Храната, която ви помага да спите по-добре

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

omega-3

Оставете тази чаша топло прясно мляко. Британски изследователи откриха храната, която може да ви помогне да спите по-добре и да се събуждате отпочинали.

Изследване в Оксфорд показва, че яденето на повече риба се свързва с по-добър сън. Омега-3 мастните киселини в рибата помагат на мозъка ви да прави мелатонин, хормонът свързван с по-дълбокия сън.

Изследването с деца показа, че малките с по-високи нива в кръвта на дълговерижната омега-3 мастна киселина докозахексаенова (DHA) киселина (основната омега-3 мастна киселина, съдържаща се в мозъка) са по-спокойни в съня си, не им е трудно да заспиват и имат по-малко смущения на съня.

Изследването показа, че дневно приемана добавка с омега-3 (като капсулите рибено масло) предоставя около един допълнителен час повече сън всяка нощ. Децата също така спели почти непробудно и имали седем събуждания по-малко на нощ.

Карл Лоу

Източник: The Food That Helps You Sleep Better, 8 March 2014

http://easyhealthoptions.com/news/the-food-that-helps-you-sleep-better/

Снимка: beautytrainingharrow.wordpress.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *