Какаото лекува диабета?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cocoa

Знаете ли, аз бях възпитан да уважавам по-възрастните. И проклет да съм, ако прекарам златните си години, позволявайки на младите хора да ми казват какво да правя.
Това сякаш се случва в мига, в който човек навърши 65, нали? Един за нищо не ставащ, 34-годишен мой племенник, който вече има трета жена и десета работа, изведнъж има МНОГО идеи за това как трябва да си живея живота. Започва да ми връчва брошури за йога за възрастни… току ми казва как трябва да намаля виното… и направо му иде отвътре да ми избие любимото шоколадово лакомство от ръката.

Е, нека ви кажа нещо. Ако някак се случи да застанете между мен и шоколада ми, по-добре се пригответе за бой. Защото зная нещо, което онези самозвани здравни откачалки не знаят – какаото може би е една от най-ефикасните и вкусни, борещи се със заболяванията храни, които Бог някога е сътворявал.

И още едно изследване го доказва отново.

Изследване, току-що публикувано в списанието Journal of Nutrition показва, че ако се стремите да държите диабета далеч от живота си, шоколадът от ИСТИНСКО  какао (а не онези натъпкани с царевичен сироп боклуци в супермаркетите) може да е нещото, предписано от лекаря.

В изследване на 2000 здрави жени, британски изследователи откриха, че онези от тях, които ядели най-много храни богати на флаваноиди като шоколад, чай и горски плодове, рязко намалили риска си от застрашаващия живота диабет тип 2. Те се радвали на по-ниска инсулинова резистентност, по-добър контрол на кръвната захар и по-ниски нива на причиняващото заболявания възпаление, като се започне от артрита и се стигне до атеросклерозата.

И по-добре знайте, че силата на истинския шоколад не свършва дотук. Миналата година ви казах за изследване, което откри, че какаото, основната съставка в шоколада, спомага оцеляването на невроните от атаките на вредните плаки в мозъка, които причиняват деменция и болестта на Алцхаймер. Освен това, какаото предпазва дори  зъбите по-добре от токсичния, ръфащ мозъка флуорид, който чичо Сам тика в питейната вода.

Корпоративните тлъсти котараци от Хърши може и да са превърнали шоколада във вредна храна, но истинското, ама истинско какао е суперхрана, която ацтеките са боготворели заради лечебните й свойства. Така че следващият път когато се наслаждавате на парченца истински шоколад – или на квадратче от най-черния и най-вкусен шоколад, до който можете да се доберете – и племенникът ви всезнайко се отбие, кажете му да се погрижи за собствения си живот. Вие сте заети да удължавате своя.

Все така мил,

Д-р Уилям Камбъл Дъглас II

Източник: Daily Dose with William Campbell Douglass II, M.D.,  The cocoa cure for diabetes?

Снимка: www.prensalibre.com

Само не се самолекувайте. Първо говорете с личния си лекар. Тази статия е информативна.

Прочетете още по темата: Шоколад срещу диабет

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *