Вибрацията на здравето

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

elpoderdellenguaje

Всичко във вселената вибрира. Хората, дърветата, звездите и звуците всичките вибрират. И всички те вибрират с различни честоти. Вибрационната честота на парче дърво, съпоставена с тази на парче метал е различна. Те може да изглеждат като твърди предмети, но всъщност са изградени от субатомни частици, които непрестанно се движат и кръжат наоколо с различна скорост.

Енергията не е нищо други освен вибрация, а ние сме заобиколени от енергия; направени сме от нея. Вибрационната скорост на здравите хора е различна от тази на нездравите. Номерът е да повишаваме вибрациите си по няколко начина, за да резонираме със скорости, които са в спектъра на здрав човек. Това означава да променим начина си на мислене и за какво мислим, как гледаме на света, думите, които използваме, музиката, която слушаме и храната, която ядем.

Китайски лечебни звуци

Може да изглежда странно за много хора, че като променим вибрацията си, ние можем да променим здравето си. Но ви уверявам, че това е добре обоснована концепция. Прекарах десетилетия, практикувайки така наречената древна китайска енергийна медицина позната като Ки гонг. Има специфичен метод на Ки гонг, наречен ли зи джу или „шест лечебни звука”. В този метод човек държи ръцете си върху всяка органова система и след това произнася конкретен звук. Всеки звук резонира с конкретен орган. Ето защо, като произнасяте конкретния звук за даден орган, докато държите ръце върху този орган, вие можете всъщност да насочите намерението си в тази част на тялото и да почувствате как органа вибрира. Тази вибрация помага за прогонването на отрицателната по-ниска вибрация (енергия) от органа, като го карате да зазвучи с резонантния му звук.

Практикувах този метод  успешно десетилетия наред. Но все се чудех дали звукът наистина имаше въздействие върху органа или просто аз мислех така, нещо като плацебо ефект. В края на деветдесетте години на миналия век открих доказателствата, които търсех.

Експериментът с водата

В края на деветдесетте години на миналия век д-р Масару Емото започна експеримент, за да види какво е въздействието на звуците (музика), думите (казани и написани), снимките и молитвите върху водата когато тя кристализира. За да получи най-чистата възможно вода за своите експерименти Емото използваше само двойно дестилираната, пречистена вода каквато се използва в болниците. Той пускаше музика през слушалки на бутилките с вода, прикрепваше принтирани думи и снимки върху бутилките докато те бяха в процес на замръзване. И след това снимаше хексагоналните им кристали.

Невероятното е че водата, върху която бяха прикрепени музика на Моцарт, молитва и думи като „любов” и „признателност”, както и снимки на обичащи се хора, замръзваше в най-красивите водни кристали. От друга страна, думите като „омраза” и командите като „просто го направи” и рап музиката водеха до частично формирани или силно деформирани кристали. Без значение кои „лоши” думи или „рап песни” или „добри” думи или образи били поставяни, резултатите бяха сходни.

Тялото е най-вече вода

Тъй като тялото и кръвта са най-вече вода, има логика лошите думи и негативните образи и послания в песните да имат негативен ефект върху човешкото здраве. Всички знаем някого или за някого, който живее в „лош” квартал или чиито родители или братя и сестри им крещят заповеди или обиди. Не е за чудене, че хората, изложени на такава среда (физическа, звукова, от думи) са депресирани, неспокойни, умствено нестабилни и често развиват лоши навици като наркотици, прекомерно пиене и така нататък. От друга страна, много хора, които живеят в по-добри квартали имат повече енергия като цяло и са по-положителни и жизнени. Негативните и позитивни звуци, гледки, думи и образи променят вибрацията в тялото и в неговите органи и течности и това засяга здравето ни за добро или лошо.

Оризовото предизвикателство

Някъде в YouTube видях един образ, който искаше да изпробва дали експеримента на д-р Емото с водните кристали би могъл да бъде прехвърлен върху различна материя. Този човек вари обикновен ориз, слага го в три стъклени буркана и залепва различни етикети на всеки от тях. След три месеца снимките, които той показва са невероятни. Семейството ми и аз решихме и ние да направим този експеримент. Ето какво направихме.

Сварихме органичен кафяв ориз и сложихме равни количества в три отделни стъклени съда. Залепихме с лепенки парче хартия върху всеки от тях. На единия написахме думата „омраза”, на втория думата „любов”, а на третия не написахме дума. Мислехме, че при празното листче хартия няма да има промяна или че тя ще е отрицателна, представляваща „незаинтересованост”, както много хора, които се чувстват пренебрегнати в крайна сметка се разболяват и са с ниско самочувствие. Сложихме трите съда на лавица с книги, а останалата част от ориза в хладилника като контрола.

В рамките на седмица вече виждахме промени в ориза в съдовете. След като минаха три месеца, в съда с думата „омраза” имаше черен мухъл, който се разпространяваше по целия ориз. В съда без надпис имаше бял мухъл или гъбички по целия ориз. А съдът с надпис „любов” изглеждаше прясно сварен и все още готов за хапване!

Тема за размисъл

Резултатите от експеримента на д-р Емото с водата и моят експеримент с ориза показват обективни промени в нещата, които не биха могли да са повлияни субективно или чрез автохипнотични внушения, за да претърпят различна промяна. Обективно погледнато, има промяна и промяната е или положителна или отрицателна, както и възпроизводима.

Ако всичко вибрира с различни честоти и думите, а звуците и гледките и дори печатните букви и образите резонират с конкретни честоти, и тези честоти са или високи (положителни) или ниски (отрицателни), тогава какъв по-добър начин за контролиране или възстановяване на здравето от контролирането на средата, която ни заобикаля?

Ако се чувствате болни, умствено или физически, и слушате музика с негативни теми или думи, оставяте се хората да ви обиждат или да ви викат, имате бурни скандали у дома си или на работа, може би е време да помислите за вибриращото естество на здравето и на доброто физическо и психическо състояние. Направете промени в живота си и вижте как се чувствате. Моето семейство си направихме тениски с думите „любов, благодарност и признателност” върху тях и ги използваме да спим с тях нощно време. Искаме положителните вибрации на тези думи да ни поддържат здрави и добре, точно както положителните думи правят това с водата и ориза.

Марк Уайли

Източник:

http://easyhealthoptions.com/vibration-health/

Снимка: womenshealth.taconeras.net

Прочетете още за водата:

Водата: Единственият най-важен елемент за здравето

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *