4 неща ви делят от така желаната жизненост

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

rond-medecine-chinoise-2

Всички знаем, че основните точки на здравословния живот са съсредоточени около начина по който ядем, извършваме физическа активност, спим и се справяме със стреса. Обаче, има някои други навици, които е много важно да включите в живота си, за да си подсигурите успех в постигането на оптимално здраве.

Следват четири такива навика:

Спрете да се сравнявате с други хора

Когато се сравняваме с други хора, ние отваряме вратата за много стрес и е твърде вероятно да пропуснем нещата, които трябва да правим, за да сме здрави. Най-добрата здравословна стратегия и най-добрият план на храненията са уникално индивидуални за вас – тази игра не е от типа една за всички.

Ако започнете да критикувате целите си по отношение на свалянето на килограми, стратегията си за физическа активност или какво слагате в количката в супермаркета на база на онова, което съседите ви купуват, можете да пропуснете множество ползи за собственото си здраве. Вместо това, избирайте здравословните храни, които ви карат да се чувствате добре и извършвайте каквато си изберете физическа активност, стига да се движите.

Ако сте объркани по отношение на това от къде да започнете що се отнася до индивидуалния ви план за здравето, консултацията с диетолог може много да ви помогне.

Започнете да си поставяте цели

За да започнете да подобрявате здравето си по най-ефективния възможен начин, може да е изключително полезно да измислите и запишете поредица от цели. Това се получава най-добре като разделите цели за здравето си като цяло на конкретни категории.

Например, какви са вашите цели що се отнася до физически упражнения? Опитвате се да свалите няколко килограма, да тренирате за спортно състезание или просто да поддържате сърцето си здраво? Използвайте тази система, за да разбиете на части и другите области, отнасящи се до здравето като те включват хранене, сън и освобождаване от стреса.

(Още за поддържане на жизнеността прочетете в статията Лекуването на надбъбречната жлеза, ключ към жизнеността)

Когато видите целите си изложени по този начин на хартия, това може много да ви улесни в избирането на конкретни програми за тренировка, храни и методи за облекчаване на стреса, които да ви помогнат да ги постигнете.

Проявете творчество относно начина на ядене и на правене на физически упражнения

Една от основните причини, поради която много хора не искат да се откажат от нездравословните си хранителни навици е понеже мислят, че питателните храни ще са безвкусни и няма да им харесат. Също така, много хора мислят, че фитнес упражненията няма как да не са скучни плюс че включват ходенето до залата и използването на едни и същи уреди отново и отново. Обаче, случаят изобщо не трябва да е такъв.

Яденето на пълноценни, здравословни храни от природата може да е наистина вълнуващо приключение. Намерете уникални рецепти онлайн или изкарайте курс за готвенето на органична храна. Накарайте приятел или двама приятели да се запишат също и експериментирайте с рецептите заедно. Когато си избирате упражнения, помнете, че всичко, което ускорява сърдечната честота се брои! Опитайте с клас по танци, карате или се включете в местния спортен отбор.

Използвайте въображението си – това да подобрите здравето си може да се окаже най-голямото забавление, което сте изживявали от години!

Възприемете положително отношение към света

Ако имате отрицателно отношение към живота, няма да ви е лесно да свършвате нещата, камо ли да подобрите здравето си. Негативността предизвиква стрес, гняв и разочарование, а те могат да повишат нивата ви на кортизол, „хормонът на стреса”, създаващ условията хроничните заболявания да се чувстват у дома си в тялото ви. Ако непрекъснато сте недоволни от себе си или от живота си, това също може да ви възпира да се чувствате мотивирани да се храните здравословно и да правите физически упражнения.

От друга страна, положителната нагласа може да ви помогне да сте по-продуктивни, да снижите нивата си на стрес и да ви даде мотивацията да живеете по най-здравословния възможен начин. Да не говорим, че положителната нагласа може също така да направи всеки аспект на живота ви много по-приятен, а това е важна част от доброто физическо и психическо състояние.

~The Alternative Daily

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/4-things-now-vitality/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N141015

Снимка: tarotpsychologique.wordpress.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *