Хранителна добавка „за женско здраве” свързана с болестта на Алцхаймер

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

calcium-alzheimers-link

Много от по-възрастните хора се чувстват безсилни и уплашени когато стане дума за болестта на Алцхаймер (БА). Много от тях приемат, че няма нищо, което те могат да направят, за да предотвратят заболяването. Но според последни научни открития (статията е от 15.11.2018 година), човек има много повече контрол върху съдбата на мозъка си, отколкото традиционната медицина ни кара да мислим.

Всъщност, ново изследване показва, че избягването на често препоръчвана хранителна добавка може да ви защити от това някога да изпитате влошаване на познавателната функция въобще изобщо!

Ще ви разкажа всичко за това важно изследване след мъничко. Но първо, нека обсъдим някои ключови моменти в този контекст…

Магнезият, а НЕ калцият, е ключът към здрави кости

Светът е сложен

Както съобщавам седмица след седмица, необорими научни открития поддържат използването на важни хранителни добавки — като витамин D — за предпазване от заболявания.

Но раболепните ласкатели на традиционната медицина и приятелски настроената капиталистическа медицинска индустрия непрестанно пренебрегват или се опитват да отхвърлят науката. Често можете да се обзаложите, че те:

Охотно раздават погрешни и остарели препоръки за храненето

Пробутват заблуждаващи „мета-анализи”, които използват неточни дози за хранителните добавки

Надуват предполагаемите опасности от „предозирането” с витамини и минерали противно на действителните факти (или при липса на такива)

Определят смешно ниски препоръчителни дневни дози, които няма да помогнат за избягването на заболяванията, и още по-малко ще доведат до оптимално здраве

Плюс това, те необяснимо защо рекламират хранителна добавка, която аз непрестанно ви съветвам никога да не взимате…

Естествена превенция на остеопорозата

Опасностите от тази „здравословна” хранителна добавка

Както често съобщавам, пиенето на калций като хранителна добавка може да причини вреда на тялото и наистина го прави.

Може да се учудите, че съветвам срещу приема на хранителни добавки с калций. Наистина, много лекари ги препоръчват за здрави кости — особено на пациентките си.

Но този съвет отразява чисто невежество за това как функционират костите в тялото. В крайна сметка, нездравите кости не се дължат единствено на „недостиг на калций”.

Костите са жива тъкан и се нуждаят от аминокиселини, идващи от правилен прием на протеини, особено при по-възрастните хора. Костите също така се нуждаят и от други минерали като бор, магнезий, силиций, както и от витамините C, D, и K. Плюс това редовната, умерена физическа активност изпраща сигнали на костните тъкани, за да ги поддържа активни и здрави.

Но най-вече, ето я главната причина никога да не вземате хранителна добавки с калций:

Както вече сме писали, изследванията свързват пиенето на калций под формата на хранителна добавка със атеросклероза, убиец номер 1 в САЩ.

6 храни пречистват артериите и изграждат костите

Как се случва това?

Когато пиете типична добавка с калций, вие просто поглъщате варовик, кости и черупки от стриди и яйца.

Това е като да се опитвате да си набавяте хранителни вещества, ядейки камъни!

Освен това, както показват последни изследвания, това ви предразполага към отлагането на калций в меките тъкани на тялото ви, а прекомерният калций в кръвта, който допринася за калцирането на артериите, е известен също като атеросклероза. Това „втвърдяване на артериите” е основната причина за сърдечни заболявания, инсулт и периферна васкуларна болест в краката.

Овесената слама: лесно усвоим и разностранен природен лек

Хранителните добавки с калций увреждат мозъка 

Разбира се, калцирането на меките тъкани може също така да увреди мозъка и негови структури като жлезата от най-голямо значение – епифизната жлеза, която произвежда мелатонин и помага за регулирането на моделите на съня.

А предишни изследвания показват, че взимането на хранителни добавки с калций могат дори да допринесат за развитието на болестта на Алцхаймер и на деменция. Всъщност, изследване от 2009 година, публикувано в списанието Medical Hypothesis, свърза калцирането на мозъка с болестта на Алцхаймер.

Днес — благодарение на новото изследване, публикувано в списанието British Journal of Nutrition — вече имаме повече преки доказателства, че хранителните добавки с калций причиняват увреждане на мозъка.

Направете си сами тази формула с мултивитамини и минерали

В изследването, учените наблюдават 227 участника на 60 години и по-възрастни. Приемът им на храна и хранителни добавки били оценявани с помощта на Въпросник за често приеманите храни, разработен от Гладис Блок, моя колежка в Националния раков институт през 1998 година.

След това, изследователите правят ядрено магнитен резонанс на участниците. Оказва се, че те откриват повече увреждащи мозъка лезии сред онези от тях, които приемали хранителни добавки с калций, отколкото при участниците, които не приемали такива. Дори и в ниски дози, калциевите добавки били свързани с по-опасни мозъчни лезии при по-възрастните хора.

Освен това, действието на хранителните добавки с калций върху мозъка било сходно на това, причинявано от високото кръвно налягане, водещата причина за сърдечно-съдови заболявания, включително на удар/инсулт.

В доклада си изследователите обсъждат установената връзка между взимането на калций като хранителна добавка и повишения риск от инфаркт. Те посочват, че пиенето на калций под формата на хранителна добавка може да повиши риска от инсулт след като повишава обема на калциране и втвърдяване на артериите, снабдяващи мозъка.

Мъж яде по 2 с.л. кокосово масло два пъти на ден за 60 дни и ето какво се случва с мозъка му!

Те също така взимат предвид възможността прекомерният калций в кръвта от хранителни добавки да причинява приток на калций направо в самия мозък, който убива мозъчните клетки.

В крайна сметка, изводите са: Това изследване — и купища предишни доказателства — ясно илюстрират много реалните и много сериозни опасности от приема на хранителни добавки с калций.

Така че вместо това поддържайте здравето на костите си и си набавяйте калций от хранителни източници, което не поставя под риск здравето на мозъка и сърцето ви. Непременно включвайте пълномаслени млечни продукти, месо и морски дарове в храната си. Аз винаги това препоръчвам!

Откритие за мозъка разкрива тайна за предпазване от Алцхаймер

В крайна сметка избягването на хранителните добавки с калций е просто лесна стъпка, която можете да направите, за да предпазвате мозъка си и да снижавате риска си от развиването на болестта на Алцхаймер.

от Д-р Микоци

Източник:

https://drmicozzi.com/common-womens-health-supplement-linked-to-alzheimers-disease

Снимка:  alluring.pro

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *