Обезводняването въздейства на сърцето като „пушенето на цигара”

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Какво общо има пиенето на достатъчно вода със здравето на сърцето?

Оказва се, много.

Всъщност, ново изследване показва, че дори и лекото обезводняване на здрав млад човек играе роля за развиването на сърдечно заболяване.

water-heart-2

Ръководител на изследването е Ставрос Каворас, доцент и координатор на Научна програма за физическата активност в Университета на Арканзас. Той казва, „Човек може да е леко дехидратиран без да го знае и това да доведе до ендотелно увреждане, сходно на това, причинено от пушенето на цигари. Степента на дехидратация при появата на тези изменения е по-малка от 2 процента дехидратация, което е близо до прага, когато хората започват да усещат жажда”.

Ендотелиумът е лигавицата на кръвоносните съдове с дебелина една клетка, която им позволява да се разширяват и свиват при необходимост. Атеросклерозата се появява когато кръвоносните съдове загубят способността си да се разширяват и човек получава втвърдяване на артериите, добре известен допринасящ фактор за сърдечно съдовите заболявания.

Как да открием знаци за обезводняване: Урината, отражение на здравето

Представете си колко по-голямо влияние има липсата на хидратиране с напредването на възрастта… повечето възпаление и по-малката гъвкавост на артериите предвещават сърдечно заболяване, както и затруднения при справянето с инфаркт.

Нека тук вмъкнем защо е добре да пием вода:

  1. Помага ни да отслабнем
  2. Здрава кожа
  3. Бори се с възпалението
  4. Освобождава тялото от токсините
  5. Здраво сърце
  6. Предотвратява ставни болки и артрит
  7. Подсилва енергията
  8. Предотвратява запек
  9. Снижава риска от рак
  10. Подобрява продуктивността

ashtray heart

Вечният въпрос е колко течности трябва да приемаме?

Отговорът е, зависи. Тялото използва и може да обработи много повече вода, ако живеете в по-топъл климат, например. Или ако редовно извършвате усилена физическа дейност. Добър принцип е да се пие достатъчно вода, така че човек да не ожаднява и да не достига дори до споменатото по-горе леко обезводняване, понеже както казахме, то може да увреди сърцето му.

Прочетете още по темата:

14 признака, че не пиете достатъчно вода

НАИСТИНА ЛИ СЕ НУЖДАЕМ ОТ ПО 8 ЧАШИ ВОДА НА ДЕН?

Източник:

http://easyhealthoptions.com/dehydration-affects-your-heart-like-smoking-a-cigarette/

https://dailyhealthpost.com/6-ways-youre-causing-your-own-memory-loss/

Снимки: Pinterest; www.dreamstime.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *