Заболявания причинявани от нездравословните стомашни бактерии

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

good-bad-bacteria

Колкото и невероятно да звучи, нездравословните бактерии в стомаха и червата вече са гореща тема. Но не само ежедневните оплаквания като гадене, крампи или стомашни болки карат всички да говорят за стомашно-чревната флора днес.

Оказва се, че здравата храносмилателна система е в основата на това как изглеждаме и как се чувстваме. А нездравословните стомашно-чревни бактерии могат буквално да ни разболеят.

Експертите казват, че цели 80 процента от естественият ни имунитет срещу болестите идва от 100-те трилиона бактерии, които живеят в храносмилателния тракт и познати като стомашно-чревна микрофлора.

Когато стомашната флора се разстрои и вредните бактерии са повече от полезните, рискът ви за определени заболявания е по-висок.

90% от заболяванията започват в дебелото черво. Ето как да ги избягвате и да защитавате тялото си

Нездравословните стомашно-чревни бактерии може да са зад заболяването ви

Следват три заболявания, които могат да са причинени от вредни стомашни бактерии.

1. Диабет:

Изследователите казват, че твърде многото вредни бактерии в стомаха се свързват със затлъстяване. И разбира се, наднорменото тегло повишава риска ви от диабет.

Но това не е единствената връзка между вредните стомашни бактерии и диабета. Изследванията разкриват връзка между повишената кръвна захар и стомашната флора.

В няколко изследвания учените свързаха дисбаланса на стомашните бактерии с по-висок риск от повишена кръвна захар и диабет тип две. И учените дори предизвикват нови случаи на диабет в мишки, като внасят вредни бактерии в храносмилателните им трактове.

Ето защо трябва да консумирате по 1 супена лъжица зехтин всяка сутрин!

2. Сърдечно заболяване:

Експертите казват, че нездравословните стомашно-чревни бактерии могат да допринесат за появата на сърдечно заболяване по повече от един начин.

Първо, когато стомашните бактерии са извън баланс дълго време, това причинява отслабване на лигавицата на храносмилателния тракт. В крайна сметка отслабената лигавица позволява микроскопични токсини да преминават през стомаха и червата и в кръвотока. Усилията на тялото да се пребори с тези нападащи го токсини, задействат появата на широко разпространено в организма възпаление, което играе роля при сърдечните заболявания.

Но пропускливите черва не са единственият начин, по който вредните стомашно-чревни бактерии могат да допринесат за появата на сърдечно заболяване. Изследване, публикувано в списанието Circulation откри, че определени вредни бактерии биха могли да произведат съединение, което причинява съсиреци в кръвта. А тези опасни съсиреци карат риска от сърдечен удар и инсулт да се покачва до небето.

Обичай червата си, лекувай червата си, излекувай се

3. Рак:

Учените разкриват редица неочаквани връзки също така и между вредните стомашно-чревни бактерии и рака.

Например, дебелото черво се нуждае  от съединение, наречено бутират, за да е здраво. Когато стомашно-чревните бактерии са в баланс, тялото произвежда много бутират. Но изследване от Държавния университет на Колорадо откри, че пациентите с рак на дебелото черво имат значително по-малко от бактериите, които произвеждат съединението от здравите хора.

В друго изследване, учените откриха, че хората с рак на дебелото черво имат далеч по-малко конкретни щамове полезни бактерии, които естествено се борят с туморите. И както при сърдечните заболявания, хроничното възпаление, причинявано от нездравословните бактерии в стомаха и червата може да играе роля и при рака.

Естествен лек от смокини и зехтин убива вредните стомашни бактерии рекордно бързо

Това са само три от растящия брой заболявания, които експертите казват, че нездравословните бактерии могат да причинят.

За да оздравеем и да останем здрави, трябва да храним полезните си стомашно-чревни бактерии посредством добре балансиран начин на хранене като включваме в храната си много пребиотични и пробиотични храни. Също така, помислете си за приемане на пробиотици под формата на хранителна добавка.

Още информация за пребиотици и пробиотици:

19-те най-полезни пребиотични храни, които е добре да ядете

Пробиотици и пребиотици: Каква е разликата?

Три важни научни открития: Пробиотиците не са полезни единствено за храносмилането

 

Източник:

https://healthiertalk.com/unhealthy-gut-bacteria/

Снимка: Amazon.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *