Снижете риска си от диабет с 50% и подобрете сърдечното си здраве като избягвате това лекарство

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Poison pills with skull and crossbones

Статините, лекарствата предназначени да снижават холестерола са невероятно популярни. Те са голям бизнес за Биг фарма и носят печалби в размер на 22 милиарда щатски долара на година.

Има голяма вероятност, ако сте над 40-годишна възраст, лекарят ви вече да се е опитал да ви предпише такова лекарство. Всъщност, според Националната анкета за проучване на здравето и храненето почти 30 процента от хората на 40-годишна възраст вече са пили статини.

Измама: Лекарствата за снижаване на холестерола причиняват бързо остаряване, увреждане на мозъка и диабет

Но онова, което може да не знаете е че статините не действат според рекламите и че те се основават на мита, че холестеролът е вреден. И може би най-лошото от всичко е фактът, че те се придружават от сериозни странични ефекти.

Хубавото е, че има няколко лесни промени, които можете да въведете в живота си, за да подобрите здравето на сърцето си без да прибягвате към помощта на носещите риск статини. След малко ще споменем някои от тях. Но първо нека хвърлим бърз поглед върху причините статините да са такъв провал.

Лекарствата за снижаване на холестерола ни тровят на клетъчно ниво

Статините са фалшива реклама

Статините се основават на лъжа. О, те ще снижат холестерола ви. Тази част е вярна. Но по-ниските му стойности не означават, че рискът ви от сърдечен удар ще падне значително, нито дори, че ще сте по-здрави. Всъщност, макар традиционната медицина да използва някои статистически хитринки, за да изглеждат те ефикасни, на всеки 100 души, взимащи статини само на един единствен човек ще му бъде спестен един сърдечен удар.

Около половината от сърдечните удари са при хора, които имат така наречения „нормален” холестерол. Това е така, защото не холестеролът е истинският проблем. По-скоро трябва да обръщаме внимание на други фактори—като възпалението, хомоцистеина и размера и вида на холестеролните частици. Защото когато холестеролът е с висока плътност и циркулира всичко е наред.

Забранената храна, която парира рака

Истината е, че тялото ви се нуждае от холестерол. Холестеролът е основна градивна единица за половите хормони и хормоните на стреса. А тялото произвежда до 70 процента от холестерола, който циркулира вътре в организма. Той е особено важен за правилното функциониране на всяка една клетка в тялото и се използва за оздравяване и възстановяване на артериите (причината, поради която е част от артериалната плака).

Статините могат да нанесат повече вреда от полза

Така че статините не действат по начина, по който ни казват. Но още по-лоши са рисковете, които ги съпровождат. Статините лишават тялото от CoQ10, който се използва от всички клетки за производството на енергия. Ето защо толкова много ползватели на статини страдат от мускулна слабост и увреждане на мускулите. И същите тези ниски нива на CoQ10 са причината за това статините да повишават риска ви от сърдечна недостатъчност. В крайна сметка сърцето ви представлява голям мускул, който се нуждае от много енергия.

CoQ10, горивото на сърцето

Освен това статините могат да повишат риска ви от диабет до небето. Изследвания показват, че статините засилват инсулиновата резистентност и повишават кръвната захар. Тялото ви използва излишната захар, за да произвежда холестерол, но когато статините спират черния ви дроб да прави този холестерол, цялата излишна глюкоза се излива в кръвотока.

Което вероятно е причината ново изследване от Австралия да открие, че статините могат да накарат риска ви от диабет да се покачи рязко с над 50 процента ако пиете по-висока доза от тях. Дамите, които пият по-умерени дози все пак са с 33 процента по-висок риск. И макар че изследването е било проведено с жени, ако приемем за показателни и по-ранни изследвания, можем да сме съвсем сигурни, че и възрастните господа са изправени пред сходни рискове.

Плод, ефикасен колкото статините

Ако вече пиете статини, говорете с лекаря си за план, чрез който да се откажете от тях постепенно (никога не спирайте вземането на статини сами). А ако все още не пиете статини и лекарят ви ги препоръча, попитайте го за алтернативи.

Стимулирайте здравето на сърцето си естествено

Статините е малко вероятно да подобрят здравето на сърцето ви, но има някои лесни промени, които можете да направите, които могат да внесат голямо подобрение за здравето на сърцето ви. Следват седем лесни стъпки, които можете да предприемете за естествено подобряване на сърдечното ви здраве.

1. Забранете растителните олиа:

Изхвърлете всички вредни растителни олиа от кухнята си и ги заменете със здравословните кокосово масло и зехтин.

2. Пропуснете захарта:

Намалете драстично добавените захари в храната си като четете етикетите и приготвяте повече ястия от пълноценни свежи продукти у дома си. Готовите храни обикновено са пълни с големи количества скрити захари, а храните, които са обозначени с „ниско съдържание на мазнини” често са най-големите виновници.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Статините крадат зрението!

3. Повишете приема си на омега-3 мазнини:

Увеличете количеството на полезните за сърцето омега-3 мастни киселини като ядете повече храни като диво уловени риби и орехи.

4. Взимайте пробиотици:

Непременно включвайте в храната си пробиотици под формата на ферментирали храни като кисело зеле и помислете за хранителна добавка. Изследванията свързват здравето на стомаха и червата – и полезните бактерии в тях – със здравето на.

5. Излагайте се на слънце:

Прекарвайте време навън на слънце всеки ден, излагайки кожата си и помислете за хранителна добавка за повишаване нивата ви на витамин D. Ниските нива на витамин   D се свързват със сърдечни заболявания, инфаркти и инсулти.

След бета блокерите идват статините или основни принципи за оптимално здраве

6. Дремвайте си подобаващо:

Непременно си набавяйте много и качествен сън всяка нощ. Повечето възрастни се нуждаят от седем до осем часа, а липсата на сън може да повиши риска ви от сърдечно заболяване и инфаркт.

7. Движете се:

Седете по-малко и непременно включете в деня си редовна физическа активност. Не е необходимо всеки ден да ходите на фитнес. Например, правенето на бърза разходка от половин час всеки ден е чудесен начин да тренирате сърцето си.

Така че, пропуснете статините и вместо това подсилете здравето на сърцето си с тези лесни и естествени промени.

от Алис Джейкъб

Източник:

https://healthiertalk.com/slash-diabetes-risk-50-by-avoiding-this-common-drug/

Снимка: blogger

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *