Открийте пчелния прашец за супер здраве днес

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

14 начина по които пчелният прашец действа, за да ви предостави супер здраве

Пчелният прашец е една от най-мощните суперхрани в природата. Това са мъжките семена от цвета, събрани от медоносните пчели в комбинация с храносмилателните ензими на насекомите. Прашецът е смес от лепкави гранули и съдържа почти всички хранителни вещества, включително протеини, от които хората се нуждаят, за да са в цветущо здраве.

1bea27e143fc4cf2e9622eed5fd0191d

Ако не консумирате редовно пчелен прашец, ето 14 причини, които да ви накарат да започнете днес:

Облекчава симптомите на алергия

Пчелният прашец съдържа частици от редица съединения, познати с това, че задействат алергични реакции като сенна хрема. Алерголозите смятат, че той може да помага за снижаването на чувствителността към цветният прашец на местните растения, което от своя страна намалява действието на алергичните реакции.

Д-р Лио Конуей, МД, от Денвър Колорадо съобщава, че след като лекува пациентите си с пчелен прашец, 94 процента напълно са се освободили от алергичните симптоми от всичко като се започне от астма и се стигне до проблеми със синусите.

Стимулира имунната система

Пчелният прашец се счита, че има способността значително да укрепва имунната система, заради съдържащите се в него мощни витамин В, С, D и Е, както и заради съдържанието си на разнообразни протеини, калций, магнезий, селен и цистеин.

Той е известен също и с това, че е полезен за чревната флора, и така още повече укрепва имунната система, както и предлага антибиотично подобни свойства, които помагат в предпазването ни от инфекциозни заболявания, включително от обикновените настинки и грипа.

Повишава енергийните нива

Комбинацията от протеините в пчелния прашец, В витамините и въглехидратите е известна с това, че поддържа човек зареден с енергия по-дълго като подсилва издръжливостта и се бори с умората му.

Подобрява храносмилането

Пчелният прашец е зареден с ензими, които подсилват храносмилането. Ензимите помагат на тялото да си набавя от храната особено важните хранителни вещества, от които то се нуждае.

Изчиства тена на лицето

Пчелният прашец често се използва в кремове, разработени за лечението на възпалителни заболявания и на често срещани раздразнения на кожата като псориазис и екзема. Аминокиселините и витамините в него предпазват кожата, както и помагат за регенерирането на клетките.

Бори се с преждевременното стареене

Пчелният прашец се казва, че е невероятно естествено, подмладяващо кожата средство заради високата концентрация на ДНК и РНК нуклеинови киселини и може да предпазва клетките дори от преждевременно стареене.

Подкрепя здравето на дихателните пътища

Пчелният прашец е пълен с антиоксиданти, които предлагат противовъзпалително действие на тъканите на белите дробове, предпазвайки ги от появата на астма.

Подсилва плодовитостта

Изследване от 2011 година, публикувано в списанието The Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition откри, че мъжките зайци, на които давали пчелен прашец се радвали на подобрени плодовитост и качество на семенната течност, а когато давали прашец на младите зайци, те имали по-висок процент на оцеляване. Изследователите правят заключението, че пчелният прашец също така вероятно подобрява плодовитостта и репродуктивната способност и на хората. 

Укрепва сърдечносъдовото здраве

Анализ на пчелния прашец откри, че той съдържа големи концентрации на рутин, който е биофлавоноид, известен с това, че укрепва кръвоносните съдове, помага при проблеми с кръвообръщението и стабилизира нивата на холестерола. Рутинът също така предлага противосъсирващи свойства, които могат да спомогнат за предпазването на тялото от инсулт и инфаркт.

Контролира теглото

Пчелният прашец може да съдейства за свалянето и контролирането на килограмите, понеже се знае, че стимулира метаболитния процес, повишавайки горенето на калориите и стимулирайки метаболизма. Той съдържа също така субстанция, позната като лецитин, която помага за топенето и изхвърлянето на мазнините от тялото.

Скъсява времето на оздравяване

Понеже пчелния прашец се смята че улеснява клетъчните регенерация и възстановяване, той помага за скъсяването на времето за възстановяване на организма след упражнения и травми.

Снижава риска от рак

Пчелният прашец доказано предпазва от и спира растежа на мутиралите клетки, който причинява заболявания като рак.

Лекува пристрастявания

Пчелният прашец често се използва холистично за лечение на пристрастявания и за спиране на силни желания. Казва се, че той елиминира силното желание за алкохол и наркотици в добавка към премахването на токсините и заразите от тялото.

Увеличава мускулната маса

Поради високото му съдържание на витамини, протеини и желязо и фактът че е по-мощен от произвежданите продукти за изграждане на мускулите, пчелният прашец се знае, че подобрява мускулната маса и структура.

~The Alternative Daily

 

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/14-ways-bee-pollen-works-super-boost-health/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N141024

Снимка: netoglasi.net

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Настоящата статия е информативна. Не се самолекувайте на база на горната информация. Преди да започнете да пиете пчелен прашец, първо се консултирайте с личния си лекар.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *