Недостигът на магнезий дезактивира действието на витамин D

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

magnesium-defficiency

Когато нивата ви на витамин D в тялото рязко се понижат, рискът ви от заболявания силно се повишава. Вие сте по-застрашени от автоимунни заболявания, диабет, рак и сърдечни заболявания.

Така че е добре да се излагате на слънце или ежедневно да пиете хранителна добавка с витамин D.

Но дори и да спазвате нужните мерки по отношение на витамин D, все пак може да има едно нещо, което да препятства оптималните ви нива на витамин D и по-доброто ви здраве…

Ниски нива на магнезий.

Предупреждение: Захарта спира усвояването от тялото на тези 5 важни хранителни вещества

Нов преглед на научни изследвания откри, че ниските нива на магнезий вероятно пречат за усвояването на витамин D. Защо?

Тялото ви не може да метаболизира витамин D ако в него няма достатъчно магнезий. Той просто се складира в тялото и отива на вятъра.

Така че ако използвате витамин D, за да контролирате риска си от заболяване, време е незабавно да включите и магнезий в плана си…

Какво краде магнезия от тялото ти?

Връзката магнезий – витамин D

Наскоро проведен преглед на наличните изследвания на витамин D и магнезий, публикуван в списанието The Journal of the American Osteopathic Association откри, че цели 50 процента от американците имат в телата си складиран витамин D, защото нивата им на магнезий не са достатъчно високи, за да го метаболизират.

Избягвай запушването на артериите с правилния вид калций

Защо толкова много хора страдат от недостиг на магнезий?

Изследователите казват, че това се дължи на храната. Магнезият е изобилен в здравословните пресни храни като зеленчуците, плодовете, ядките, семената и пълноценните зърнени храни. Но не е така изобилен в готовите храни, които са пълни с рафинирани зърнени култури, захари и транс-мазнини. А това е храната на повечето хора днес.

Препоръчителната дневна доза магнезий е по 420 мг за мъжете и по 320 мг за жените. Но ако се храните по днешния стандартен начин навярно си набавят около половината от това количество.

Чудото, наречено магнезий

Тялото ви се нуждае от магнезий, за да метаболизира витамин D, защото всички ензими, които обработват този витамин използват магнезий, за да могат да го правят.

Според изследователите именно затова хората с ниски нива на магнезий се затрудняват да докарат нивата си на витамин D в здравословни граници, дори и да пият хранителни добавки с него.

Как да си набавяте нужния ви магнезий и витамин D

Означава ли това, че трябва да пиете хранителна добавка с магнезий наред с добавката с витамин D, която пиете?

Пазете се от измамата, свързана с витамин D

Не непременно. Просто трябва да ядете по-здравословна храна. Магнезият се съдържа в много здравословни и вкусни храни, чието ядене в достатъчни количества би следвало да е лесно. Ето някои храни, които можете да ядете, за да сте сигурни, че си набавяте достатъчно магнезий, за да активирате борещия заболяванията витамин D:

Бадеми

Банани

Боб

Броколи

Кафяв ориз

Кашу

Жълтъци

Рибено масло

Ленено семе

Зелени зеленчуци

Прясно мляко

Гъби

Овесени ядки

Тиквени семки

Сусам

Органична соя

Слънчогледово семе

Царевица

Тофу

Пълноценни зърнени храни

Ако пиете хранителна добавка с витамин D3, добра идея е да пиете и хранителна добавка с витамин K2. K2 помага за овладяването на заболяване, наречено васкуларна калцификация, при което в кръвоносните съдове се натрупва калций. Това може да се случи когато пиете много витамин D или калций, а тялото ви не ги усвоява правилно.

Незаменимият за здравето витамин К

Истината е че много хранителни добавки днес съдържат комбинация от витамин D3 и K2, като ви улесняват да пиете и двата в една таблетка дневно. Или можете да ядете храни, съдържащи K2, като ферментирали храни, млечни продукти и месо. Японското ястие натто, приготвяно от ферментирала соя е един от най-полезните източници на K2, така че опитайте го.

 

Източник:

https://easyhealthoptions.com/mineral-deficiency-deactivating-vitamin-d/

Снимка: thedrugsdontworkdiscoverwhatdoes.blogspot.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *