Джинджифилът спасява от непрестанното тичане до тоалетната

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ginger-bladder

Писна ли ви все да тичате до тоалетната?

Опитайте джинджифил за свръхактивния си пикочен мехур

Когато жените говорят за уринарна инконтиненция, често изниква терминът „слаб пикочен мехур”. Този проблем често е причинен от слаби мускули в тазовото дъно. Но понякога проблемът е в това, че мускулите работят твърде усилено. Ако внезапни контракции ви карат да тичате до тоалетната, опитайте джинджифил за своя свръхактивен пикочен мехур.

Коренът от джинджифил е древна хранителна добавка. Заради успокояващото му действие, той е билката, използвана при разстроен стомах от повече от 2000 години.

Прочетете още за джинджифила: Компрес от този корен облекчава артритните болки

Съвременните билкари също го обожават. Комисията Е – групата, изследваща билките към германското правителство – одобри джинджифила за употреба при разстроен стомах и морска болест.

Коренът от джинджифил е ефикасен, защото успокоява спазмите в гладките мускулни тъкани. Той сякаш отпуска контракциите, които причиняват повръщане… така че се използва, както за общо неразположение на стомаха, така и при сутрешно гадене и при разстройване, причинено от лекарства.

Джинджифилът успокоява не само стомашните мускули. Изследвания показват, че той успокоява и контракции по-ниско долу. Например, египетски лекари откриха, че коренът от джинджифил успокоява контракции в червата при животни с повече от 85%.

Прочетете още за джинджифила: Преборете алергията с джинджифил

Статия в списанието Digestive Diseases and Sciences отбелязва, че джинджифила се използва също така за лечение на диария.

Джинджифилът изглежда е ефикасен в успокояването на мускулни спазми в стомаха и червата. Но има една малка особеност, която трябва да знаете за джинджифила, която ще разкрия след малко.

Обаче първо, ако имате свръхактивен пикочен мехур, ето още няколко начина за притъпяване на внезапните повици…

  • Ако сте с наднормено тегло, свалянето на само няколко килограма може да помогне. Особено, ако тялото ви е по-скоро с форма на ябълка, отколкото с форма на круша. Коремните тлъстини упражняват силен допълнителен натиск върху органите ви – включително върху пикочния мехур. Като свалите няколко килограма, това ще облекчи натиска – както и честите повици за уриниране.

Прочетете още за джинджифила: Мощна билка побеждава астмата

  • Избягвайте цигарите. Пушачите е по-вероятно да страдат от свръхактивен пикочен мехур от непушачите. Препоръчвам избягването и на дима от цигари от страна на непушачите.
  • Просто кажете „не” на кофеина и на газираните напитки, които изглежда причиняват внезапните повици. Вместо тях пийте вода и естествено несъдържащ кофеин чай като ройбос.
  • Не яжте пикантни или киселинни храни. Много подправки стимулират уринирането. Което може да включва повиците, „подавани” от пикочния мехур.

Ето и особеността, която трябва да знаете за джинджифила. Знаем, че билката спомага за облекчаването на мускулните спазми. Но тя може и да ги предизвиква. Така че, ако тъкмо сте излезли и започнете да нагъвате джинджифил, това може да не доведе до желания от вас ефект. То може дори да влоши нещата. Както и ако пиете лекарства за разреждане на кръвта, внимавайте с приема си на джинджифил и прочетете следната статия:

Чай от джинджифил: Странични ефекти

Ето защо препоръчвам вземането на естествена формула за пикочния мехур, която съдържа джинджифил. Добрата хранителна добавка ще ви спести гадаенето. Освен това ще си осигурите и други важни съставки, които обикновено се съдържат в тези хранителни добавки, за стимулиране на цялостното здраве на пикочния мехур.

Ваш в непрестанно здраве,

Д-р Кенет Уолинър, МД

 

Източник:

https://bestlife-herbals.com/no-more-racing-to-the-restroom/

Снимка:placeresorganicos.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *