Снижете риска си от сърдечно заболяване с три супени лъжици от това масло на ден

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Coconut-oil-cure-for-heart

Когато говорим за кокосовото масло, споровете се развихрят. От една страна, конвенционалните здравни „експерти” и средният американец продължават да отхвърлят наситените мазнини заради калориите. Яденето им се предполага, че повишава риска от сърдечно-съдови заболявания и от качване на килограми понеже споменатите хора са с впечатлението, че яденето на наситени мазнини ви прави дебели. Независимо от факта, че хората, които ядат храни с високо съдържание на наситени мазнини всъщност се освобождават от тлъстините в тялото си и бързо натрупват мускули.

Но читателите на сайта Alternative Daily и практикуващите холистично здраве знаят, че това не е така. Ние знаем, че изследвания от десетилетия показват, че твърдението, че наситените мазнини запушват артериите и допринасят за появата на сърдечно-съдови заболявания са пълни глупости. А ново изследване, проведено от учени от Университета Кеймбридж потвърждава полезната роля на кокосовото масло.

Мъж яде по 2 с.л. кокосово масло два пъти на ден за 60 дни и ето какво се случва с мозъка му!

Изследването показа, че кокосовото масло снижава риска от сърдечно-съдово заболяване

Като част от поредицата на BBC2 “Trust Me I’m a Doctor”, професорите Кей-Тий Кхау и Нита Фараухи събират група от 94 доброволци на възраст от 50 до 75 години без анамнеза за диабет или сърдечно заболяване. Изследователският екип разделя доброволците в три групи и всяка група консумира по приблизително три супени лъжици кокосово масло, студено пресован зехтин или несолено краве масло.

Доброволците били информирани, че могат да консумират тези мазнини по какъвто искат начин, стига да поглъщат по три супени лъжици от тях всеки ден в продължение на четири седмици. Преди започването на изследването учените вземат кръвни проби за осигуряване на основа за измерването на сърдечно-съдовите маркери, особено на LDL (“вредния”) холестерол и на HDL (“полезния”) холестерол. Знаейки че съотношението на нивата на LDL към HDL холестерола предоставя по-точен маркер за риска от сърдечно заболяване, а не само към общите нива на холестерола.

Прочетете Обърнатото дърво, необичаен роман за съвременния, търсещ себе си човек от Стефана А’Дора

След четири седмици учените били изненадани от откритото от тях. Както се очаква, хората от групата, консумирала краве масло изпитали средно покачване на LDL холестерола от около 10 процента, наред с повишаване на HDL холестерола от 5 процента. Хората, консумирали студено пресован зехтин от друга страна постигнали лек спад на LDL холестерола и покачване с 5 процента на HDL холестерола си.

Кандида няма шанс срещу това естествено масло

Полезният холестерол се повишил с 15 процента за четири седмици

Но истинската изненада дошла, когато те изследвали ефекта от консумирането на кокосово масло за четири седмици. Както при зехтина, групата, консумирала кокосово масло на практика не изживяла никаква промяна в LDL холестерола си, но те показали значителното 15 процентно повишение на HDL холестерола в тялото си… така че кокосовото масло се оказало далеч най-здравословно.

Изводът? Хората, които консумират кокосово масло редовно би следвало да изпитат драматичен спад на риска си от развиване на сърдечно заболяване или инсулт.

Лекарите от споменатото по-горе предаване по BBC2 бързо спделиха объркването си от резултатите и заявиха, че хората  не трябва да започнат да се тъпчат с кокосово масло на база на малко четири-седмично изследване. Обаче за добре информираните това е просто глазурата на тортата относно кокосовото масло като много полезен източник на мазнини.

Непозната способност на кокоса спасява мозъка от Алцхаймер

Ето някои от многото ползи от кокосовото масло:

1. Отслабване

Може би най-изненадващата полза от кокосовото масло за повечето хора е че то наистина стимулира отслабването. Кокосовото масло съдържа късо-верижни и средно- верижни мастни киселини, които помагат за поддържането на теглото ви в полезни нива и дори за атакуване на излишното тегло. В изпитание с участието на 40 жени със затлъстяване, продължило 12 седмици, консумирането на 30 милилитра кокосово масло на ден доказало, че това не само снижава LDL и повишава HDL холестерола, но също така намалява и средната обиколка на талията и общия индекс на телесната маса.

Кокосовото масло е незаменимо за здравето на щитовидната жлеза

2. Здравословна имунна функция

Редовната консумация на кокосово масло поддържа и здравословната имунна функция. Изследванията показват, че кокосовото масло стимулира имунната система посредством високите си нива на лауринова киселина, капринова киселина и каприлова киселина, които имат противогъбични, антимикробни и противовирусни свойства. При поглъщане, тялото преобразува лауриновата киселина в монолаурин, който доказано ни лекува от вирусите и бактериите, които допринасят за заболявания като херпес, инфлуенца, цитомегаловирус и други.

Домашен гел лекува стрии, старчески петна, белези от акне, псориазис, изгаряния!

3. Снижава кожни проблеми

Имате кожни проблеми? Кокосовото масло може да ви помогне и при тях. Изследване от 2014 година, изследвало действието на каприновата киселина и на лауриновата киселина (съдържащи се в кокосовото масло) върху Propionibacterium acnes, паразитна бактерия, причиняваща възпалението при акне, откриха, че и двете съединения ефикасно лекуват P. acnes, и по този начин помагат в снижаването на възпалението на кожата и на появата на акне. В друго изследване, локалното нанасяне на кокосово масло доказва, че значително подобрява маркерите за атопичен дерматит, хронично кожно заболяване.

Впечатляващо разкритие: Комбинацията сода за хляб и кокосово масло убива рака

4. Превенция на рака

Все още не сте убедени? Средно-верижните мастни киселини в кокосовото масло са доказали, че дори убиват някои ракови клетки, включително онези на рак на дебелото черво, гърдата и ендометриума.

Трудно е човек да е против кокосовото масло когато погледне фактите отблизо. Аз поне планирам да отида до кухнята и да глътна една супена лъжица студено пресовано кокосово масло още сега!

Ливи Хес

Източник:

https://www.thealternativedaily.com/3-tbsp-oil-every-day-lower-risk-heart-disease/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N180115

Снимка: TeluguMirchi.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *