Липсващото хранително вещество за балансирана кръвна захар

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Диабетът е така често срещан, особено в САЩ, че някои хора го приемат почти за даденост.

vanadium-1

Всъщност, почти сме претръпнали спрямо истинския брой засегнати хора: повече от 29 милиона американци са болни от диабет, а 86 милиона са в преддиабетно състояние.

Ако сте един от тях, знаете какви увреждания нанася диабетът в живота ви. От постоянни глад и жажда до напълняване и силна умора. Да не споменаваме неспособността да се спи през нощта, заради ходенето до тоалетната.

И сякаш тези проблеми не са ви достатъчни, познайте какво ви се случва когато пиете предписаните ви лекарства, които се очаква да ви помагат да се чувствате по-добре… усложнения с бъбреците, разстроен стомах, замаяност, кожни обриви, сърбеж, още умора и дори още напълняване. Можете да добавите и замъглено зрение, сухота в устата или главоболия, които просто не престават.

Можете да прочетете също: Хром и ванадий против ненаситен апетит за сладко

И така, какво става, ако вече правите всичко правилно… като например се опитвате да контролирате или да избягвате диабета по естествен начин — чрез диета, упражнения и пиенето на правилните хранителни добавки, които помагат на тялото ви да контролира кръвната захар, да я поддържа равномерна и да ви върне в правия път — а нещо просто все не сработва…

Дали не пропускате следното…

vanadium-symbol-2

На практика непознат минерал подобрява инсулиновата чувствителност

Хранителното вещество, за което повечето хора не са и чували и което би следвало да включите в арсенала си за борба с диабета е ванадият.

Този микроелемент помага на тялото да метаболизира въглехидратите. Той също така играе роля в преноса на кръвна захар в мускулите, така че тя да се използва за енергия, което е нормалната функция на инсулина и подобрява инсулиновата чувствителност на мускулите.

Така че, ако имате диабет тип 2 поради инсулинова резистентност, ванадият може да помогне да контролирате проблемите си с кръвната захар.

Ванадият дори помага за балансирането на вредния (LDL) холестерол при хора с диабет тип 2. А и вие вече вероятно знаете дали можете да избягвате статините (лекарствата за снижаване на холестерола) — и трябва, макар че лекарите биха предпочели да ги пием като витамини. Статините всъщност повишават вероятността от развиване на диабет.

Прочетете една от статиите за вредата от статините: Измама: Лекарствата за снижаване на холестерола причиняват бързо остаряване, увреждане на мозъка и диабет. Останалите можете да откриете в категория Диабет в сайта Здрави всеки ден.

Да пием ли хранителни добавки или да не пием

И така, при тези чудесни ползи, не трябва ли да изтичате до магазина за здравословни храни и да грабнете опаковка с ванадиеви таблетки незабавно?

Всъщност, нека не бързаме толкова.

Тестовете още не са потвърдили безопасността от пиенето на хранителна добавка с ванадий дългосрочно противопоставено на приемането на минерала посредством хранителни източници.

И след като ванадият лесно се открива в много храни, той лесно може да се включи в храната като просто добавяте по малко от тези храни в храненията си всеки ден, което е по-добрият отговор.

Това мощно хранително вещество се съдържа естествено в репичките, яйцата, гъбите, морските черупчести мекотели, черния пипер, магданоза, млечните и зърнените продукти. Един от най-богатите източници на ванадий са семената на копъра. Можете да си набавяте ванадий и от слънчоглед, царевица шафран и зехтин, както и от магданоза, зеления фасул, морковите и зелето.

Прочетете още по темата: Ето какво да ядем за да преодолеем диабета без лекарства

Изводът е че в битката с диабета тялото ви може да използва цялата помощ, която му се предоставя. Избирайте храни богати на ванадий, които да добавяте в ежедневието си за да подобрите кръвната си захар и инсулиновата чувствителност и да живеете по-здравословно.

от д-р Ейдрия Шмедторст

Източник:

http://easyhealthoptions.com/missing-micronutrient-balanced-blood-sugar/

Снимки: Squart; Diabetes Well Being

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *