет и намазвайте акрохордоните по няколко пъти на ден всеки ден в продължение поне на седмица или по-дълго. Ще забележите как те постепенно променят цвета си, стават по-тъмни и в крайна сметка падат от тялото!

 

Източници:

http://healthiertalk.com/rid-yourself-of-skin-tags-with-a-99-cent-bottle-of-apple-cider-vinegar

http://esngent.be/safely-remove-skin-tags/

Снимка: pixshark.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

*Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *