Изключете рака с тези храни

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

switch-off-cancer

GRP78 — това е името на протеин, който пали интереса на изследователите на рака.

Защо?

Защото това е протеин, който е отговорен за активирането на мутации, познати като KRAS мутации.

KRAS е вид ген, който може да накара нормалните клетки да се превръщат в ракови клетки. И тези мутации са присъщи за всички видове рак…

Например, 30 до 50 процента от колоректалните тумори имат KRAS мутации. Около 90 процента от случаите на рак на панкреаса ги имат. И всъщност тези мутации се появяват в около една трета от всички случаи на рак при хората — така че целенето в протеина, който активира KRAS мутациите е наистина голяма работа…

Сигурно искате да знаете тези крити от вас девет лека за рака!

Не само защото GRP78 протеините могат да увеличат риска ви от развиване на рак — но и защото техните нива се повишават при хората, които имат достатъчно лошия късмет да се разболеят от рак. Това означава също по-висока вероятност от връщане на рака наред със снижен процент на оцеляване.

Цялата тази лоша новина за GRP78 кара учените да изследват дали те могат потенциално да го снижат или дезактивират.

И така в скорошно изследване те избраха да изследват панкреасни клетки поради две причини:

Сравнени с други видове рак, видовете рак на панкреаса приютяват най-високия процент KRAS мутации.

Дукталният аденокарцином на панкреаса е една от най-смъртоносните форми на рак с процент на оцеляване по-малък от 10 процента.

За щастие експериментът им ги доведе до заключението, че е възможно директно да се влияе на този опустошителен протеин…

Мед и сода за хляб – невероятен лек за най-смъртоносното заболяване!

Тяхното изследване с помощта на мишки показа, че само 50 процентно снижаване на GRP78 протеина в панкреасните клетки е достатъчно за спирането на най-ранната фаза на развитие на рак на панкреаса.

Но макар че изследователите знаят целта, за тях е предизвикателство конкретно да се целят в тези протеини с лекарства.

Добрата новина е, че те непрекъснато обръщат вниманието си към редица храни и билки като обещаващи терапевтични средства…

5 топли напитки борят рака

Храни, които дезактивират появата на рака

Според един от изследователите, Ейми Лий, PhD, професор по биохимия и молекулярна медицина в Училището Кек, „Някои храни и билки, включително зеленият чай и соята, съдържат естествени съединения, които са способни да потискат протеина”.

Споменаването на зеления чай тук не е изненада: Той продължава да впечатлява изследователите всеки път когато те погледнат мощните, борещи рака полифеноли, които се съдържат в зеления чай, познати като катехини.

А изофлавоните в соята също са доказали, че снижават няколко гена и протеините, които водят до KRAS мутации.

Други потенциални, борещи рака съединения, които бе открито, че спират KRAS мутациите включват сулфорафаните, съдържащи се в кръстоцветните зеленчуци като броколи, карфиол и кейл, както и полифенолът ресвератрол, съдържащ се в броколи, лук и горските плодове.

НОВОТО СТАРО ЧУДО: СУЛФОРАФАН

Хонокиолът, извличан от магнолията или от биковото дърво и познат като цветето, което спира туморите да не растат е друго потенциално средство, което съдържа спиращо GRP78 действие.

Въпреки това, макар че тези натурални растителни съединения наистина дават надежда в изследванията на този етап, нито едно от тях все още не е използвано в клинична практика — понеже това просто не е начинът по който традиционната медицина избира да се бори със заболяванията.

Но това не означава, че не можете да започнете да ядете повече от тези храни и билки, познати с полезното си действие…

Случайно откритие води до най-големия пробив за здравето след пеницилина!

Започнете с:

  1. Пиенето на по поне 2 ч.ч. зелен чай на ден.
  2. Яжте кръстоцветни зеленчуци по поне 3 пъти на седмица.
  3. Приемайте хранителна добавка с хонокиол — освен че притежава борещи рака свойства, хонокиолът е мощен антиоксидант и противовъзпалително средство.
  4. И пропускайте месото в полза на ястия, съдържащи органична соя — едамаме, темпе, тофу или натто.

от Джеда Денинг

 

Източник:

https://easyhealthoptions.com/foods-deactivate-cancer-switch/

Снимка: MedCity News

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *