Хората безспорно сме изградени от космически прах, изследване

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

„Космосът е в нас самите;направени сме от звездите. Ние сме начинът на космоса да опознае себе си“ Карл Сейгън

stardust-humans

Нови изследвания потвърдиха онова, което учените повтарят от години: човешките същества безспорно сме изградени от звезден прах.

Екип астрономи от изследването Sloan Digital Sky Survey в Ню Мексико, участваха в експеримента Apache Point Observatory Galactic Evolution Experiment (APOGEE) със свръхмодерен телескоп, който използва инфрачервените дължини на вълните, за да вижда през галактическия прах и да анализира състава на 150000 звезди, разположени по протежение на Млечния път.

С помощта на тези данни, групата след това направи каталог на разпространението на така наречените ‘CHNOPS’ елементи или на въглерода, водорода, азота, кислорода, фосфора и сярата във всяка от звездите, които елементи те казват, че са „градивните блокчета” на света около нас, и така откриха, че хората и нашата галактика имаме около 97 процента от същия вид атоми.

„Този телескоп събира светлина в близката инфрачервена част на електромагнитния спектър и я разпръсква, като призма, за да разкрива сигнатури на различни елементи в атмосферите на звездите”, заяви говорител на Sloan в изявление.

Прочетете също: Може ли животът да е по-стар от Земята?

Екипът използва спектроскопски метод,  за да оцени всеки елемент и да определи от какво е изграден, откривайки характерната дължина на светлинната вълна, излизаща от всяка звезда.

Изследователите засякоха по-силна концентрация на елементите на живота в центъра на Млечния път и откриха, че макар че споделяме със звездите повечето съществуващи елементи, човешката маса представлява 65 процента кислород, което контрастира с по-малкото от 1 процент кислород, измерен в космоса.

„Това че днес можем да отбележим върху карта изобилието на всичките основни елементи, съдържащи се в човешкото тяло и в стотици хиляди звезди в нашия Млечен път е чудесна полезна за хората история”, казва Дженифър Джонсън, ръководител на научния екип на изследването SDSS-III APOGEE и професор в Държавния университет на Охайо.

„Това ни позволява да поставим граници за това кога и къде в живота на нашата галактика е била необходима появата на нужните елементи, нещо като „времева галактическа възможна за населяване зона”.

 

Източници:

http://myeclinik.com/humans-are-undeniably-made-up-of-cosmic-dust-study/

https://www.rt.com/viral/373781-star-dust-humans-study/

Снимка: TheNewsCommenter

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *