Направете си сами тази формула с мултивитамини и минерали

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Формула, зареждаща необходимите ви мултивитамини и минерали

Док Шилингтън не само предлага своята Total Nutrition Formula, която можете да намерите в Green lifestyle Market, той също така ни казва как сами да си я приготвяме Една от причините, поради които обожаваме да работим с Док е че той дава възможност на хората да вземат здравето си в собствените си ръце . А както знаете, ние от OLM (както и ние от Здрави всеки ден), обожаваме грижите за здравето от типа направи си сам!

large_nutrtion-powder-ingredients

Формулата Total Nutrition Formula на Док е идеално балансирана смес от пълноценни храни, тя е формулирана изключително за да предоставя на тялото витамини, минерали, амино киселини и есенциални микроелементи от естествени хранителни източници. Те са природни хранителни вещества, а не произведени от човека или синтетични такива. Всички съставки са от най-богатите източници на пълноценни храни на планетата и са органично отглеждани или събирани от природата. Наред с режима на хранене, богата формула от мултивитамини/минерали от качествени пълноценни храни би следвало да е основата на всяка изграждаща здравето програма.

Рецепта за изцяло хранителна формула

В тази рецепта „част” означава мярка по обем, а не на тегло. При обем, това което ще използвате зависи от вас самите. Всички съставки трябва да са органични или събрани от дивата природа.

1 част алфалфа – трева – на прах

1 част ечемична трева на прах

1 част пшеничена трева на прах

1 част норвежки лилави морски водорасли дулсе на прах

1 част корен от червено цвекло на прах

1 част листа от спанак на прах

1 част шипки на прах

1 част кора от портокал на прах

1 част кора от лимон на прах

1 част астрагал на прах

1.5 части спирулина

1.5 части хлорела

5 части мая на люспи

5 части мая на прах 

Помнете, не е важен броя на хранителните вещества, които  можете да вкарате в организма си, а е важен броят на качествените съставки, които тялото ви може да усвои и използва.

Смесете всички съставки. Разбъркайте ги много добре. Може да е необходимо да си сложите маска, докато ги разбърквате, понеже прахът може да раздразни носа и гърлото ви. Ние ги размесваме на терасата когато няма вятър и после лесно отмиваме нападалото с вода.

Маята (както на прах или на люспи – флейкс) трябва да е неактивна saccharomyces cerevisiae  т.е. хранителна мая, подсилена с витамин В12. Тя е безопасна за пациенти с Candida albicans. Док пише, „добавих астрагал понеже това в билката номер 1 за балансиране на метаболизма и нивата на кръвната захар. Без изобщо да променям диетата си свалих 5 кг като добавих тази благинка към формулата. Увеличих и количеството спирулина и хлорела с по 50% всяка, за да повиша протеините и приема на минерали”.

Повечето от съставките могат да се закупят в Mountain Rose Herbs, макар че не съм уверен в качеството им. Ние планираме да предлагаме всички тези съставки и в Green Lifestyle Market наскоро (статията е от 16 май 2013 година, така че вече в този сайт може да ги има – ЗВД), така че можете сами да си приготвяте формулата, без да трябва да ходите в много магазини за да си ги набавяте. Използвайте по 1-2 ч.л., които добавяйте всеки ден в предпочитана от вас напитка.

Относно съставките

Отново, ако си правите сами формулата, непременно използвайте само най-добрите събрани от природата или органични съставки. Док Шилингтън ни разказва за съставките във формулата :

Спирулина, синьо зеленото водорасло

„Спирулината е една от най-концентрираните, питателни храни на планетата. Тя е най-мощния натурален източник на пълни (77%). Също така, тя е с много високо съдържание на бета-каротин.  Спирулина е един от най-богатите източници на минерали, и тъй като е един от най-старите видове водорасли, тя е изградена от клетки с мека клетъчна стена, така че лесно се усвоява”.

Хлорела

„Хлорелата е на второ място единствено след спирулината по хранително съдържание. Това е поредното водорасло, изключително концентриран източник на хранителни вещества, спомагащо също така за изхвърлянето на тежките метали от тялото. Клетъчните стени се начукват и така хранителните вещества стават по-лесно налични и повишават усвояемостта”.

Астрагал

„В източното билкарство, астрагалът дели първото място с женшена. Астрагалът не само има репутацията, че предпазва от рак, но е и легендарен с това, че подмладява храносмилателните органи и балансира нивата на кръвната захар. Астрагалът, също така коригира метаболизма и следователно може да доведе до отслабване или напълняване в зависимост от нужното подобрение. Така той е еднакво полезен, както за хората, които искат да напълнеят, така и за тези, които искат да отслабнат. Освен това, астрагалът укрепва и изгражда имунната система, подсилва заздравяването на рани или наранявания от всякакъв вид, балансира хормоните и е добре известен с това, че драматично повишава нивата на енергията. Накрая, той е особено важен с това, че помага на хората, които искат да се справят с диабета”.

Алфалфа (люцерна), ечемична трева и пшеничена трева

„Това са тревите, съдържащи витамини/минерали. Те имат леко прочистващо действие и са най-чудесните източници на хранителни вещества и минерали от всички треви. Зърнените треви са по-мощни от самите зърна и предлагат богат източник на витамини, минерали и хлорофил”.

Морските лилави водорасли дулсе

„Морските водорасли са най-богатият източник на минерали на планетата. Те съдържат всички микроелементи, съществуващи в океаните и в земната кора. Лилавите водорасли дулсе бяха избрани за тази формула, защото са с най-високата концентрация на минерали, но в същото време имат мек и не така рибен вкус, което на практика ги прави приятни на вкус”.

Корен от червено цвекло и спаначени листа

„Червеното цвекло и спанакът са едни от най-добрите източници на органично желязо. Червеното цвекло, понеже е коренов зеленчук и расте под земята, трансформира неорганичните сурови елементи в растителни минерали, които са много използваеми. Спанакът е чудесен източник на калций, магнезий, желязо и витамин К. Освен това и двете растения са известни заради способността си да изграждат кръвта”.

Шипки, кора от портокал и лимон

Тачени като най-добрите източници на витамин С, тези плодове са балансиран източник на С-комплекс. Те съдържат биофлавиноиди, рутин, хесперидин, калций и всички микроелементи, които днес се знае, че са необходими за усвояването на витамин С. Цитрусовите кори, също така са един от най-мощните източници на пектин, който е доказано, че изхвърля тежките метали (живак, олово и т.н.) като дори премахва радиоактивното заразяване като от смъртоносния стронций 90 от тялото.

Неактивна хранителна мая (Saccharomyces Cerevisiae)

Тази мая се отглежда в червено цвекло и чиста меласа. Тя е вторият най-силен източник на пълен протеин в природата (50%) и най-богатият източник на В витамини. Тя е също така богат източник на желязо и на много други минерали. Маята, която избрахме да използваме се загрява достатъчно, за да унищожи напълно гъбичната дейност, но не достатъчно (под 48 градуса), та да не се намали съдържанието на В витамините. Тя е напълно НЕ активна и безопасна за клиенти с Candida Albicans или за хора, които не могат да включват мая в храната си.

Запитан за разликата между неговата формула и друга популярна формула с много съставки, Док казва, „Помнете, не става дума за това колко хранителни вещества можете да вкарате в организма си; става дума за това какви качествени съставки тялото ви може да усвои и използва”. Има много рецепти за хранителни формули и почти толкова хранителни формули се продават на пазара.

Докато формулата на Док Шилингтън е една от най-лесните варианти, тя е също така и най-добрата. Док казва, „Възможно е да има твърде много съставки в дадена формула. Това се превръща по-скоро във въпрос на хомеопатично дозиране, отколкото на хранителна доза. Идеята е да се включат истински градивни елементи в нея, а не само хомеопатична примамка, която тялото харесва (или не)”.

Любимата ни основна рецепта за смути

В блендер смесете както следва:

1 ч.ч. прясно изстискан органичен ябълков сок

1 ½ ч.ч. органични замразени смесени горски плодове (или всякакви плодове по ваш избор)

2 равни с.л. Масло на Удо (Udo’s Oil – Blend 3.6.9)

2 с.л. с връх хранителни вещества на прах

1 сурово органично яйце (трябва да е органично; обикновените яйца са източник на салмонела!)

Майкъл Едуардс

 

Източник:

http://www.organiclifestylemagazine.com/total-nutrition-make-your-own-homemade-multivitamin-and-mineral-formula/

Снимка: www.500eco.com

Прочетете още по темата:

Три суперхрани или триадата на супер мега храната

Алтернатива на противогрипната ваксина, астрагал

Детоксикация срещу постене – какво да изберем?

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *