8 хомеопатични чудеса бързо спират болката

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

homeopathy bottles

1. Ментол за охлаждащо облекчение

Ментолът е древно билково лекарство, използвано още от гърците, римляните и египтяните за бързо охлаждане на болезнените обостряния в мускулите и сухожилията. Именно заради това когато използвате крем с ментол вие незабавно изпитвате охлаждащо облекчение на болезнените мускули.

Освен това, ментолът всъщност излъгва тялото с охлаждащия си ефект. Ментолът изпраща охлаждащо приятно усещане към мозъка, което спира парещата топлина на възпалението. Ментолът след това действа бързо и усилва кръвотока като разширява кръвоносните съдове, за да намали възпалението и болката.

2. Игнатия облекчава болката, причинена от стреса

Игнатия е открита от мисионер йезуит, служил на Филипините в края на седемнайсти век. Това хомеопатично лекарство успокоява нервите и намалява стреса, който може да предизвика схващане в раменете, схващане на врата и болезнени главоболия. То облекчава емоционалния стрес, позволявайки на мускулите да се отпуснат.

3. Магнезиевият сулфат отпуска спазмите

Може би няма нищо по-болезнено от внезапните болезнени спазми в мускулите. Е, няма нищо по-бързо действащо за спиране на мускулните спазми от това минерално съединение. То също така е доказало, че намалява болката в ставите с 80%.

4. Lachesis Mutus облекчава болезнените отоци

Рядкото хомеопатично лекарство от Централна и Южна Америка Lachesis Mutus се предписва от векове като разредител на кръвта. Разреждането бързо подобрява кръвотока, който ускорява оздравяването като премахва токсините от кръвта.

5. Фосфорът спира мускулните болки

Фосфорът е вторият най-обилно съдържащ се в тялото минерал. И той успокоява парещото усещане в схванатите, болезнени мускули като спира нервите да не изпращат съобщения за болка към мозъка. Фосфорът е особено добър в това, че помага на мускулите да се възстановяват след тренировка.

6. Беладоната спира пронизващите болки

От векове лечителите използват беладоната като мощен анестетик при операции. Тя намалява отичането, елиминира треперенето на мускулите, облекчава болката в нервите, слага край на мускулната треска и спира острите болки в тях.

7. Rhus Tox облекчава схващанията

Друго древно природно лекарство – Rhus Tox помага за елиминирането на схващанията и на болките в мускулите и ставите. Добре действа също при изкълчвания и при болки в гърба!

8. Naja за успокояващо отпускане

Това рядко, но невероятно мощно хомеопатично лекарство от Индия бързо успокоява болките на нервна основа и предоставя бързо облекчение от възпалението. То е също така много ефикасно в лечението на мигренозните главоболия.

Тъй като болката може да атакува по всяко време на всяко място в тялото, важно е да имате тези лекарства в аптечката си за всеки случай. Освен това е добре да разполагате и с мазилото изготвено от десет лековити съставки Rub On Relief® което успешно се бори с всяка болка която бихте могли да изпитате.

Източник: 8 Homeopathic Miracles Added to Stop Pain Fast!

Снимка: www.avicenna-med.hu

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

По отношение на хомеопатията е добре да разговаряте с добър хомеопат, който да ви даде точните указания, от които може да се нуждаете, ако изпитвате описаните в статията болки и заболявания. Имайте предвид, че тези лекарства се взимат по строго индивидуална схема и всяко своеволие и самолечение може да ви навреди.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *