Мангото поразява рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

mango1

      Мангото е древен плод, който се яде в много части на света. Освен популярния му вкус, друга добра причина да ядем този сочен плод е силата му да се бори с рака.

Лабораторни изследвания в Texas AgriLife Research (селакостопанска и научно изследователска агенция в Тексас) показват, че естествените съединения, открити в мангото убиват раковите клетки при рак на гърдата и на дебелото черво.

“… раковите клетки при рак на гърдата и на дебелото черво преминаха през апоптоза или програмирана клетъчна смърт. Освен това открихме, че когато изпитвахме нормалните клетки на дебелото черво наред с раковите клетки в него, полифенолите на мангото не навредиха на здравите клетки”, отбелязва изследовател Сюзън Талкот.

от Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Mangoes Mangle Cancer, 16 July 2012

Снимка: jcsnotebook.net

Вкусна рецепта с манго: Салата от манго, авокадо и пиле със сос от маково семе

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора