Бариатричната операция, да изпишем вежди или да избодем очи

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

World Travel CollectionКазват, че има два начина да правим нещата: лесен и труден. Но много пъти има и трети начин – скъп и ненужно рискован начин. Когато става дума за отслабване, има лесни диети и трудни диети. Но има и друг начин за отслабване.

И той е от споменатия по-горе трети вид.

Лекарите искат да вярвате, че операцията за свиване на стомаха, наричана също така бариатрична операция, е едва ли не благословия. Когато се събудите след операцията килограмите започват да се топят сами – и ако това не е достатъчно, за да ви убедят, те твърдят също така, че тази операция лекува всичко от диабет до проблеми с ерекцията. Истината е, че пациентите подложени на такава операция подлежат на наблюдение и режим до края на живота си.

Забележителното въздействие на орехите върху тялото в рамките на само четири часа

Днес, ново изследване твърди, че бариатричната операция може да излекува инконтиненцията, която често съпътства затлъстяването. В изследването, в което участвали 2500 пациенти операцията излекувала инконтиненция на пикочния мехур при около две трети от жените и при половината от мъжете.

Операцията за поставяне на байпас – идеалното престъпление?

Но операцията нищо не е „излекувала”.

В много от случаите инконтиненцията (неволното изпускане на урина) при хората със затлъстяване се причинява от самото затлъстяване – прекомерното тегло, натиска пикочния мехур, и/или от някои други проблеми в начина на живот, които съпътстват напълняването.

Инконтиненцията може дори да е причинена от лекарствата, които много хора със затлъстяване пият, като лекарства за високо кръвно налягане, например.

Истинският ключ към излекуване на инконтиненцията не е чрез операция. Той се крие в отслабването, и това е вярно и за всички останали предполагаеми „ползи от операция”, от излекуването на диабет до подобряването на сексуалната функция.

Три важни научни открития: Пробиотиците не са полезни единствено за храносмилането

Свалянето на килограми с диета никога не е така лесно, както е качването им, но то не трябва да е трудно.

Искате ли да знаете кое е НАИСТИНА трудно? Трудно е да се опитвате да се възстановите от травмираща операция, да сте принудени да ядете малки количества храна или да рискувате да повръщате неконтролируемо през останалата част от живота си и да страдате от странични ефекти, включващи тежки хранителни недостици, причинени от по-малкия стомах, който не може да усвоява витамините, както трябва.

Преборете възпалението, рака и затлъстяването с този стожер на кулинарното изкуство

В сравнение с това, добрата диета си е направо „дар божи”, като разбира се тя зависи от вас, а не от бог.

Номерът е да не опропастите диетата си от самото начало като се обвържете с нещо, което няма да можете да изпълнявате вечно. Меките храни и броенето на калории може да вършат работа за кратък период от време – но в крайна сметка, те са рецепти за провал.

А те също така не са и съвсем здравословни.

Препоръчвам разумна средиземноморска диета, съдържаща много от храните, които вече обичате така или иначе.

Начин на хранене, който сърцето ви очаква от край време

Ако трябва да свалите много килограми, това ще отнеме известно време – но си струва.

И не трябва сами да се справяте. Добре е да намерите добър диетолог, който да следи процеса на отслабването ви.

Д-р Марк Стенглър, от сайтът HouseCalls

Снимка: zdravstvena.info

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *