14 признака, че не пиете достатъчно вода

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

not-enough-water

Няма много неща в този свят по-разхлаждащи от чаша студена вода. Не мисля че има човек на Земята, който ще откаже че понякога една чаша вода може да е по-приятна от чаша кафе или кен газирана напитка. Въпреки това, твърде много от нас ежедневно не пием достатъчно вода. Като се лишаваме от най-естествения природен източник в света, ние непрестанно увреждаме телата си. Ако изпитвате който и да било от следните признаци, можете да подобрите състоянието си като започнете с чаша Н2О.

1. Устата ви съхне

Това изглежда съвсем очевидно, но последиците може да не са така очевидни. Разбира се, винаги когато имате лепкаво и неприятно усещане в устата, вие естествено търсите нещо за пиене. Но сладките напитки са само временно решение на един по-голям проблем. Пиенето на вода захранва мукусните мембрани в устата и гърлото, което поддържа устата ви увлажнена със слюнка дълго след първата глътка.

Да започнем с времето: Кога е най-подходящото време да пием вода и защо

2. Кожата ви е суха

Кожата е най-големият орган в тялото, така че е необходимо да я поддържаме хидратирана. Всъщност, сухата кожа е един от най-ранните симптоми за силно обезводняване, което може да доведе до много по-големи проблеми. Липсата на вода означава липса на пот, което води до неспособност на тялото да изхвърля прекомерната мърсотия и мазнина, натрупани през деня. Ако искате да се предпазите от обриви и напукване на кожата, първото нещо към което трябва да прибегнете е пиенето на повече вода.

Добър въпрос: НАИСТИНА ЛИ СЕ НУЖДАЕМ ОТ ПО 8 ЧАШИ ВОДА НА ДЕН?

3. Чувствате прекомерна жажда

Вече споменахме сухотата в устата, но жаждата е нещо повече от пресъхнал като в пустинята език. Всеки, който е имал махмурлук може да ви каже, че при събуждане тялото ви просто не може да се напие с вода. Алкохолът дехидратира цялото тяло и пиенето на вода изпраща благодарствени сигнали на мозъка, докато нивата на течности в тялото ви се върне в изходно ниво. Слушайте какво ви казва тялото, то знае за какво говори!

И все пак, кога: Японска тайна за здраве и дълголетие: Кога да пием вода, за да сме здрави

4. Имате сухота в очите

Вече трябва да е ясно, че пиенето на вода засяга повече от устата и гърлото. Липсата на прием на вода води до сухи, кървясали очи (отново, сетете се за последния си, болезнен махмурлук). Без вода в тялото слъзните канали пресъхват. Ако си мислите „Какво от това, че не мога да плача”?, осъзнайте, че това може да причини много повече вреда на очите ви, особено ако ежедневно носите контактни лещи.

Чудотворната вода: Вибрацията на здравето

5. Изпитвате болки в ставите

Хрущялните и гръбначните ни дискове са изградени от около 80% вода. Абсолютно необходимо е да не позволяваме на костите да се трият една в друга с всяка стъпка, която правим. Като поддържате тялото си хидратирано, вие си гарантирате, че ставите ви могат да поемат шока от ненадейните движения като тичане, скачане или непохватно падане.

Как да пием водата: Многото неочаквани ползи от пиенето на гореща вода 

6 Изпитвате намаляване на мускулната маса

Мускулите ви също са изградени най-вече от вода. Очевидно по-малкото вода в тялото означава по-малка мускулна маса. Пиенето на вода преди, по време на и след фитнес ви поддържа хидратирани и комфортни, а също доставя вода там, където тя е необходима в тялото и снижава вероятността за развиване на възпалението и мускулната треска, свързани с физическа активност и вдигане на течности, например.

Още един начин да пием вода: Вижте какво ще се случи като започнете да пиете вода с мед всеки ден

7. Боледувате по-дълго

Пиенето на вода позволява на тялото непрекъснато да изхвърля токсини. Органите ви работят като машина, за да филтрират и изхвърлят отпадни продукти от тялото, но ако не зареждате машината с вода, тя не може да работи както трябва. Онова, което в крайна сметка се случва в дехидратираното тяло е че органите започват да извличат резервите си като например от кръвта, което води до множество нови проблеми.

Универсален сутрешен лек: 7 причини да пием топла солена вода всяка сутрин

8. Чувствате се уморени и летаргични

Както току що споменахме, когато тялото е обезводнено, то взима „на заем” вода от кръвта. Липса на добре хидратирана кръв води до липсата на кислорода, предоставян и най-вече нужен, в цялото тяло. Разбира се, липсата на кислород води до безсъние и пълна умора. Липсата на издръжливост означава, че ще започнете да изпитвате следобедния срив на енергия все по-рано и по-рано през деня (и помнете, кафето няма да ви помага в дългосрочен план).

Няма проблем, ето още един лек за тялото: 10 причини за детоксикация с лимон и кайенов пипер

9. Изпитвате силен глад

Когато сте дехидратирани, тялото може да започне да си мисли, че се нуждае от храна. Това се случва през целия ден и скоро започвате да се събуждате посред нощ, за да хапнете нещо. Обаче, яденето създава още работа на тялото, докато пиенето на вода пречиства органите ви и ги зарежда с горивото, от което те се нуждаят, за да изпълняват останалите процеси в тялото.

Най-полезната вода: Как да си правим алкална вода – алкалната напитка, която предпазва от рак

10. Имате храносмилателни проблеми

По-горе говорихме за слюнката в устата и гърлото и как хидратирането позволява на мембраните да функционират правилно. Това се отнася и за цялата храносмилателна система. Без правилна хидратация, количеството и силата на слузта в стомаха намалява, позволявайки на стомашната киселина да нанесе големи поражения вътре в тялото. Това води до нещата, които обикновено наричаме киселини и лошо храносмилане.

За по-приятното поглъщане на повече вода: Вода с витамини, 10 освежаващи рецепти

11. Имате запек

Както казахме, хидратираното тяло помага за овлажняването на храносмилателната система. По време на дехидратирането, дебелото черво използва водата, която би била използвана от тънките черва в следващата стъпка на храносмилателния процес. Без да навлизаме в твърде много подробности, ще ви оставя сами да си представите липсата на вода в червата до какво води.

Чудото на този сутрешен ритуал: 10 причини да пием лимон с вода

12. Уринирате по-малко

Ако щете вярвайте, но ако не ходите до тоалетната по 4-7 пъти на ден, вие вероятно не пиете достатъчно вода. А когато отидете за първи път сутринта, урината трябва да е светло жълта и бистра на цвят. Ако е по-тъмно жълта, тялото ви показва, че се нуждае от повече вода. В екстремни случаи, дехидратирането може да доведе до инфекции на уринарния тракт, в който случай трябва да се консултирате с лекар незабвно.

За кратка сверка: Урината, отражение на здравето

13. Състарявате се преждевременно

Количеството вода, което телата ни задържат намалява естестевено с възрастта. Очевидно, това означава, че като остаряваме, ние съзнателно трябва да повишаваме приема си на вода. Макар че преждевременното стареене е по-забележимо външно, уврежданията, които то нанася вътре в тялото в крайна сметка ще се почувстват след време. За снижаването на риска от обезводняване на тялото е важно да не спирате да пиете вода през целия си живот.

Ние наистина не можем без достатъчно вода: Водата: Лек за всичко, което ни мъчи

14. Четете тази статия и стигнахте дотук

Аз пия вода през цялото време. Почти винаги имам чаша или бутилка до себе си без значение дали работя, на фитнес съм или отпускам пред телевизора. Ако сте отворили тази статия, вероятно сте го направили, защото сте си помислили „Хм, май не пия достатъчно вода”. Така че, ако смятате, че не пиете достатъчно вода, налейте си една чаша още сега! Разбира се, не прекалявайте, но ако не си набавяте препоръчителното количество (което е по-голямо, отколкото бихте си помислили), няма нищо лошо да пиете повече. Сега ме извинете, но от цялото това писане. взех че ожаднях.

от Мат Даксемински

И накрая, нещо любопитно за водата: Пълнеете… от водата?!

Източник:

http://www.lifehack.org/articles/lifestyle/14-signs-youre-not-drinking-enough-water.html

Снимка: www.wassertest-online.de

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *