Паркинсон излекувана от ужилвания от пчели?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

bee 19791372_s

Пчелната отрова отново буди „интерес и внимание” и изглежда помага. Сега ще ви разкажа за изненадващо научно съобщение.

На 18-тия Международен конгрес за болестта на Паркинсон и двигателните заболявания, проведен в Стокхолм, Швеция (8-12 юни, 2014 г.), беше представен много интересен доклад, който показа, че комбинацията от акупунктура и пчелна отрова подобрява симптомите на пациенти с болестта на Паркинсон.

Това е донякъде изненадващо. Акупунктурата се използва от години в Азия за облекчаване на симптомите на Паркинсон—тя изглежда предпазва нервните клетки като например онези, които болестта унищожава — но не по начина, по който го прави вързаната за лекарствата западна наука, което е видно от бегъл поглед в тази посока. Тя е крайъгълен камък!

Пчелната отрова (Apis mellifica) е друг холистичен лек, който съществува от векове. Хомеопатите го използват при болка и отоци (защото пчелната отрова причинява болка и отоци: причинителят лекува причиненото, ясно?)

Пчелната отрова също така облекчава възпалението на нервните клетки; отново защото го причинява. Отровата се инжектира в точките за акупунктура.

Силно иновативното изследване е едно от първите провеждани изследвания, които изобщо изследват дали акупунктурата, в комбинация с лек като пчелната отрова, може да има терапевтично действие.

В изследването, 35 пациенти с болестта на Паркинсон, които са вземали постоянна доза от лекарство в продължение на поне един месец са разпределени на случаен принцип в три групи. Едната група е подложена само на акупунктура, при втората се прилага акупунктура с инжектирането на пчелна отрова, а третата група изобщо не е лекувана с тези методи. Лечението се прилага два пъти седмично в продължение на 8 седмици.

Симптомите се подобрили при пациентите подложени на акупунктура с пчелна отрова или на обикновена акупунктура. И в двете групи няма сериозни странични ефекти. Един от пациентите, който бил подложен на акупунктура с пчелна отрова се оплакал от сърбежи. Пациентите при които лечението не било приложено, не изпитали никакви промени в симптомите си.

Как би могло да действа това?

Много от симптомите на Паркинсон се развиват когато мозъчните клетки, които произвеждат допамин в мозъка са унищожени. Защо се случва това не е ясно.

Изследователят д-р Сеонг-Ук Парк, който представи тази разработка казва, че акупунктурата може би помага като повишава нивата на допамина. Акупунктурата може също да подобрява действието на лекарството за Паркинсон L-dopa и да намалява страничните му ефекти, казва той. Парк работи за Центъра за инсулти и неврологични заболявания на болницата Гангдонг към университета Кюнг Хее, Сеул, Корея.

Лечението се състои в инжектиране на пчелна отрова подкожно в точката за акупунктура. Счита се, че това може би помага за подсилването и удължаването на действието на стимулация в точките за акупунктура. „Така че механизмът на прилагане на комбинация от пчелна отрова и акупунктура може да е подобен на механизмите на акупунктурата. Или може би се проявява друг ефект поради самата пчелна отрова”, казва Парк.

Друг експерт (който не беше особено впечатлен от изследването) посочи, че пчелната отрова може би действа като ботулинов токсин (токсинът в ботокса) като причинява временна парализа на мускулите. Някои от симптомите на Паркинсон включват мускулни спазми, които могат да причинят болка или проблеми с движението. Пчелната отрова спомага за отпускането на тези мускули.

„Акупунктурата доста често се използва при болестта на Паркинсон, но липсват твърди доказателства за ползи от това”, се съобщава, че е казал този човек. Е, той вече не може да твърди подобно нещо, нали?

Резултатите са обещаващи, но са необходими още изследвания преди да можем да извлечем категорични заключения, казва Парк. Той казва, че сега се провежда второ изследване, което се очаква да приключи по-късно през годината.

ПП: Трябваше да кажа: пчелната отрова не е хомеопатично лекарство, тя просто е „супер”.

Кийт Скот-Мъмби

Източник:

http://alternative-doctor.com/foodallergy/bee-stings-cure-parkinsons-disease/

Снимка: www.gesund-vital-online.de

Прочетете още по темата: Болестта на Паркинсон, естествени лечения

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

1 thought on “Паркинсон излекувана от ужилвания от пчели?

  1. Много добре се отразява на болните от Паркинсон гъбата Лъвска грива (Херициум). Тя въздейства на миелиновата обвивка на нервните клетки и способства за възстановяване на увредениете нервни клетки. http://kafeganoderma.wordpress.com/hericium/
    Лекар – ганотерапевт към фирмата производител може да състави програма за използването на продуктите при всеки конкретен случай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *