ГМО пшеницата в САЩ, необратимата инвазия

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Предупреждение за генетично замърсяване с ГМО: Генномодифицирана пшеница се изплъзва от експерименталните полета в 16 щата

GMO wheat

(NaturalNews) Генетичният апокалипсис, за който предупреждавахме от години вече започна. Американското Министерство на земеделието току-що съобщи, че е открито значително количество генномодифицирана пшеница, растяща в земеделските полета в щата Орегон. Както съобщи министерството на 29 май ‘резултатите от тестовете върху проби от растения от ферма в Орегон показват наличие на пшеница, създадена чрез генно инженерство (ГИ) и резистентна на глифосат”.

Защо това представлява голям проблем? Защото създадената чрез ГИ пшеница се е взела от полетата за експерименти с ГМО, проведени в 16 щата от Монсанто от 1998 до 2005. Както твърди Министерството, „Понататъшни тестове от страна на лабораториите на Министерството на земеделието на САЩ показват наличие на сорт ГМ, резистентна към глифосат пшеница, който Монсанто е била упълномощена да изпита, отглеждайки го в 16 щата от 1998 до 2005”.

А това означава, че генетичното замърсяване вече е извън контрол. Създадената чрез ГИ пшеница, върху която Монсанто твърди, че има патентна собственост сега узурпира селскостопански зели, където никога не е била засаждана създадената чрез ГИ пшеница.

Цялата пшеница за търговски цели в САЩ вече е под подозрение

Сериозните последици от това са поне пет:

#1) Монсанто сега може да съди всички ферми, в които се открие, че расте ГМ пшеница. Според федералните съдилища в САЩ тези фермери са ‘откраднали’ интелектуална собственост на Монсанто.

#2) Разпростирането на ГМ пшеница от експерименталните полета в полята за производство на пшеница е доказателство, че ГМО причиняват генно замърсяване – саморепликиращо се замърсяване с потенциал за унищожаване на глобалното производство на храни.

#3) Цялата пшеница, произведена в Съединените щати сега ще бъде под много строг контрол – и е възможно дори да бъде отхвърлена – от страните, които традиционно внасят американска пшеница. Очевидно това има огромни икономически последици за фермерите и за селското стопанство в САЩ.

#4) То доказва, че Министерството на земеделието на САЩ не може да контролира полевите експерименти с ГМО, които самото то позволява. Експериментите на открито не са ‘безопасни’ нито ‘контролирани’. Това са експерименти, проведени под открито небе, при което генетичното замърсяване е неизбежен резултат. Генетичното замърсяване, което бе ‘пуснато от кутията’ през 1998 година не може да се прибере обратно в нея през 2013 година …

#5) Американските потребители, които ядат пшеничени продукти в момента е почти сигурно, че поглъщат някакво количество генномодифицирана пшеница. Това количество може в момента да е много малко – може би дори по-малко от 1% – но то е все пак още един източник на ГМО замърсяване в храните, който  би могъл в огромни размери да повлияе на решенията за това какви хранителни продукти да купуват  американците от магазините.

––––––––––––––––––––––––––––––––-

Вижте още информация на: http://www.otizvora.com/2012/01/3578/ за Проектозакон на САЩ за забрана на хората да отглеждат и да притежават семена, който се очаква да бъде приет наскоро – Щатският Сенат: Нямате право да отглеждате храна и да пазите семена

–––––––––––––––––––––––––––––––––-

Производителите на пшеница в САЩ би следвало да са откачили точно в този момент

До днес американците бяха уверявани, че в пшеничните продукти няма ГМО. Те знаеха, че ако човек иска да избягва ГМО, той не трябва да купува царевица. Пшеницата от край време се смяташе за ‘безопасно убежище’ несъдържащо генно модифицирани храни.

Но сега този мит е подкопан от съобщението на Министерството на земеделието на САЩ,  че те са открили генноманипулирана пшеница, отглеждана в земеделските земи в Орегон. След като са я открили в Орегон, тя вяроятно расте и в 15те други щата, където също открито бе засаждана генномодифицирана пшеница в експериментални полета.

Не се притеснявайте за безопасността на генномодифицираната пшеница, обаче. Министерството е абсолютно сигурно, че тя е напълно безопасна за вас. И защо? Защото Монсанто казали на Агенцията за контрол на храните и лекарствата, че тя била безопасна!

Не се шегувам. Ето официалното обяснение на Министерството на земеделието на САЩ на тази антилогика:

Откриването на този сорт пшеница не буди тревога относно безопасността на храните. Агенцията за контрол на храните и лекарствата(FDA) проведе доброволни консултации за безопасността на храните и фуражите, произвеждани от генно модифицирания сорт резистентна на глифосат пшеница през 2004 г. За консултациите създателят на сорта предостави информация на FDA в подкрепа на безопасността на този сорт пшеница. FDA проведе доброволните консултации без допълнителни въпроси относно безопасността на житото и фоража, произведени от тази пшеница, което означава, че този сорт и толкова безопасен, колкото е не-ГМ пшеницата, която в момента е в търговската мрежа.

О, значи Агенцията за контрол на лекарствата и храните (FDA) ‘са е консултирала’ с Монсанто, които са й казали, че тяхната генномодифицирана пшеница е безопасна? Така ми олекна вече. Защото Монсанто никога не биха лъгали Агенцията за безопасността на ГМО пшеницата си.

Министерството на земеделието на САЩ казва, че приема сериозно констатациите

Ние приемаме ситуацията много сериозно и започнахме официално разследване”, каза  Майкъл Фирко, действащ заместник директор от името на Службата за надзор над биотехнологиите, отдел на Министерството на земеделието на САЩ.

„Нашият приоритет е колкото се може по-бързо да определим обстоятелствата и обсега на проблема и как се е стигнало до него. Ние работим в сътрудничество на щатско, промишлено и търговски ниво по проблема и сме решени да предоставяме навременна информация за заключенията си. Министерството ще отпусне всички необходими ресурси в това разследване”.

Защо Министерството действа толкова бързо по този въпрос? Защото те знаят, че откритието, че генномодифицирана пшеница расте ‘в природата’ поставя цялата надеждност на американските доставки на пшеница под риск. ГМО са забранени в поне 27 страни в света и тези страни е малко вероятно да позволят внасянето на генетично заразена пшеница от Съединените щати.

В зависимост от следващата стъпка, може да се озовем пред глобално ембарго за износа на американската пшеница, което означава, че американският пазар на пшеницата неминуемо ще рухне. (Сега може би е моментът да помислите да продадете фючърсите си за пшеница, ако сте в бизнеса с хранителни стоки…)

И ако това ще причини краткосрочен прилив на евтина пшеница на американския пазар, (защото никой друг не я купува) спадът в цената ще остави без работа толкова много фермери, че доставките на пшеница трудно ще задоволяват търсенето през 2014 г. и след това, а това означава трайно увеличаване на цените. Намирането на ГМО в доставяната пшеница с други думи означава по-високи цени на храните за всички американци.

Моето многократно предупреждение за генетичен апокалипсис

Още вчера аз предупредих в статия публикувана в Natural NewsIt за възможността ГМО да причини неконтролируем генетичен апокалипсис. „Генетичен апокалипсис може да опустоши потребителската кошница на Америка”, пиша там, а после казвам:

Запомнете думите ми: ще дойде ден когато на американците ще им се иска да бяха изпепелили всички полета с ГМ царевица до основи. Но вече ще е твърде късно. Напастта ще ни е заляла, а с нея идват гладът, страданието, отчаянието и размириците. Гладът превръща всички глави на семейства в диваци, точно както алчността превръща всички бизнесмени  в демони.

Така, там говоря за царевицата. Но очевидно думите ми са твърде оптимистични: сега е засегната и пшеницата.

В същата онази статия аз казвам още „Правителството на САЩ играе на руска рулетка с бъдещето на храните в Америка” – изявление, което е донякъде смехотворно, защото Русия не би играла руска рулетка със собствените си посеви. ГМО са уникална американска форма на корпоративна арогантност и на генетично замърсяване. Никъде в света империализмът в селското стопанство не е толкова глупав и в същото време толкова силно подкрепян от откачилото правителство.

Като подкрепя ГМО Министерството на земеделието на САЩ унищожава бъдещето на американското селско стопанство.

Съобщението на Министерството само доказва, че тези предупреждения са верни: ГМО наистина се изплъзват от експерименталните полета, и те наистина инфектират и заразяват посевите в Северна Америка. Тези посеви след това са заразени и нежелани от 90% от потребителите и от повечето развити страни в целия свят. Позволявайки ГМО да продължават да бъдат засаждани където и да било в Северна Америка, правителството на САЩ унищожава надеждността на селското си стопанство за столетия напред.

Генетичното замърсяване може никога да не може да бъде премахнато изцяло от пшеницата, царевицата и другите ГМ култури. И най-лошата част е, че тази генетична зараза може да превърне тези растения в силно податливи на заплахи, които учените няма начин да предвидят или да знаят какви биха могли да бъдат те. Макар че други страни по света упражняват предпазливост, правителството на САЩ  влезе в конспирация с Монсанто, заряза предпазливостта и рискува цялото бъдеще на селското стопанство на Америка за шарлатанска корпоративна ‘наука’, която се оказа кошмарно генетично замърсяване.

Майк Адамс

Източник: NaturalNews GMO genetic pollution alert: Genetically engineered wheat escapes experimental fields planted across 16 states, 30 May 2013

Снимка: theweek.com

Важно

Нямаме нищо против материалите в сайта „Здрави всеки ден” да бъдат публикувани на други места, стига да са в същия вид и в публикациите да се дава линк към нашия сайт.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *