Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вие спадате ли към десетките милиони, страдащи от неясни симптоми като снижена енергия, замъглено мислене, хронични мускулни болки или ставен дискомфорт?

Бихте могли сами “да се пратите за зелен хайвер” и да търсите доктори, фармацевтични лекарства и други терапии в опит да се справите с ‘мистериозната’ си болест. Или можете просто да я припишете на това, че остарявате и да я приемете.

Но преди да го направите, трябва да знаете, че решението на проблемите ви може да се състои в това просто да премахнете хранителен дефицит, който сериозно застрашава функцията на сърцето и печално засяга повечето хора над 45 годишна възраст. За жалост малко лекари разбират напълно естеството на този недостиг и как той засяга функцията на сърцето. И не е за чудене – големите фармацвтични компании правят какво ли не, за да крият изследванията, свързани с него.

Heart-health-graphic

Помнете, сърцето е моторът на тялото

Обичам да мисля за него по този начин. Сърцето работи непрекъснато, за да доставя жизненоважните кислород и хранителни вещества буквално до всяка клетка на тялото, особено до мозъчните клетки. То е в основни линни ‘моторът’, който захранва цялото тяло и трябва са бие средно около 100000 пъти на ден, за да си свърши работата. Това означава, че през живота ви то ще бие милиарди пъти. Звучи като много работа и пренапрежение за сърдечния мускул, нали? И е така, ето защо, грижата за сърцето и поддържането му силно са ключът към здравото сърце и дългия живот.

Какво поддържа сърцето ви?

Сърцето ви се подхранва от нещо, наречено Коензим Кю10. Може и да сте чували вече за Коензим Кю10, но е важно да разберете защо това хранително вещество е така жизнено важно за функционирането на тялото. Коензим Кю10 стимулира клетъчната енергия и е мощен антиоксидант и основна част от процеса на производството на енергия в тялото. Коензим Кю10 има в цялото тяло, но е най-концетриран в мускулите на сърцето, поради голямата необходимост от енергия там.

Когато сърцето ви е снабдено с високите нива Коензим Кю10, от които се нуждае, то работи безпроблемно. Но когато нивата са ниски, сърцето се напряга, за да си свърши работата и в крайна сметка цялото тяло страда. Функция на сърцето под оптималната води до ‘мистериозни’ заболявания като умора, болка и снижаване на умствените функции, за да споменем само някои.

Защо да взимаме коензим Кю10 под формата на хранителни добавки?

Според водещи експерти, които са много напред в опазването на здравето с естествени средства, когато човек старее е много важно да взима хранително добавки с Конезим Кю10. След 30 годишна възраст естествените нива на Коензим Кю10 започват да намаляват. Към 50 годишна възраст нивата на Коензим Кю10 може вече да са твърде ниски и да не могат да поддържат оптималната функция на сърцето. Към 70 годишна възраст нивата могат да станат толкова ниски, че всъщност да ускоряват стареенето. Освен възрастта, допълнителна загуба на Коензим Кю10 причиняват стресът, заболяванията или употребата на лекарства като статините, например.

Всъщност, НАЙ-ЛОШИЯТ виновник са статините (лекарствата за снижаване на холестерола). Вече е изчислено, че 1 от всеки 3 възрастни над 50 годишна възраст взема статин. Междувременно, малко лекари предупреждават пациентите си, че като вземат статини, които да ’помгнат’ на сърцето им, те всъщност бавно изцеждат сърцето си от истикското гориво, от което то се нуждае, за да е оптимално здраво. Според мен е срамота здравето на сърцето на толкова много хора да се застрашава ненужно от собствените им лекари.

Коензим Кю10 е твърде полезен, за да го пренебрегваме

Чел съм буквално стотици изследвания на Коензим Кю10 от цял свят. Мога от първа ръка да ви кажа, че Коензим Кю10 е забележително безопасен и добре толериран от човешкото тяло. В него няма токсичност дори и при супер високи нива. Също така, той на практика няма никакви странични ефекти. Не ви изнервя, нито дразни стомаха ви. Не противодейства на което и да било лекарство или хранителна добавка, които може да взимате.

Онова което този ензим прави според мен е истинско чудо за здравето:

  • Тонизира сърцето и поддържа доброро изпомпване на кръвта
  • Стимулира силата на мозъка и осигурява яснота на мисленето
  • Осигурява клетъчна енергия и ефективно се бори с умората
  • Побеждава вредните свободни радикали, които се натрупват в тялото

Мръсната малка тайна на индустрията за хранителни добавки

Хранителни добавки с Коензим Кю10 можете да намерите навсякъде. И повечето хора за жалост се лъжат като мислят, че всичкият предлаган им коензим Кю10 е еднакъв. Има обаче една мръсна малка тайна, която не се съобщава на етикета. Всички изследвания, подкрепящи ползите от Коензим Кю10 са проведени с естествен Коензим Кю10. Но повечето хранителни добавки са направени със синтетичен Коензим Кю10. И което е още по-лошо, познайте от какво е синтезиран той – дали вярвате или не, но тютюневите листа са основният източник

Ще се учудите, но 100% естествен Коензим Кю10 обикновено не е по-скъп от синтетичния Коензим Кю10 – просто трябва да знаете как да го търсите.

Как да ‘четем между редовете’

Марките, продавани с отстъпка като тези в дрогериите или в големите опаковки се справят отлично с криенето на източника на използвания в тях Коензим Кю10. Но ето съвсем прост ‘списък на измамите’, който ще ви помогне и упъти. Търсете думите ‘транс-форма’ на етикета. Транс-формата на Коензим Кю10 е идентична с Коензим Кю10, произвеждан естествено в тялото и ако четете всичките изследвания на Коензим Кю10 като мен, ще видите, че всеки сериозен учен в света използва единствео транс-форма на Коензим Кю10.

Също така, проверявайте дали Коензим Кю10 е направен с използването на ферментация, която допринася за получаването на най-ефикасната форма.

И накрая, убедете се, че на опаковката пише, че е използваният Коензим Кю10 е произведен от уважавана фирма. На кого му трябва CoQ10 произведен от съмнителни производители при съмнителни условия? Просто не си струва риска.

Прочетете още статията: Стареенето спряно – 2

Източник: Easy Health Options, The Dirty Little Secret About CoQ10, 22 April 2013

Снимка: higherperspective.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *