Излекувай сърцето си чрез стомаха и червата в 3 стъпки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Спомняте ли си старата поговорка, че пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха?
Оказва се, че тя е вярна. Но не по начина, по който я възприемате!
Нови изследвания правят пробив в науката и показват, че ключът към лечението на „болното” сърце започва от стомаха и червата.
Но няма да го чуете от традиционните лекари.
Те все още следват схващането от 20 век, че високият холестерол е основната причина за атеросклерозата и че храната с ниско съдържание на мазнини е лекът. А през последните 60 години сме похарчили милиарди за снижаващите холестерола статини и за несъдържащи мазнини храни…
Само за да достигнем до това, че сърдечно-съдовите заболявания удариха тавана и са причина номер 1 за смърт в страната (САЩ).
Хубавото е, че изследванията започват да догонват онова, което аз казвам от години и оборват теорията за връзката между холестерола, мазнините и сърдечните заболявания. Всъщност изследователи от Катедрата по сърдечно-съдова медицина на Йейл доказаха в обширно клинично изпитание, че хората с нисък холестерол имат почти два пъти повече инфаркти от хората с висок холестерол.1

Снижете риска си от сърдечно заболяване с три супени лъжици от това масло на ден

А преди няколко години преглед на Кеймбридж на 72 изследвания не откри абсолютно никакви доказателства, които да подкрепят теорията, че мазнините и холестерола причиняват атеросклероза.2
Така че ако холестеролът и мазнините не са причината за атеросклерозата — кое е?
Виновникът винаги е бил възпалението, причинявано от реакцията на тялото към храни, които то все още не се с развило да яде.
Съвременната храна, с която разполагаме съдържа благоприятни за развиването на възпаление храни като рафинираните въглехидрати и захарите, евтините зеленчукови олиа и обработените готови вредни храни, с които е залят пазара. И тази токсична смесица кара стомаха и червата да са в силен дисбаланс — и позволява на опасните, разрушаващи сърцето бактерии да процъфтяват.
Както знаете, възпалението започва в стомаха. И определени стомашно-чревни бактерии произвеждат жизнено важен ензим, наречен синтаза на мастната киселина.
Но когато микробиотата ви е извън баланс, производството на синтазата на мастната киселина рязко спира.

7 признака че тялото ви се нуждае от пробиотици

Това може да има опустошително въздействие върху здравето ви.
Синтазата на мастната киселина е много важна за поддържане здравината на лигавицата в червата и за предпазване от проникването на микробите от стомаха и червата в клетките на тялото.
Без този защитен слой (на лигавицата) в чревния тракт, вредните бактерии завземат кръвотока. Това създава възпаление в сърдечните клети — водещо до ограничен кръвоток и артериални блокажи, основна причина за инфаркт, сърдечна недостатъчност и инсулт.3
Междувременно изследователи в Кливландската клиника откриха, че атеросклерозата е пряк резултат от стомашно-чревен химикал, наречен TMAO.
Ново изследване с животни доказа, че твърде многото TMAO — в резултат от токсичност в стомаха и червата — е пряка връзка към оксидативния стрес, възпалението и свиването на кръвоносните съдове, водещи до сърцето.
Хората с най-високите нива на TMAO е 62% по-вероятно да изпитат сериозни сърдечно-съдови проблеми в сравнение с хората с най-ниските нива.4

Как да спрем да атакуваме себе си: 9 стъпки за излекуване на автоимунно заболяване

Моят 3-степенен план за отърваване от разрушаващите сърцето бактерии

Хранете се така, че да си осигурите здрави стомах и черва.

Ключът към здрави стомах и черва и здраво сърце започва с яденето на полезни мазнини като зехтин, кокосово масло, краве масло, гии и омега-3 мастни киселини. Добавете протеин от говеждо, карантия, риба и яйца. Ако е възможно, набавяйте си месо от хранени на паша животни, диво ловена риба и яйца от свободни кокошки. И накрая, намалете въглехидратите. Те не са ви нужни. Тялото ви може да произвежда всички въглехидрати, от които то се нуждае от мазнините и протеина. Най-добрият начин да намалите въглехидратите е като избягвате всички обработени храни. Също така избягвайте зърнените храни, ориза, тестените изделия, бобовите храни и зеленчуците, съдържащи скорбяла.

Добавяйте в храната си храни, съдържащи пребиотика инулин.

Пребиотиците са специален вид несмилаеми фибри. Тези живи микроорганизми преминават през стомаха и червата ви и остават несмлени, защото тялото ви не може да ги разгражда.
С други думи, пребиотиците действат като тор — те хранят пробиотиците в тялото ви, така че те да могат да си вършат работата.
Чудесни източници на инулин са бананите, аспержите, лука, чесъна, праза и йерусалимския артишок.

Върнете здравето на стомаха и червата си с правилните пробиотици.

Пробиотиците са живи, полезни бактериални култури. Те помагат за повторното колонизиране на стомаха и червата ви със здрави бактерии и изхвърлят вредните бактерии. Можете да си набавяте добри количества от ферментирали храни като кисело зеле, кефир, квас и кимчи и подквасено кисело мляко.

Обстойно описание на средиземноморската диета, план за хранене

Но аз считам, че повечето ми пациенти извличат полза като взимат хранителна добавка. Търсете такава, която съдържа:

 • Lactobacillus plantarum
 • Lactobacillus acidophilus
 • Bifidobacterium lactis (или animalis)
 • Lactobacillus rhamnosus
 • Bacillus subtilis

Можете да купите пробиотици в течна форма, на прах, таблетки или капсули. Но внимавайте… Когато сайтът ConsumerLab.com изследва редица пробиотици, повече от една трета от пробите не издържаха тестовете. Повечето съдържаха твърде малко бактерии, за да са ефикасни.
Търсете формула, която гарантира 10-20 милиарда CFUs (формиращи колония единици) до датата на годност. Между времето на пакетиране и времето, в което ги пиете, милиарди от бактериите може да са измрели.

Бъдете здрави,

Д-р Ал Сиърс

Прочетете още:

7 вида естествени разредители на кръвта подобряват кръвообръщението и снижават възпалението

Естественият витамин Е е доказано лечение за Паркинсон

Холестеролът е най-полезната храна за мозъка

19-те най-полезни пребиотични храни, които е добре да ядете

Измама: Лекарствата за снижаване на холестерола причиняват бързо остаряване, увреждане на мозъка и диабет

Здравето на сърцето отново свързано със здравето на мозъка

Здравите стомах и черва са равни на здрав мозък

Източници:

 1. Krumholz HM, et al. “Lack of association between cholesterol and coronary heart disease mortality and morbidity and all-cause mortality in persons older than 70 years.” JAMA. 1994;272(17):1335-1340.
  2. Chowdhury R, et al. “Association of dietary, circulating, and supplement fatty acids with coronary risk: A systematic review and meta-analysis.” Ann Intern Med.2014;160(6):398-406.
  3. Koren O, et al. “Human oral, gut, and plaque microbiota in patients with atherosclerosis.” Proc Natl Acad Sci U S A. 2011;108(Suppl 1):4592–4598.
  4. “Healthy gut, healthy heart? How the trillions of bacteria in your intestinal tract play a role in your cardiovascular health.” Harvard Heart Letter. June 2018.

Снимка: Green-Mom.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *