108 от пътниците, загинали в полет MH17 били експерти по ХИВ/СПИН

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

joepLange5

Не по-малко от 100 пътника на борда на полет MH17на Малайзийските авиолинии са пътували за 20-та Международна конференция по СПИН в Мелбърн, стана ясно днес (17 юли). Катастрофата, при която загинаха 298 души, отне живота на някои от водещите световни експерти в битката с ХИВ и покруси семействата , приятелите и колегите им. Според вестник Sydney Morning Herald, на делегатите, пристигащи в Австралия за конференцията по СПИН им казват, че 108 от колегите им са загинали.

Юп Ланге е една от жертвите от 154-те холандци, пътували в самолета, който очевидно бе свален над източна Украйна сутринта в петък на път за Куала Лумпур, където той е трябвало да се качи на друг самолет.

Професор по медицина и шеф на катедрата за глобално здраве в университета на Амстердам, Ланге се занимава с изследвания и лечение на ХИВ от 1983 година, точно когато вирусът се превърна в глобална заплаха за здравето. Той е изтъкнат изследовател на ХИВ и бивш президент на Международната СПИН асоциация.

Той беше един от ключовите изследователи в изпитанията на няколко кардинални терапии, включващи проекти за предотвратяване предаването на вируса от майка на дете, според Амстердамския институт за глобално здраве и развитие.

Ланге е пътувал за AIDS 2014, глобалната конференция, която ще се проведе в Мелбърн, Австралия от 20 до 25 юли.

Глобално, смъртните случаи, свързани със СПИН и новите ХИВ инфекции са намалели с повече от една трета за едно десетилетие, което подхранва надежди за побеждаване на заболяването убиец. Смъртните случаи, свързани със СПИН в световен мащаб са намалели до 1.5 милиона миналата година от 1.7 милиона през предходната  2012 година. Това е най-острият спад за една година от бума на епидемията през 2004-2005 година насам – и отбеляза 35 процентно спадане от 2.4-те милиона смъртни случаи във всяка от тези две години. Новите инфекции също са намалели до 2.1 милиона през миналата година, спад от 38 процента в сравнение с 3.1-те милиона през 2001.

Кампаниите за биене на ваксини може да са причината за ново СПИН-оподобно заболяване в Азия и за устойчив на лекарствата ХИВ, засягащ Африка (Повече по темата очаквайте скоро)

Колегите на професор Ланге казват, че той е един от хората, „променили хода на човечеството” и че „ХИВ/СПИН движението наистина е загубило титан”.

Професор Юп Ланге е основател и Председател на фондацията PharmAccess Foundation, базирана в Амстердам организация с идеална цел, насочена да подобрява достъпа до лечение на ХИВ/СПИН в развиващите се страни.

Той също така е сред основателите и редактор на академичното списание Antiviral Therapy.

Ивет Флеминг, управител на Stop Aids Now, сподели в туитър, че на борда на самолета е имало и други колеги на д-р Ланге.

Приятели и колеги на холандския изследовател на ХИВ д-р Юп Ланге чрез социалните мрежи изразиха своя шок от факта, че той е сред жертвите, Д-р Юп Ланге  изследва ХИВ от 30 години.

„Той беше мил човек и истински хуманист”, пише американският професор по медицина Сийма Ясмин в поредица в туитър, посветена на него. „Как да измерим колко е направил даден човек за човечеството? Хора като Юп променят хода на епидемиите”, пише Ясмин, която не можахме да открием за коментар.

Организаторите днес потвърдиха, че конференцията ще се състои, за да могат те да отдадат почит на загиналите свои колеги.

Кели Бъргман

Източник:

Up To 100 Passengers on Board Malaysian Airlines Flight MH17 Were Top Experts In HIV/AIDS, 17 July 2014

http://preventdisease.com/news/14/071814_Up-To-100-Passengers-Board-Malaysian-Airlines-Flight-MH17-Were-Top-Experts-In-HIV-AIDS.shtml

Снимка: truereality.org

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *