Игнация, древната билка, успокояваща болката

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ignacia3

Билката игнация е ценена от древни времена заради успокояващите нервната система свойства, които тя притежава.

Този естествен, хомеопатичен лек идва от семената на китайски боб (боб на Св. Игнатий) по стрихниновото дърво игнация, често срещано във Филипините и в други части на югоизточна Азия.

Наречено на Свети Игнаций от Лойола, основателя на мисионерския йезуитски орден, който открива растението в края на седемнадесети век, то е част от Материя медика, най-изчерпателната книга за хомеопатична медицина от началото на 19 век насам.

„Хомеопатичен Прозак” или 8-те най-важни здравословни свойства на игнацията

Днес игнацията е позната под често употребяваното име „хомеопатичен Прозак”, защото е много полезна в лечението на емоционални състояния и предизвикателства (макар че традиционно игнацията също така се използва за лечението на главоболие, кашлица, възпалено гърло и менструални проблеми).

Билката е най-полезна при емоционални смущения, като едно изследване показва, че хомеопатичните лекове, съдържащи игнация водят до „значително подобряване на психологичните и психосоматични симптоми” при жените. На първо място, игнация е известна с това, че повлиява благотворно състояния като:

  1. Безпокойство
  2. Тъга
  3. Лошо настроение
  4. Истерия
  5. Шок
  6. Разочарование
  7. Безсъние поради скръб или притеснение
  8. Емоционални разстройства, свързани с менопаузата

Едно от най-ценните изследвания на игнация е проведено след строително срутване в Израел. Ранените пациенти, получили хомеопатични лекове, включително игнация, в зависимост от вида на безпокойството им. Един ден по-късно „повечето пациенти съобщават за снижаване на болката, 58% почувствали подобрение, 89% имали спад на безпокойството, и като цяло, 61% чувствали, че хомеопатичното лечение им е помогнало”.

Освен това, изследване, проведено с животни за пореден път доказва, че хомеопатичната игнация модифицира някои свързани с емоциите симптоми при мишките без да наврежда на жизнеността им.

Интересното е, че бе открито, че хомеопатичните лекове, включително игнацията, също така значително снижават честотата, силата и продължителността на мигренозните атаки при децата, както и че стимулират лечението на оралния лихен планус, автоимунно заболяване, което причинява тънки бели петна в устата.

Игнацията има и впечатляваща роля в бързото облекчаване на силно болезнени схващания, облекчава емоционални страдания, позволява на мускулите да се отпускат, както и успокоява нервите и облекчава стреса, който може да причини схващане на раменете и затова тя се използва като важна съставка в обезболяващи мазила.

Джеси Къноун

Източник: The Healthy Back, Ignatia Homeopathy, 8 Top Benefits Of This Ancient Stress Pain Reliever, 22 August 2013; http://www.losethebackpain.com/blog/2013/08/22/ignatia-homeopathy/

Снимка: www.stuartxchange.com 

Прочетете още: 8 хомеопатични чудеса бързо спират болката

Важно

Човек не може да се самолекува с хомеопатични лекарства. Тази статия е само с информативна цел и не е предназначена за поставяне на диагнози и лечение. Преди да решите да взимате което и да е лекарство или билка, първо се консултирайте с личния си лекар, а в случая и с опитен хомеопат.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *