Времето за лягане, което спомага отслабването

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

clock

Изследователите отдавна знаят, че достатъчният сън е особено важен за предпазване от напълняване. А сега учени от университета Brigham Young определиха точния час на лягане, който е най-ефективен в контролирането на теглото.

Според това изследване, най-полезното време за лягане е едно и същото време вечер след вечер. Също така е важно да ставате по едно и също време всяка сутрин.

Изследването прегледа теглото и времето за сън на около 300 жени и показа, че онези с най-постоянните навици относно съня, най-добре контролират теглото си.

Учените откриха, че:

  • Лягането и ставането по едно и също време всеки ден подобрява шансовете ви да поддържате ниски нива на мазнините в тялото си.
  • Спането по 6.5 до 8.5 часа на нощ е най-доброто за контролиране на теглото.
  • Качественият сън в тъмна и безшумна спалня също е важен за поддържането на здравословно тегло.

„Ние имаме вътре в себе си часовници и като ги разстройваме и не им позволяваме да влязат в и следват зададения им режим, това влияе върху физиологията ни”, казва изследователят Брус Бейли.

За да подобрите качеството на съня си, Бейли препоръчва да се правят упражнения всеки ден, температурата в спалнята да е умерена, да няма шум, да няма светлини и да не се използват компютри и мобилни телефони в спалнята.

„Сънят често става жертва на опитите ни да свършим повече и да сме по-добри и често се отказваме от него с лека ръка, особено студентите, за които това едва ли не е въпрос на чест”, казва Бейли.

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, The Bedtime That Helps Weight Loss, 25 November 2013

http://easyhealthoptions.com/news/the-bedtime-that-helps-weight-loss/

Снимка: www.rakuten.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *