Предстои ви операция? Непременно поискайте това

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Физиологичният разтвор е част от стандартното болнично лечение от 150 години насам.

Това е торбичката със солена вода, закачена над много от пациентите. Разтворът се вкарва венозно за подсигуряването, че пациентът не се обезводнява и че кръвното му налягане се поддържа стабилно. Той се използва също така за предоставянето на лекарства и хранителни вещества в тялото, ако пациентът не може да се храни.

Но нови изследвания откриха, че той може също така да ви убие.

Две отделни изследвания разгледаха употребата на физиологичен разтвор в 15000 интензивни отделения за лечение при 13000 пациенти, приети по спешност. Изследванията бяха проведени в Медицинския център на Университета Вандербилт и наскоро бяха публикувани в списанието The New England Journal of Medicine.

Резултатите показаха, че физиологичният разтвор може да увреди бъбреците. И че той не действа добре за възстановяването на течностите в тялото.

Бе открито, че алтернатива на физиологичния разтвор е по-безопасна и действа по-добре. Тя е нещо, наречено балансирани течности. Понякога те също се наричат кристалоидни течности.

Правете редовно безкръвна операция на тялото си без скалпел – срещу всички заболявания!

Балансираните течности съдържат сол, точно както и физиологичния разтвор. Но те също така съдържат калий и други електролити. Така те приличат повече на плазма, безцветната част от кръвта. Балансираните течности вече са стандартно лечение в Европа и Австралия.

Изследванията във Вандербилт откриха, че на всеки 100 души на балансирани течности, има един смъртен случай или сериозен бъбречен проблем по-малко.

Това може да не изглежда много. Но д-р Матю Семлър, ръководител на изследването, посочва, че ако щатските болници преминат на балансирани течности, „десетки или стотици хиляди пациенти ще са спасени от смърт или от тежки бъбречни проблеми”.

Изследователите изчисляват, че разликата би означавала от 50000 до 70000 по-малко смъртни случаи на година. Както и 100000 по-малко случаи на бъбречна недостатъчност.

Проблемът при физиологичния разтвор е свързан с количеството сол в него. Концентрацията от 0.9% натриев хлорид, която той съдържа е по-висока от естествената соленост на човешката кръв. Това кара бъбреците да работят повече. Балансираните разтвори предоставят по-близко на съдържащото се в кръвта съдържание на сол.

Научете 3:1 рецептата, която спасява от операция и болки в ставите само след седмица

Специалистът по критични грижи д-р Тимоти Бакман не участваше в изследването. Но той казва, че преминаването към балансирани течности отдавна закъснява.

„След приблизително 75 години венозна медицина и 50 години на поддържане на живота на пациенти със сериозна травма, най-накрая осъзнаваме, че онова което може би трябва да вливаме е онова, което пациентът губи”.

Някои болници са въвели промяната. Но повечето все още използват физиологичен разтвор. Причината за забавянето не е в цената. Физиологичният разтвор и балансираните течности са горе-долу на една цена от около долар или два на вливане. И много производители правят и двата разтвора. Така че промяната не би следвало да е трудна.

Мръсната малка тайна зад операциите на коляното

Просто кажете „не” на физиологичния разтвор

Тогава защо болниците все още използват физиологичен разтвор?

Защото действат по инерция.

Исторически, физиологичният разтвор беше най-широко използваната венозна течност. Лекарите ги обучават да използват именно него докато следват медицина. Затова повечето от тях се чувстват удобно, използвайки го.

Единственото преимущество на физиологичния разтвор е че той е по-съвместим с преливанията на кръв от балансираните разтвори. Но в днешни дни преливанията на кръв са относително редки.

Ако ще влизате в болница за операция, попитайте своя лекар дали ще ви вливат венозно течности. Ако е така, непременно помолете за балансирани течности. Това е по-безопасното решение.

Прочетете също:

8 лесни трика подобряват зрението без лазерна операция или очила

Бариатричната операция, да изпишем вежди или да избодем очи

Естествен лек за по-ясно зрение без катаракта след само три месеца: ето как да избегнете операция!

Облекчете болките си завинаги без лекарства или операция с пролотерапия

Операцията за поставяне на байпас – идеалното престъпление?

Спасете се от болезнените кокалчета с този лесен и ефикасен лек без операция

Източник:

https://www.institutefornaturalhealing.com/2018/03/surgery-sure-ask/

Снимка: Institute for Natural Healing

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *