6 идеи за по-екологично чисти подаръци по празниците

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

christmasgreen

1. Направете списък, проверете го два пъти и го обмислете до другата сутрин, за да можете по-добре да прецените бюджета и опита си в пазаруването. Много е важно да станем съзнателни потребители.

2. Купувайте екологично чисти ‘зелени’ продукти,  направени от рециклирани и ‘апциклирани’* материали с минимални, рециклируеми опаковки.

3. Подкрепяйте жените, малките предприемачи, честната търговия и екологично чистите продукти, които по някакъв начин отново са полезни.

4. Пазаруването онлайн е по-екологично чисто, необходима е по-малко енергия да се държи склад, отколкото мол.

5. Използвайте творческото си мислене за опаковките, за да има по-малко боклук и за намаляване на купчината опаковъчна хартия и панделки, които пълнят контейнерите за боклук и сметищата.

6. Обмислете купуването на очарователни екологично чисти ‘винтидж’ неща и четете етикетите, за да откривате продукти от рециклирани и органични материали.

* ‘Апциклиране’: Процес, който може да бъде повтарян безкрайно като превръща материалите отново в приспособима,  употребяема форма без да унищожава съдържащата се в тях стойност—връщайки ресурсите обратно във веригата на доставките.

Източник: 6 Tips for Greener Holiday Giving

Снимка: www.onextrapixel.com

Още от поредицата: Стегнете се – насладете се на празниците! 

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *