„Здравословно” мляко унищожава щитовидната жлеза, ето още 10 причини никога да не го консумирате

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

soy-milk-thyroid

Много хора наскоро преминаха към пиенето на соево мляко с цел да се хранят по-здравословно. Това мляко не съдържа лактоза, за разлика от кравето прясно мляко, така че то е добра алтернатива за хората, които имат непоносимост към лактоза и за веганите.

Обогатеното соево мляко е с ниско съдържание на холестерол и наситени мазнини, и с богато съдържание на калций, желязо, протеин, В витамини. Обаче, изследванията показват, че консумирането на соево мляко сериозно застрашава здравето.

Не посягайте към соевото мляко

Ето какво съдържа соевото мляко:

 • Соево мляко (филтрирана вода, цели соеви зърна)
 • Тръстикова захар
 • Морска сол
 • Карагенан
 • Натурален овкусител
 • Калциев карбонат
 • Витамин А палмитат
 • Витамин D2
 • Рибофлавин (витамин В2)
 • Витамин B12

Вероятно повечето от тях са ви познати, но що се отнася до карагенана, трябва да знаете, че той спада към семейство линейни сулфатирани полизахариди, извличани от червени ядивни водорасли.

Тези вещества често се използват в хранителната индустрия заради техните стабилизиращи, желиращи и сгъстяващи свойства.

Карагенанът няма никаква хранителна стойност и тялото ни не може да го храносмели, макар че той се извлича от естествен източник. Той унищожава имунната система, понеже стимулира негативна имунна реакция, която води до възпаление.

Соята, полезна или вредна? Вземете информирано решение

Учените откриха връзка между карагенана и повишения процент рак на дебелото черво, наред със стомашно-чревното възпаление, което води към хронична диария, синдром на дразнимото черво, спастично дебело черво и възпалителна болест на червата.

Всеки сам решава относно собственото си здраве, но вие трябва непрекъснато добре да се информирате за храната, която консумирате. Водят се множество дебати за въздействието от консумацията на соево мляко, но има значителен брой факти, които доказват неговите опасни странични ефекти върху здравето.

Дали не поглъщаме твърде много естроген?

10 основателни причини за избягване на соевото мляко:

 1. Соевите храни са богати на алуминий, който е токсичен за тялото и има сериозни негативни действия върху бъбреците и нервната система и се свързва с болестта на Алцхаймер.
 2. Соята е богата на растителни естрогени, познати като фитоестрогени, които разстройват ендокринната функция и причиняват безплодие и рак на гърдата при жените.
 3. Соята съдържа голямо количество токсини, които въздействат на нивата на естрогена, така че консумацията на по 2 чаши дневно в голяма степен променя хормоните в женското тяло, разстройвайки цикъла на менструацията.
 4. Соята съдържа токсични изофлавони – генистеин и даидзеин, които стимулират растежа на съществуващ рак на гърдата.
 5. Соевите зърна и соевите продукти са богати на фитинова киселина, която спира усвояването на цинк, мед, калций, магнезий и желязо.
 6. Соевите храни са богати на гойтрогени, които спират производството на щитовидните хормони.
 7. Соевите зърна са богати на хемаглутинин, който е субстанция, стимулираща съсиреците като кара червените кръвни телца да се слепват.
 8. Нитратите, които са мощни канцерогени се формират по време на процеса на сушене чрез пулверизиране.
 9. Приблизително 99% от соята е генетично модифицирана, така че съдържа изключително голямо количество пестициди.
 10. По време на процеса на производство на соев протеинов изолат и на текстуриран растителен протеин крехките соеви протеини са изложени на високи температури, които ги правят вредни за ядене от хората.

Източник:

http://www.healthyfoodhouse.com/healthy-drink-destroys-thyroid-10-reasons-never-consume/

Снимка: Life is Simple.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *