За предпазване от Алцхаймер и Паркинсон трябва да лекувате мозъка си и този орган…

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

resveratrol-brain

Медицината сякаш е много тясно фокусирана. Ако имате проблем със сърцето, медиците обикновено се фокусират върху лекуването на сърцето. Ако мозъкът ви се затруднява да работи както трябва, те се фокусират върху мозъка. Но всички органи, тъкани и течности в тялото са свързани помежду си.

Така че за някои хора може да е изненада, че предпазването от Алцхаймер и Паркинсон и от други неврологични проблеми изисква от вас да лекувате не само мозъка, но и черния си дроб. И има едно хранително вещество, което показва, че е способно да помага и в двата случая.

Изненадваща и лесно отстранима причина за Алцхаймер, Паркинсон и АЛС

За предпазване от увреждане на мозъка, тялото ви трябва да се изчиства от токсините. А именно черният дроб е органът, специализиран в изчистването на тялото от токсини. Но с остаряването, черният дроб не изчиства старите и увредени протеини така добре, както го е правел когато сме били млади. Това причинява натрупване на токсични субстанции, които могат да увредят органите, включително мозъка. А знаем, че те могат да причинят редица невродегенеративни заболявания.

Хубавото е, че много изследвания показват, че подпомагането на способността на черния дроб в изхвърлянето на тези токсини може да спомогне предпазването от заболявания на мозъка, и не само на мозъка. Изследване, проведено преди няколко години показа как по-възрастните мишки успявали да поддържат телесните си функции. Те трябвало само да премахват тези увредени протеини. Премахването на тези токсини довело до по-добра чернодробна функция.

5 лесни стъпки предпазват от Паркинсон

Това изследване се фокусирало върху черния дроб. Но ръководителят на изследването д-р Ана Мария Куерво продължи да прави други изследвания, които показаха как натрупването на същите тези протеини въздействаха на здравето на мозъка.

Така че ако знаем, че тези протеини причиняват неврологични заболявания, как можем да се отървем от тях? Отговорът е като помагаме на черния си дроб да остава здрав, за да може да изхвърля тези протеини. Но трябва също да приемате хранително вещество, което конкретно да се цели в премахването на тези протеини. Това хранително вещество е ресвератрол.

Ресвератролът от гроздето спомага за убиването на раковите клетки

Конкретно изследване откри, че ресвератролът е особено ефикасен в премахването на плаката в мозъка, която води до болестта на Алцхаймер. В това изследване учените дават на мишки ресвератрол в продължение на 45 дни. Учените откриват, че хранителното вещество от грозде значително снижава плаката в мозъците на мишките. Заключението им е, „Това изследване подкрепя идеята, че настъпването на невродегенеративно заболяване може да бъде забавено или смекчено с използването на хранителни химио-превантивни вещества (ресвератрол), които защитават от увреждане на невроните, причинено от ß-амилоидни плаки”.

Така че, ако искате да предотвратите неврологични болести като Алцхаймер, Паркинсон и други заболявания на мозъка, тогава приемайте много ресвератрол. И непременно се грижете за черния си дроб като взимате хранителни вещества, които го поддържат здрав и способен да премахва тези токсини от тялото.

Тези хранителни вещества подсилват функцията на черния ви дроб

Вашия вътрешен човек за по-добро здраве,

Стив Крьонинг, ND

Прочетете още по темата:

Италиански лекар лекува болестта на Паркинсон с витамин

Източници:

www.medicalnewstoday.com , August 10, 2008.

Luc Farout, Bertrand Friguet. Antioxidants & Redox Signaling. January 1, 2006,

McNaught, KS, Jenner, P, „Proteasomal function is impaired in substantia nigra in Parkinson’s disease,“ Neurosci Lett, Jan 19, 2001.

Marambaud, P, et al, „Resveratrol promotes clearance of Alzheimer’s disease amyloid-beta peptides,“ J Biol Chem, 2005.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2892907/

Снимка: openPR.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *