Избягвай запушването на артериите с правилния вид калций

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Избягването на запушването на артетиите включва избирането на правилната хранителна добавка с калций

Ако четете редовно статиите ми, сигурно знаете, че пиенето на неправилен вид хранителна добавка с калций може да повиши риска ви от сърдечен удар. Всъщност, един от компонентите на артериалната плака е калцият; а наличието на плака е рисков индикатор за сърдечнисъдово заболяване.

Calcium-pill

Не след дълго учените вече ще могат да предсказват сърдечни удари и други сърдечни проблеми като измерват количеството калций в артериите. Участниците в скорошно изследване бяха следени в продължение на пет години след определянето на първоначалните им нива на калций в артериите. Онези „с първоначален резултат по-висок от 400 бяха в значително по-висок риск от сериозни сърдечни инциденти”.

Може би се чудите дали, имайки предвид тази информация, трябва да пиете хранителна добавка с калций  въобще изобщо. Въпросът всъщност не е дали трябва да пиете калций или не. Въпросът е …

Какъв вид калций трябва да пием?

В основата на много заболявания лежи невежеството. Всъщност, нужно е да направите крачка назад за момент и да зададете друг въпрос: как попада калцият в артериите, първо на първо?

Прочетете още по темата: 6 храни пречистват артериите и изграждат костите

Причината калцият да се появява по артериалните стени е защото той не се усвоява в костите и в другите клетки на тялото, където му е мястото. Неорганичният калций като калциевия карбонат, черупките на стриди, доломита, за да споменем само няколко вида – които са най-често срещаните форми, съдържащи се в хранителните добавки – може да се отлага в меките тъкани като кръвоносните съдове и дори в ставите.

Още по темата прочетете в статията за ценната билка овесена слама:
Овесената слама: лесно усвоим и разностранен природен лек

Друго изследване показва разликата между калция от хранителни добавки и калция, извличан от храната, като вторият е най-усвояемата форма.

Изследването прави заключението, че:

„Повишаването на приема на калций от храната може и да не доведе до значителни ползи за сърдечносъдовата система, но хранителните добавки с калций, които могат да повишат риска от МИ (миокарден инфаркт или сърдечен удар), трябва да се приемат предпазливо”.

Сега да се върнем на въпроса за това коя е най-добрата хранителна добавка с калций, която да пием? Очевидно, отговорът е органичен калций на растителна основа.

Калцият от растения е най-лесно усвоим от организма

Както споменах вече, калцият съдържащ се в често продаваните хранителни добавки в основни линии е варовик или неорганичен. Растенията като водораслите усвояват калция от заобикалящата ги среда и го свързват с други молекули в растението. С други думи, растенията преобразуват калция във високо усвоима форма на този минерал, което означава, че той ефективно се усвоява от клетките на човешкото тяло.

Прочетете още по темата: 13 изненадващи рискови фактори за камъни в бъбреците

Разбира се, нито една хранителна добавка не действа изолирано. Добре е да намерите хранителна добавка, която съдържа извличания от водораслите калций, от който се нуждаят костите ви и който не съдържа опасностите, свързвани с таблетките неорганичен калций, като е добре в добавката да има също и много други жизненоважни хранителни вещества като например витамин К2, витамин D3 и бор, например. Паралелното пиене на ашваганда, снижаващата стреса билка, която научно е доказано, че снижава увреждащия костите кортизол също е мъдри решение.

Ако пиете органичен калций в дневна доза от около 800 мг няма да има защо да се притеснявате дали не поглъщате твърде много калций, който би могъл да покрие меките ви тъкани с опасна плака. От друга страна 800 мг е достатъчно количество, понеже калцият от водорасли се усвоява лесно.

Вивиан Голдсмит

Източник:

http://saveourbones.com/6-foods-that-purify-your-arteries-and-build-your-bones/

Снимка: www.myinterestingfacts.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *