Още за Apis Mellifica и други чудесни хомеопатични лекове

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

В продължение на статията Паркинсон излекувана от ужилвания от пчели? ви предлагаме следната полезна информация съшо от професор Кийт Скот-Мъмби:

bee in flower

Аз самият съм използвал пчелна отрова като квалифициран хомеопат. Тя имитира алергиите и затова е добро лечение за зачервена, пареща кожа като при екземата, както и при отоци на гърлото (при силна уртикария). Тя може да се използва при остра анафилаксия, но адреналина трябва да се дава първо!

Тя е задължителна разбира се при ухапвания от насекоми (всякакви ухапвания и ужилвания, не само при ужилвания от пчели).

Тя е еднакво добра с друго наистина ефикасно хомеопатично лекарство: Urtica urens (коприва). Причиненото от копривата се лекува с Urtica. Обривът, наречен уртикария заздравява с нанасянето на това лекарство. Та нали именно от копривата (Urtica) е произлязло името уртикария!

Urtica също помага за облекчаване на болки, включително при артрит, има леко противовъзпалително действие и май сваля нивата на кръвната захар.

Не я бъркайте с екземата; уртикарията е обривът с пламтящи, сърбящи отоци като когато се ужилите от коприва. Иска ви се да го чешете и търкате, за да облекчите сърбежа, но това само разнася възпалителните цитокини в епидермалната тъкан.

Ето, на! Започвате да изучавате хомеопатия. Лесно е, нали? Просто намерете нещо (растение, метал, всичко, което причинява точно същите симптоми) и засилете силата му като го разредите. Не е за чудене, че Биг фарма мрази и осмива хомеопатията. Тези лекарства струват жълти стотинки. Поради техниката на разреждане (насищане) шепа обикновена коприва ще е достатъчна за милиони дози.

Почти ми свърши мястото, така че продължавам с няколко прости хомеопатични лека. Запомнете ги, запишете си ги. Те не са неясни или трудни за запомняне; във всяка домашна аптечка трябва да има тези 5 лека, особено, ако отглеждате дете:

Ars alba (Arsenicum album).

Какво причинява арсеника на хората? Кара ги да се чувстват болни, настинка, повръщане и диария. Ars alba какво лекува? Настинка, безболезнено гадене, повръщане и диария! Виждате ли, скоро ще сте истински експерти по въпроса! Можете да купувате 6D (6X) във всеки магазин за здравословни храни, включително в WholeFoods в САЩ. 30C, ако симптомите са наистина сериозни.

Arnica montana.

Чудесен лек при болезнени наранявания и синини. Открих голяма тайна преди много години: Моят приятел, д-р Патрик Кингсли, ми каза, че много хирурзи във Великобритания тайно (съвсем скрито-покрито) използват Arnica 2M следоперативно при пациентите си. Защо? Защото това помага на пациентите да се изправят на крака на следващия ден и да се приберат у дома си след половината от обичайното време. Но те НИКОГА няма да посмеят да го признаят! Използвайте 6D (6X) за по-леки синини, а за тежки травми използвайте 30C. Също от магазините за здравословни храни.

Крем от календула.

Крем от невен. Календулата е невен. Кремът е чудесен при изгаряния и опарвания. Никога не оставайте без тубичка от този крем.

Traumeel.

На таблетки и мехлем. Отново в аптеките или в магазините за здравословни храни, включително в WholeFoods. Винаги дръжте опаковка под ръка. Това е лекът, който използвам първо за всякакъв вид болки, наранявания, раздразнения, възпаления и удари.

Rescue Remedy.

Макар че се използва при емоционален шок, виждал съм как лекарството съживява примрели пчели, наранено куче и повехнали растения. Не се шегувам! Това е от онези лекарства, познати на и използвани от природен лечител. Продава се в малка опаковка с капкомер; капнете 10 капки в чаша вода и изпийте течността бавно в рамките на 1 – 2 часа. Някой е починал? Жена ви е избягала? Казаха ви, че сте уволнени? Или дори, че сте спечелили от лотарията? Извадете Rescue Remedy…

И накрая, последен съвет от истински стар професионалист! Ако не можете да си набавите дадено хомеопатично лекарство, но успеете да изврънкате една таблетчица от приятел, пуснете я в смес от 90% чиста изворна вода и 10% бренди; разтърсете силно за да пренесете характерните белези (нарича се сукусиране) и се сдобийте с действащо лекарство, което ще ви стигне за години напред.

Мили боже! Исках само да ви съобщя за интересен доклад за пчелната отрова. Отнесох се. Но е вълнуващо, нали?

Кийт Скот-Мъмби

Източник:

Keith Scott-Mumby, Can Bee Stings Cure This Dreadful Disease? 27 June 2014

Снимка: actionbiodiversity.org 

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Тази статия е информативна. И макар че представените в нея лекове са ефикасни, тя не е предназначена за диагнозиране и самолечение. Ако решите да използвате горните лекове, добре е първо да се посъветвате с хомеопат.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *