Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

tris-app-apple-store-tetris

Ако се борите да останете верни на диетата си и все се улавяте, че ви се хапват сладкишите, застрашаващи талията ви, психолозите в Плимутския университет в Англия откриха решение: диетата с видео игра

Според изследване на Плимут, визуалната стимулация при играенето на видео игра ви помага да се борите с ненаситния апетит или с други изкушения като цигарите и алкохола. Изследователите заключават, че можете да използвате видео игри като бърз начин за подсилване на волята и за избягване на нездравословните желания.

Изследователите препоръчват да използвате играта „Тетрис”, за да направите диетата си по-успешна.

„Епизодите на силно желание за хапване на нещо траят само няколко минути, през което време човек визуализира онова, което иска и облекчението, което то ще му донесе”, казва изследователят Джаки Андрейд. „Често тези чувства водят до това, че човек се предава и консумира точно нещото, на което се опитва да устои. Но като играете тетрис само за кратки отрязъци, вие отклоняване мозъка от създаването на примамливите и иначе неустоими картини, а без тях ненаситният апетит затихва”.

Изследването показва, че тетрисът намалява ненаситния апетит с 24 процента.

„Чувството, че контролирате нещата е важна част от това да сте мотивирани, а играенето на тетрис може потенциално да помогне на човек да удържи контрола когато го връхлети пристъп на ненаситен глад”, казва Андрейд. Това е нещо, което човек може бързо да вземе в повечето случаи, било то на работа или у дома, и то заменя чувството на стрес, причинено от самото силно желание за храна. В крайна сметка, ние непрекъснато търсим начини да стимулираме силно желание за здравословни дейности — като физически упражнения — но това е неутрално действие, което ние показахме, че има положително въздействие”.

Карл Лоу

Източник:  Easy Health Options, The Video Game Diet,  13 March 2014

http://easyhealthoptions.com/news/the-video-game-diet/

Снимка: andreasilenzi.net

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *