Докоснете пръстите на краката си и вижте дали имате проблем със сърцето или не!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

toes-heart-test

Заболяванията на сърцето и проблемите, свързани с него са много често срещани днес, така че ако се тревожите за състоянието на сърцето си и искате да сте сигурни, че всичко е наред, опитайте метода, който ви предлагаме днес. Той бе открит от група медицински изследователи и е много лесно изпълним. И можете да го направите в дома си! Просто докоснете пръстите на краката си с ръце. Ако можете да направите това, тогава сте в добро състояние и сърцето ви още е здраво. Вие нямате сърдечен проблем.

Наскоро проведено изследване, публикувано в американското списание Heart and Circulatory Physiology откри, че този метод наистина върши работа.

Ефикасна тайна сваля кръвното за 5 минути без лекарства

Вижте как можете да го използвате:

Проверка за проблеми с артериите и сърцето

Първо седнете на пода с изпънати напред стъпала като пръстите сочат нагоре. След това се опитайте да докоснете върховете на пръстите на стъпалата си с ръце. Ако сте достатъчно гъвкави да докоснете пръстите на краката си, сърцето ви е здраво и в добро състояние. Вие нямате сърдечен проблем.

Изследването беше проведено в Тексас, САЩ и включваше около 526 участника на възраст между 20 и 83 години. Кръвното им налягане бе измерено докато прилагаха метода, а дейността на артериите и сърцето бе внимателно следена.

В края на изследването учените откриха връзка между еластичността на артериите и тялото особено при участниците над 40-годишна възраст. Те потвърдиха, че хората със сърдечно заболяване не могат да докоснат пръстите на краката си.

Яжте по 3 фурми на ден една седмица и вижте какво ще се случи

Резултатите ви ще зависят от това колко далече успеете да протегнете ръце с изпънати напред крака, т.е. без да свивате краката си в коленете. Ако успеете да докоснете пръстите на краката си без усилие, вие имате чудесно еластични артерии и сърцето ви е добре. Обаче, ако не успеете да достигнете пръстите на краката си, например, успеете да достигнете само до глезените, гъвкавостта ви не е на ниво и на сърцето ви може да му има нещо.

Определено опитайте този метод, ако искате да знаете дали имате проблеми със сърцето. Ако можете да докоснете пръстите на краката си докато седите с изпънати напред крака, сърцето ви е здраво, както и гъвкаво. Но ако не можете да направите това упражнение, по-добре е незабавно да посетите лекар!

Пречистете всички кръвоносни съдове и сърцето си с тази натурална напитка!

Ето някои други индикатори за влошено сърдечно-съдово здраве

Тестът със стъпалата е чудесен начин да разберете състоянието на сърдечно-съдовото си здраве, но вие не трябва да разчитате изцяло само на резултатите на който и да било тест, за да прецените дали на сърцето ви му има нещо или не. Ето още няколко симптома, за които е добре да следите:

 • Дискомфортът в гърдите е много чест признак, че сърцето ви е застрашено. Дискомфортът може да се състои в стягане, болка и дори натиск в гърдите.
 • Симптоми, които често обърквате със стомашни неразположения като киселини, лошо храносмилане, болки в стомаха или гадене също могат да сочат към сърдечно заболяване.
 • Болка, която се разпростира към лявата ви ръка или лявата част на тялото може да сигнализира за сърдечен удар.
 • Замаяност и виене на свят.
 • Болка в челюстта или гърлото.
 • Много лесно се изморявате в съчетание със задъхване.
 • Хъркане.
 • Обилно потене без очевидна причина.
 • Непрестанно кашляне, което времето нито лекарствата лекуват.
 • Отичане на краката, глезените и стъпалата.
 • Аритмия, която трае повече от няколко секунди.

Снижете риска си от сърдечно заболяване с три супени лъжици от това масло на ден

Ако почувствате който и да било от тези симптоми, незабавно трябва да предприемете мерки. Макар че причината зад тези симптоми може да е лесно лечима, все пак е по-разумно незабавно да се прегледате при лекар.

Източници:

http://www.homehealthyrecipes.com/touch-the-end-of-your-toes-and-you-will-know-if-you-have-a-heart-problem-or-not/

https://ibhomeremedies.com/touch-the-end-of-your-toes-to-know-if-you-have-a-heart-problem-or-not/

Снимка: Ibhomeremedies.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *