5 природни начина за справяне с киселините

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ginger-Coconut-Oil-Sugar-Body-Scrub

Има нещо, което трябва да знаете…

Твърде многото стомашна киселина не е нещото което причинява киселинен рефлукс. Една от основните причини е, че долният езофагеален сфинктер не се затваря както трябва след хранене. Ако това се случи, стомашните киселини могат да се върнат обратно в хранопровода.

Не си губете времето с лекарства по рецепта или за средства против киселини в стомаха, продавани без рецепта. В дългосрочен план те влошават киселините, киселинния рефлукс и газтроезофагеалната рефлуксна болест (ГЕРБ). И колкото повече ги чакате да подействат, толкова повече болка ще изпитвате. Но можете да започнете да усещате облекчение днес.

Ето 5 доказани, прородни решения в битката с киселинния рефлукс:

1. Кокосово масло: Това е една от най-полезните мазнини, които можете да ядете, за да поддържате здравето си. А вземането по една супена лъжица кокосово масло всеки ден е също така чудесен начин за предпазване от проявлението на киселинен рефлукс.

Кокосовото масло е антимикробно средство. Консумирането му изчиства бактериите от хранопровода. То лекува увреждането, нанесено от киселинния рефлукс. То също така убива вредните бактерии в стомаха, които причиняват възпаление.

Тази мазнина ще помогне също така на тялото ви да произвежда хлорид. Вие се нуждаете от хлорид, за да произвеждате стомашна киселина. Недостатъчното количество стомашна киселина може всъщност да причини киселинен рефлукс. Без достатъчно стомашна киселина вие не ще сте в състояние да се борите с бактериите… нито правилно да храносмилате храните, които ядете.

2. Джинджифил: Силата на джинджифила се простира далеч отвъд облекчаването на болките в стомаха.

Джинджифилът е до осем пъти по-ефикасен в убиването на бактериите, които могат да причинят киселинен рефлукс от лекарства като Prevacid. Джинджифилът не възпира тялото ви да произвежда стомашна киселина. Той просто помага в поддържането на същата под контрол.

А заради антиоксидантните и антимикробните му свойства, джинджифилът заздравява лигавицата на стомаха. В резултат на това няма да чувствате така силно киселинния рефлукс дори и когато киселината тръгне нагоре по хранопровода.

Можете да използвате корен от джинджифил, за да придавате нови вкусове на ястията, но можете да го намерите и под формата на хранителна добавка. Много е приятен и като добавка в чай също така.

3. Калций: Недостатъчният прием на калций води до много повече от само слаби кости.

Калцият кара долния сфинктер на хранопровода да се затваря. Така стомашната киселина остава там където трябва да бъде. Но ние не препоръчваме да взимате хранителна добавка. Трябва да си го набавяте от истински хранителни източници и да го абсорбирате през стомаха, за да е ефикасен.

Опитайте се да го включите в храната си, за да поддържате добрата функция на долния сфинктер на хранопровода. Но не разчитайте на прясното мляко. Можете да се справите много по добре. Сардините, сьомгата, къдравото зеле и обикновеното кисело мляко са чудесни източници на калций… И не предизвикват възпаление.

4. Астазантин: Изследване показа, че участниците в него, които получавали по 40 мг астазантин на ден имали значително облекчение на симптомите на киселинен рефлукс след четири седмици. А оздравителният ефект бил по-изявен при хората с инфекции като Хеликобактер пилори (H. pylori). Тази вредна бактерия причинява язви и дисбаланс в стомашната киселина. С други думи, не ви трябва в стомаха.

Можете да си набавяте астазантин от студеноводна риба като океанската сьомга. Но той се съдържа също в големи количества и в повечето хранителни добавки с масло от крил (krill oil).

5. Елагова киселина: Този полифенол предпазва стомаха и хранопровода ви от H. pylori. Той също така се бори с възпалението и предпазва от язви.

Изследванията показват, че елаговата киселина снижава туморния растеж, причинен от H. pylori с до 55 процента.

Дори ако язвите не са нещо, което ви притеснява, елаговата киселина снижава възпалението, спомагащо за появата на симптоми на киселинен рефлукс. Тя се съдържа в ягодите, нара и орехите.

Ако се борите с киселинен рефлукс, ГЕРБ или дори от време на време с киселини, антиацидите определено не са отговорът. Вие искате действително да излекувате проблема, който причинява симптомите, а не да си осигурите само временно облекчение.

Вместо „лекарства” с рецепта или без, опитайте което и да било от тези естествени решения, за да излекувате завинаги киселинния си рефлукс и да не му позволите да се завърне.

Източник: INH Health Watch, 5 Natural Ways to Fix Acid Reflux,  3 January 2014

http://institutefornaturalhealing.com/2014/01/5-natural-ways-to-fix-acid-reflux/

Снимка: www.scrubbingupnaturally.com 

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Ако имате проблеми с киселини или киселинен рефлукс и ГЕРБ, непременно потърсете лекарска помощ. Не се самолекувайте. Преди да предприемете каквото и да било самолечение, първо се консултирайте с личния си лекар или със специалист.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *