Фукоксантин, малко познатото вещество, което гори мазнините

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Днес ще ви разкажа за едно малко познато вещество, което гори мазнините и което аз препоръчвам на своите пациенти.

Най-вероятно е да не сте чували за него. Всъщност откриването му е станало съвсем случайно.

Но ако търсите малко допълнителна ‘помощ’ в усилието си да отслабнете, то със сигурност ще ви  помогне.

algue_verte

То е екстракт от морски водорасли, и се нарича фукоксантин.

Японски изследователи го откриват случайно.

Група японски морски биолози хранели опитните си животни с това водорасло. И забелязали нещо много впечатляващо.

Оказва се, че един микроскопичен протеин – познат като UCP1 – изведнъж се активирал.

Какво общо има това със загубата на мазнините?

UCP1 задейства неистово метаболизма ви. Той казва на клетките ви да използват мазнините като енергия. Но ето кое е забележителното… той казва на клетките ви да правят това, докато вие си почивате.

Развълнувани от откритието си, изследователите изпробвали фикоксантина върху мишки.

В поредица експерименти те редовно давали на една група мишки хранителна добавка от този екстракт от водорасли. Контролната група мишки получавали обичайната си храна.

Резултатите отново били впечатляващи.

Мишките, които получавали фукоксантин като хранителна добавка свалили значително количество мазнини. Контролната група не показала разлика в теглото.

Освен това, учените също така открили, че фукоксантинът спира появяването на потенцилни мастни клетки в мишките, както и превръщането на съществуващите такива в ‘напълно развити’ мастни клетки.

Подобни резултати са получени и при изпитания с хора. В една тестова група хората, които приемали фукоксантин като хранителна добавка, отслабнали средно с 7-8 килограма за 16 седмици. Участниците в контролната група отслабнали само с 1.5 килограма.

Можете да намерите фукоксантин в магазините за здравословни храни. Препоръчвам ви да взимате по 300-600 мг на ден преди хранене.

Но нека подчертая нещо. Веществата, изгарящи мазнините не са предназначени да заместват правилното хранене и движението. Те са просто средство, което можете да използвате в допълнение към правенето на правилните неща, което да подобри резултатите ви.

Освен това ви предлагам още три естествени продукта, които горят мазнините и които могат да ускорят отслабването ви:

Зелен чай – Той е доказано и ефективно средство за засилване на метаболизма. Неговата основна активна съставка е позната като EGCG. И тя е доказала, че помага в спирането на разпространението на мастните клетки, снижаването на телесната маса и мазнините, както и че спира абсорбирането на мазнините. За извличане на максимална полза, пийте по 2-3 чаши зелен чай на ден. Иначе можете да го приемате като хранителна добавка. Препоръчвам по 1,4-2,8 мг на ден. Също така, трябва да сте сигурни, че хранителната добавка, която сте избрали съдържа минимум 95% полифенол. (Проверете на етикета.)

Худия – Растението идва от пустинята Калахари в Африка. Местните бушмени го използват от 20000 години, за да подтискат апетита си по време на дългите ловни походи. Основната му съставка е молекула, наречена P57. Действа като убеждава мозъка ви, че сте сити. Като контролирате апетита си, вероятността да се придържате към здравословните сурови храни е много по-голяма. Освен това, ще контролирате и ненаситния си апетит към нездравословните храни. За разлика от хапчетата за отслабване, които съдържат огромни количества кофеин (и, преди години, ефедрин), пиенето на худия няма последващи ефекти. Това означава, че няма да имате разсроен стомах, нито сърцебиене. Препоръчвам по 300-500 мг на ден приети преди хранене.

Mango with lobules on a white background

Ирвингия габонезис – Тази билка привлече вниманието на света, когато един професор, занимаващ се с изучаването на населението откри, че местните жители в дълбините на джунглите в Западна Африка нямат склонността да напълняват. Когато забелязъл това, той осъзнал, че местните жители използват паста, извличана от семената на растението ‘буш манго’, за да сгъстяват супите си. В едно изследване участниците отслабнали средно с по 14 килограма за 10 седмици след като приемали ирвингията като хранителна добавка. И забележете… те правели това без изобщо да променят начина си на хранене или физическото си натоварване. Препоръчвам по 150 мг два пъти на ден.

Тези естествени храни наистина горят мазнините. Те могат да ви помогнат по-бързо да постигнете идеалното си тегло.

Желая ви добро здраве,

Д-р Ал Сиърс

Източник: Al Sears, Fucoxanthin, a Little Known Fat Burner, March 2010

Снимки: aquafeed.cowien.orf.at

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *