Мощна билка побеждава астмата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ginger

По-хладните дни на есента са тук. За някои хора това е добре дошло облекчение. Но за страдащите от астма изобщо не е така. Студеният въздух и дори малките промени в температурата могат да стегнат белите дробове, причинявайки недостиг на въздух.

Хриповете и кашлицата при астмата са си направо неприятни. Да не кажем смъртонисни.

Двайсет и пет милиона души имат астма или реактивна дихателна болест. Лекарствата за астма помагат за разширяване на бронхиалните тръби когато те се свиват и подуват. Но лекарствата са опасни и имат плашещи странични ефекти. Те снижават функцията на надбъбречата жлеза, намаляват плътността на костите и дори причиняват гъбични инфекции в устата.

Спирането на възпалението в белите дробове и отпускането на меките мускулни тъкани на бронхите е особено важно за намаляването на слузта и за по-доброто дишане.

Тази ароматна подправка облекчава възпалението и отваря дихателните пътища…

Джинджифилът има изключително високо ниво на антиоксиданти като цяло. Много малко храни се приближават до нивата, съдържащи се в джинджифила. Всъщност, този корен е толкова мощен, че предпазва от токсичните ефекти, както на химиотерапията, така и на лъчетерапията.

Това не е шега работа. Какго и антиоксидантните съединения в джинжифила, които са стотици. Два от най-изследваните от тях са гингерола и един фитонутриент, наречен 6- шогаол.

Гингеролът намалява възпалението и оксидативния стрес като блокира определени ензими. Това намалява производството на слуз в белите дробове.

6-шагаола се казва, че е един от компонентите в джинджифила, придаващи острия му вкус. Това съединение разтваря протеините, които причиняват свиването на бронхите.

Индийската, азиатската и арабската култури извличат полза от лечебните свойства на джинджифила от векове. С джинджифил можете да овкусите почти всичко. Нарежете го и го добавете към пилешко, салати, пържени в уок ястия, супи или чай. Можете да го ядете и сушен.

Поради богатото съдържание на антиоксиданти в джинджифила, астмата е само едно от причинените от възпаление заболявания, които той лекува. Няма как да сбъркате, ако редовно го добавяте към храната си просто за да снижавате възпалението като цяло.

При астма, джинджифилът отпушва дихателните пътища и помага  за по-лекото дишане, като в същото време облекчава стягането в гърдите

Източник: Institute for Natural Healing, Stop Asthma with This Powerful Spice, 29 September 2013

http://institutefornaturalhealing.com/2013/09/stop-asthma-with-this-powerful-spice/#Continue

Снимка: http://diyhealth.com/

Прочетете още за джинджифила:

Компрес от този корен облекчава артритните болки

Чай от джинджифил: Странични ефекти

Преборете алергията с джинджифил

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *