Луиз Хей: Това е единственият начин да свалим килограмите завинаги!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Наднорменото тегло е добър пример за това как губим много енергия, опитвайки се да решим проблем, който всъщност не е истински проблем.

luise-hey-on-diet

Обикновено хората които се борят със затлъстяването си с години винаги са имали наднормено тегло. Те приемат затлъстяването си за причината за всичките лоши неща в живота си. А затлъстяването е само външна последица от по-дълбоки, вътрешни проблеми.

Вярвам че основната причина за затлъстяването е страхът и нуждата от защита.

Ако се чувстваме уплашени или несигурни или „недостатъчно добри”, вероятността да имаме наднормено тегло е по-голяма заради нуждата да бъдем защитавани.

10 начина да мислим по-позитивно

Времето прекарано в самоунижение заради прекомерното тегло или в изпитване на угризения за всяка изядена хапка е нищо друго освен губене на време. И след 20 години ще сме в същата ситуация, ако не се изправим лице в лице с истинския проблем. Ние просто изпитваме повече страх и несигурност и се нуждаем от още килограми за защита.

Ето защо, аз отказвам да се фокусирам върху диетите. Те не дават никакви резултати.

Единствената диета, която води до някакви последици е душевната диета и избягването на негативните мисли.

Винаги казвам на пациентите: „Нека оставим настрани проблема със затлъстяването и да се справим с нещо друго вместо това”.

Но пациентите често казват, че не могат да обичат себе си понеже са твърде дебели или както едно момиче каза „твърде закръглени”.

Аз им обяснявам, че са с наднормено тегло, защото не харесват себе си.

Когато започнем да обичаме и уважаваме себе си, удивително е как килограмите просто изчезват от тялото.

Какво да си повтаряме непрестанно за по-бързо оздравяване

Упражнение: Готов/а съм да се променя

Хайде, започнете с твърдението, „Готов/а съм да променя нещата”. Повтаряйте си го често. „Готов/а съм да се променя. Готов/а съм да се променя”. Можете също така да потупвате гърлото си с пръсти докато го казвате. Гърлото е центърът на енергия, където се случват промените. Докосвайки гърлото си, вие осъзнавате, че процесът на промяната е започнал.

Имайте готовността да приемете промените когато те се появяват в живота ви. Знайте че онова което трябва да промените е именно там където не искате да се променяте. „Готов/а съм да се променя”. Вселената винаги откликва на мислите и думите ви. Нещата определено ще започнат да се променят докато изричате тези думи.

Положително мислене: Спиране на нежеланите мисли

Начини на промяна

Има духовна, психическа и физическа гледна точка. Холистичното лечение включва тялото ума и душата.

Ние сме на сто процента отговорни за всичките си преживявания. Всяка наша мисъл създава нашето бъдеще. Началната точка на всичко е винаги в сегашния момент. Всеки понякога страда от угризения, дори от омраза към себе си. Най-лошо е отношението: „За нищо не ставам” или „Не съм достоен”.” Това е просто мисъл, а мислите могат да се променят. За човешкото здраве най-опасни са възмущението, критиката и вината. Прощаването на собствените и на другите грешки е начин за оздравяване, дори и в случай на рак. Когато наистина обичаме себе си, всичко в живота върви по-добре. Трябва да се научим да обичаме себе си.

Можем да се захванем с всичко. Някои започват с мисловен подход или тръгват на психиатрична терапия или се включват в лечебни семинари. Някои подхождат духовно с медитация или молитва.

10 начина да открием силата на положителното мислене

Когато започнете да спасявате „умствения си дом”, няма значение откъде ще започнете. Започнете с онова, което най-много привлича вниманието ви. Хората, които се хранят зле и започнат да се отнасят към храната духовно, скоро откриват че ги привличат различни начини на хранене.

Среща с приятел, откриване на книга или участие в курс ще им помогнат да разберат как храната, която поглъщат влияе значително на това как изглеждат или как се чувстват. Една промяна води до друга, ако има желание за развитие и промяна. Аз не мога да давам добри съвети относно храната. Но познавам много добри лекари холистици, така че ги препоръчвам на пациентите, които искат да научат повече за храненето. Това е област, в която трябва да откриете своя път или да се свържете със специалист, който да ви помага.

Повечето книги за храненето са написани от хора, които са били много болни и които са открили своя система за лечение. Те са ги написали, за да дадат на другите метода, който са използвали. Обаче, не всички хора са еднакви и не всеки използва един и същи подход.

Например, макробиотичната диета с естествени храни и диетата със сурови храни са два напълно различни подхода.

Моят личен подход към храната е лесен. Бъдете съзнателни какво ядете. Това е подобно на обръщането на внимание какво мислим.

Просто изпробвайте нови подходи и скоро ще се освободите от старите заблуди.

Ключът към положителната промяна е приемането и уважението към себе си. Състоянието на духа е отговорно за заболяванията в тялото.

Източник:

http://foodsandhealthylife.com/louise-hay-this-is-the-only-way-to-lose-this-excess-weight-permanently/
Снимка: hharealtors.org

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *