Открийте още един извор на дълголетие

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

nuts

Изследване на режима на хранене на повече от 100000 души и на оцеляването им през 30-годишен период, изследователите откриха, че една храна конкретно давала на участниците 20 процента по-добър шанс да не умрат в този период от време. Тя също помага в поддържането на теглото без качване на килограми, като в същото време намалява риска от рак и сърдечни заболявания.

Изследователите от Раковия институт Дана-Фарбър, болницата Бригъм енд уиминс и Харвардското училище за обществено здраве откриха, че режимът на хранене, богат на ядки удължава продължителността на живота.

„Най-очевидната полза беше снижаването с 29 процента на смъртните случаи от сърдечни заболявания — основният убиец на хора в Америка”, казва изследователят Чарлс Фукс. „Но ние също така видяхме и значително снижаване — 11 процента — на риска от смърт, причинена от рак”.

Не успяхме да определим дали конкретен вид или видове ядки са решаващи за предпазващия ефект. Но бе открито, че ползите за продължителността на живота са сходни при фъстъците и при дървесните ядки като орехите, лешниците, бадемите, бразилските орехи, кашуто, макадамията, американския орехи, шам-фъстъците и кедровите ядки.

„Във всички тези анализи, колкото повече ядки ядели хората, толкова по-малко вероятно беше те да починат в  30-годишния период на проследяване”, казва изследователят Ийнг Бао.

Участниците в изследването, които ядели ядки по-рядко от веднъж на седмица имали снижаване в смъртността със 7 процента; веднъж на седмица, 11 процентно снижаване; два до четири пъти на седмица, 13 процентно снижаване; пет до шест пъти на седмица, 15 процента снижаване, и седем или повече пъти на седмица, 20 процента по-нисък риск на смъртност.

Карл Лоу

Източник: The Food That Offers Longer Life, 22 November 2013; http://easyhealthoptions.com/news/the-food-that-offers-longer-life/

Снимка: hotsauceandsalsa.com

Пояснение на Здрави всеки ден: Повече ползи за здравето ще извлечете от яденето на сурови ядки.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *