Тези хранителни вещества подсилват функцията на черния ви дроб

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

white thistleАко черният ви дроб е болен, тогава цялото ви тяло не е здраво, защото този орган засяга практически всяка част вашето тяло. Черният дроб върши цялата черна работа, като управлява всяка система в тялото ви така, че да ви поддържа живи и здрави. Това включва филтриране на токсините, абсорбиране на необходимите витамини и минерали, произвеждане на жлъчна течност, регулиране нивата на кръвната захар, производство на редица хормони и химикали и управление на множеството телесни ензим

Но черният ви дроб е под непрекъсната атака от страна на храните, които ядете, водата, която пиете, лекарствата, които вземате и въздуха, който дишате. Всъщност, ако сте на повече от 40 години… ядете обичайната за днешния човек храна, от време на време пиете алкохол… редовно пиете вода от чешмата… или вземате лекарства, тогава черният ви дроб вероятно е в беда и не може да се справи оптимално с извършването на задълженията си. И всичко това може да се отрази на тялото ви под формата на болезнени стави, умора, висок холестерол, проблеми с кръвното налягане и с кръвната захар, разсеяност, напълняване, кожни обриви, запек и други.

За щастие, има прочистващи хранителни вещества, които могат да извлекат токсините и наслагванията от черния дроб и да го запазят силен, здрав и способен да изпълнява многото си задължения в тялото ви. Тези хранителни вещества включват…

  • Бял трън (магарешки бодил) —съдържа мощния антиоксидант, наречен силимарин, който предпазва черния дроб от токсично увреждане и помага за регенерирането на нови, здрави чернодробни клетки.
  • Соев лецитин (фосфатидилхолин)—Спомага за премахването на натрупаните мазнини и холестерол, които задръстват черния ви дроб, лекува увредения от алкохол черен дроб и подобрява функцията на мускулите.
  • Екстракт от листа на артишок—Спомага за подобряване секрецията на жлъчна течност и поддържа здравословни нива на холестерола.
  • Корен от репей—Този антиоксидант освен че ‘пречиства кръвта’ и спомага за неутрализирането на токсините, влизащи в черния ви дроб, също така помага и за прочистването на затлачените пикочна и лимфна системи и на тази на кръвотока и циркулирането на кръвта.
  • N-ацетил-L-цистеин (NAC)—спомага за премахването на болезнените камъни в бъбреците и служи като силен антиоксидант за снижаване на последиците, нанесени от химикалите и токсините върху черния дроб.
  • Алфа липоева киселина (ALA)—Повишава нивата на ензима глутатион, силен антиоксидант, който помага за възстановяване здравето на черния дроб след увреждания от лекарствата, алкохола и токсините от околната среда.

Тези естествени хранителни вещества могат да предпазят черния ви дроб и да съживят и регенерират здрави чернодробни клетки. А като се грижите за този жизнено важен орган вие в голяма степен допринасяте за цялостното здраве на тялото си.

д-р Майкъл Катлър

Източник: Internet, Discover These Nutrients to Boost Your Liver Function, Dr. Michael Cutler, 30 March 2011; http://www.drcutler.com/dr-cutler-true-health-blog-archive/discover-these-nutrients-to-boost-your-liver-function/

Снимка: courses.cropsci.ncsu.edu

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден“ ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *