Рейки на вашето внимание

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вместо поредната мудра, днес ви представяме Рейки

reiki-online

Рейки е японска техника за снижаване на стреса и релаксация, която също така спомага изцелението.

Рейки е лесен, естествен и безопасен метод на духовно изцеление и на самоосъвършенстване, който всеки може да използва. Рейки е управление на енергията, което ви помага да балансирате, изцелявате и харномизирате тялото, ума, емоциите и духа си.

Рейки може да се използва за лично и духовно осъзнаване и израстване. Японската дума Рейки (произнесена рей ки) е свободният поток на жизнената енергия на  вселената.

Д-р Микао Усуи е пионерът в западия свят, който преоткри тази древна система на лечение. Рейки включва предаването на енергия от лекуващия на пациента за подсилване на естествената способност на тялото да се лекува само посредством балансирането на енергията. Рейки използва специфични техники за възвръщане и балансиране на естествената жизнена енергия в тялото. Рей – универсална енергия извън всички живи същества, най-високото духовно съзнание, Ки – жизнена енергия вътре във всички живи същества, с по-ниска честота от тази на енергията Рей. Много източни традиции смятат, че Ки протича свободно през цялото тяло.

Ако имаме емоционална травма или физическо заболяване, ние изпитваме блокаж. Това разстройва пътя на енергията в телата ни и ние се разболяваме. Колкото по-здрав е човек, толкова повече Ки преминава през тялото му.

Рейки действа за изцелението на енергийните блокажи в тялото и за възстановяване на здравето, наред с изцеляването на емоционалните травми и за основно балансиране на ума, тялото и душата. Рейки може да се използва при всяко заболяване и също така е пътека към духовно просветление.

Рейки е японски начин на изцеление, който става все по-популярен в света. Онова което прави Рейки уникално е че то съдържа елементи от почти всички практики за алтернативно лечение като духовното изцеление, аурите, кристалите, балансирането на чакрите, медитацията, ароматерапията, натуропатията и хомеопатията.

Рейки включва предаването на енергия от лекуващия на пациента за подсилване на естествената способност на тялото само да се лекува посредством балансирането на енергията. Рейки използва специфични техники за възвръщане и балансиране на естествената жизнена енергия  вътре в тялото. То е холистична, естествена, практическа енергийна система за изцеление на всички нива: тяло, ум и дух.

А сега 10 причини да научим Рейки:

1. Рейки ви свързва с енергията на вселената, за да лекувате себе си когато чувствате нужда. Вие можете да балансирате тялото, ума и духа си като прекарвате известно време всеки ден посветено на самолечение.

2. Ако чувствате, че в живота ви липсва нещо, което не можете точно да определите, вероятно става дума за духовността ви. Като се научите да използвате Рейки, вие се свързвате отново с по-висшето си аз, което означава, че ще станете много по- интуитивни, което ще ви позволи да взимате по-добри решения и да се чувствате далеч по-‘цял/а’.

3.  Стресът се приема за основен фактор за толкова много болести в съвременното общество. Рейки има изключително успокояващ ефект, запълвайки ви с чувство за вътрешен мир и спокойствие, които ще се погрижат стресът да не ръководи живота ви. Вие ще се сдобиете с чувство за истинска самоцел и вътрешна яснота, които по-рано може би ви убягваха.

4.  Стилът ни на живот е невероятно напрегнат и това вреди на телата ни, както и на други области от живота ни. Посредством непрекъснато самолечение на физическо ниво вие можете не само да си помогнете да предотвратите появата на болестите, но можете да използвате Рейки при реално съществуващи физически травми и проблеми от леки болки в гърба до рак. Рейки помага при всичи заболявания.

5.  Ако чувствате, че животът ви се нуждае от посока, научаването на Рейки ви свързва отново с истинската цел в живота и ще ви накара да се чувствате по-фокусирани за това накъде трябва да поемете и ще насочва всичките ви скъпоценни възможности. Много хора прекарват години чувствайки, че работят не каквото искат или са на длъжност, която не им подхожда и Рейки отваря ума ви към нещата, от които наистина се нуждаете, като вие вероятно не толкова ги искате, а всъщност се нуждаете от тях. Няма друго толкова освобождаващо нещо.

6.  Много хора често чувстват, че взимат толкова много от живота и в същото време дават толкова малко в замяна и са изцяло несигурни как да оправят това положение. Ако изкарате курс по Рейки до ниво на което ще можете да практикувате този метод, вие ще сте способни да лекувате другите, както и себе си. Лекуването на други хора няма равно на себе си, тъй като ви кара да цените себе си и положението си и внася удоволствие в живота ви. Няма нищо по-удовлетворяващо от това да можете да споделяте дарбата си да лекувате, така че да помагате на други хора, които така отчаяно се нуждаят от това, и да внасяте щастие в живота на други хора.

7.  Рейки има потенциал да обърне целия ви живот в по-добър аспект, ако всеки ден се самолекувате и слушате интуицията си. Целият ви  живот става по-ясен и вие наистина осъзнавате кое е важно в живота и от какво можете да се лишите. Всичко си идва на мястото и вие се научавате да цените много неща и наистина се научавате кои са приятелите ви и кои просто ви използват.

8.  Повечето хора имат емоционални травми в живота си и онова, което много хора не осъзнават е, че носят енергията от тези травми със себе си и това има негативно влияние върху тях, може би за цял живот. Нашите травми ни възпират в живота, спирайки ни да развиваме себе си. Като използвате Рейки върху себе си, вие можете да премахнете енергията, свързана с тези травми, така че повече да не чувствате каквато и да било болка, свързвана с тях. След като веднъж постигнете това, вие най-накрая ще сте свободни да бъдете себе си.

9.  Лесно е да бъдете хванати като в капан в цикъла на стари модели и проблеми на начина на живот, например: следвате същите чудати хранителни навици, които не действат, взимате решения за новата година, които априори знаете, че ще нарушите, влизате в капана на финансови проблеми, работите твърде много, имате проблеми с връзките. Това може да продължи през целия ви живот. Рейки може да промени начина, по който се справяте с живота си, начина, по който се справяте със ситуации и връзки по много по-здравословен начин за вас. Това може да не се случи по съзнателен начин, но вие ще откриете, че например някой, който обикновено се възползва от вас ще получи шок, когато се защитите и поискате повече уважение. Вие се научавате да се обичате повече и също да обичате другите, като по някакъв начин това им позволява да си научат урока и никога повече да не ви взимат за даденост.

10.  Основателят на Рейки Микао Усуи казва, че Рейки е ‘изкуството на поканване на щастието’. Това е много вярно. Ако попитате когото и да било дали честно наистина е щастлив, съмнявам се, че ще получите звънтящо ‘да’ от повечето хора. Хората често погрешно схващат какво е истинско щастие и го свързват с богатство, вещи или успешна кариера. Щастието означава толкова повече от тези неща. Щастието идва от дълбокото разбиране на вселената и от това да знаеш местото си във вселената. Ако изберете да учите Рейки, вие ще поемете по пътя на просветлението. За някои това е къса пътека, за други – много по-дълга, но след като веднъж разберете, че сте стъпили на нея, вие откривате какво е щастие. Рейки не е просто поредната спомагателна терапия, Рейки е движението на вселената.

Чудесен ден и знайте, че някой мисли за вас.

Източник: http://connect2india.com/reikiartofhealing/eye_opening.htm, 10 REASONS TO LEARN REIKI

Снимка: www.reikitrainingclasses.org

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *