БЦЖ ваксината е ефикасна срещу диабет тип 1!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vaccine-diabetes-1-bcj

Само в Съединените щати 1.25 милиона души страдат от диабет тип 1. Ваксина, използвана още преди повече от 100 години при туберкулоза (Bacillus Calmette-Guerin – БЦЖ) показва надежда за излекуването на това заболяване. Тази ваксина днес обичайно се използва за лечението на рак на пикочния мехур и се счита за безопасна.

Съобщение, направено вчера (статията е от 11 септември 2016 година) на 75-та научна сесия на Американската асоциация за диабета казва, че Агенцията за храните и лекарствата (FDA) ще тества ваксината върху 150 души с напреднала форма на диабет тип едно.

Тялото на човек с диабет тип 1 не произвежда инсулин поради факта, че имунната система унищожава клетките, произвеждащи инсулин. Произвеждат се Т клетки (клетки убийци) и тези клетки създават проблеми с островните клетки в панкреаса, където се произвежда инсулина. Ваксината действа като елиминира тези Т клетки.

При пациентите с диабет, на които се инжектира ваксината се забелязва повишаване на нивата на субстанция, наречена тумор некрозен фактор. Повишеното ниво на TNF в организма унищожава Т клетките, които препятстват производството на инсулин.

Официално обявиха откриването на ваксина 1 против диабета и целият свят празнува новината!

В предишно изпитание пациентите бяха инжектирани с противотуберкулозната инжекция два пъти в рамките на период от четири седмици. Резултатите показват, че опасните Т клетки изчезват и някои хора дори започват сами да секретират инсулин.

Д-р Денис Фаустман, директор на Имунобиологичната лаборатория в Масачузетската многопрофилна болница в Бостън е много развълнувана от резултатите, показвани от БЦЖ ваксината.

„В изпитанията във фаза 1 (предварителна) ние показахме статистически значим отговор към БЦЖ, но целта ни в (настоящото изпитание) е да създадем траен терапевтичен отговор. Ще работим отново с хора, които от години страдат от диабет тип 1. Това не е превантивно изпитание; вместо това ние се опитваме да създадем режим, който ще лекува заболяването дори в напреднал стадий на развитие”, обяснява д-р Денис.

Предстои ново изпитание, което ще използва същия формат като предишното, с участници на възраст между 18 и 60 години. Участниците ще бъдат инжектирани с ваксината два пъти в период от 4 седмици и след това по веднъж на година в продължение на четири години.

В списанието Diabetes Care беше публикувано, че според резултати от предишна изследване, което анализира последиците от Bacillus Calmette-Guerin (БЦЖ) върху деца с диабет тип 1 на възраст между 5 и 18 години, въздействието на тази ваксина не е ефикасно, като тя не поддържа функцията на бета клетките, нито повишава процента на ремисия при децата.

 

Източник:

http://www.healthyandnaturalhouse.com/the-vaccine-against-diabetes-has-been-officially-announced-and-the-entire-world-is-celebrating-the-news/
Снимка: Rio com Saúde

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *