След бета блокерите идват статините или основни принципи за оптимално здраве

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

apple heart

Изследване твърди, че по ябълка на ден е сравнима с ежедневната употреба на статини   

В сходна новина, скорошно изследване, публикувано в списанието British Medical Journal (BMJ)  разкрива, че нищо и никаквото ядене на по една ябълка на ден спомага за предпазването от сърдечно-съдова смърт на хората над 50 в същата степен, както ежедневното използване на статини (лекарствата за снижаване на холестерола). Това ми напомня за скорошен анализ, който откри, че физическите упражнения са също толкова мощни, колкото са лекарствата за хора в пред-диабетно състояние или със сърдечно заболяване. Всъщност, доказателствата са толкова категорични, че изследователите предлагат от фармацевтичните компании да се изисква да включват физически упражнения за сравнение, когато провеждат клинични изпитания за нови лекарства. А защо не и хранителният режим също да се използва като стандартен ориентир за сравнение?

Както съобщава медицинският сайт Medical News Today, съществуват много изследвания, показващи, че статините снижават риска ви от съдово събитие като инфаркт или удар, дори и да нямате съществен риск от сърдечно съдови проблеми. Такива съмнителни изследвания се използват за налагане на по-широката употреба на тези лекарства (статините). Но точно колко ценни са такива изследвания, след като ги сравним с нещо толкова лесно, колкото е добавянето на ябълка към храната?

„… Изследователите решиха да разберат как широко разпространената употреба на статините би въздействала върху процента съдова смъртност сред населението над 50 в Обединеното кралство и я сравниха с последиците от консумацията на ябълки…  От изчисленията си те откриха, че ако 17.6 милиона души във Великобритания взимат по хапче статин на ден, това би намалило броя на хората, починали от съдова смърт с  9400 души. Ако цялото население над 50 в ОК (22 милиона) яде по една ябълка на ден, това може да намали годишния брой на случаите на съдова смърт с 8500.

Но изследователите взеха предвид и страничните ефекти от употребата на статините, заявявайки, че предписването на статин на всеки човек на възраст над 50 може да доведе до още над 1000 допълнителни случая на мускулното заболяване миопатия и на повече от 10000 допълнителни случая на диабет…”

Пазете се от новите указания за холестерола

Един от четири американци над 45 годишна възраст в момента взима статини независимо от факта, че има повече от 900 изследвания, доказващи тяхното неблагоприятно въздействие, а наскоро изменените указания за лечение на високия холестерол вероятно ще УДВОЯТ броя на американците, на които се предписват тези опасни лекарства.

Макар че се опитват да наложат тези нови указания за холестерола, защото били фокусирани върху превенция,  чрез промени в начина на живот, наред със статинова  терапия, това е грубо и неправилно прилагане на думата „превенция”, тъй като тези лекарства не е възможно да могат да излекуват основните заболявания на сърцето, нито пък сърдечносъдовите заболявания. (Дори още по-нечуваното е, че те напълно пренебрегват скорошни изследвания, показващи, че статините могат на практика да сведат до нула ползите от физическите упражнения, които са една от основните стратегии за превенция на сърдечните заболявания.)

Също е важно да се знае, че калкулаторът за сърдечносъдов риск, използван за определяне дали се вписвате за лечение със статини според тези нови указания (който пренебрегва нивото ви на холестерол), е сериозно сбъркан. Докато или ако не бъде оправен калкулатора, той може да преувеличава сърдечносъдовия риск за здравето ви с всяка стойност между 75 до 150 процента!  В основни линии, той в момента се калибрира по такъв начин, че на практика всеки ще отговаря на изискванията за лечение със статини, независимо колко е здрав.

Как да получим обоснована информация в ера на объркване и корупция

В крайна сметка посланието, което трябва да запомним в случая е, че дори ако дадено лекарство или лечение е „научно подкрепено”, това по абсолютно никакъв начин не гарантира, че то е безопасно или ефикасно. По същия начин, ако дадено алтернативно лечение не е  публикувано в медицинско списание, това не означава, че то е вредно или неефикасно. Правенето на физически упражнения и яденето на повече пресни плодове и зеленчуци могат да са също толкова ефикасни, колкото е лечението с лекарства, както показват някои изследвания. Ето защо е толкова важно да имаме философска рамка, която да ни помага в оценяването на всички тези изследвания, и която може да ни сигнализира като задейства алармени сигнали, ако лечението с лекарства нарушава тези указания.

Трябва да използвате всички налични ресурси, включително собствения си разум, съветите на истински експерти и опита на другите, за да определите кое медицинско лечение или съвет са най-добрите за вас във всяка конкретна ситуация. Съветвам ви да продължите да сте скептични, но с отворено съзнание – дори и да е нещо, което аз казвам, вие трябва да осъзнавате, че именно ВИЕ сте отговорни за своето и на семейството си здраве, а не аз, и със сигурност не фармацевтичните компании, опитващи се да пробутват продуктите си и да ви убеждават да пиете опасни „замазващи симптомите”, дегизирани като основаващи се на науката решения.

След като е много добре установено, че повечето лекарства по рецепта не правят абсолютно нищо, за да лекуват причините за болестите, разумно ще е да упражнявате принципа за предпазливостта когато оценявате ВСЯКО ново твърдение за лекарствата, защото е повече от вероятно то да е сериозно сбъркано, предубедено или дори нещо по-лошо.

Ако сте изправени пред здравословен проблем, най-добре да намерите квалифициран здравен консултант—някой, който наистина разбира здравето из основи и има богат опит в помагането на другите да решават проблемите си със здравето. Просто се уверете, че отивате при компетентен, сертифициран лекар, за да сте сигурни, че сериозните заболявания като например рак са също така изключени.

Основни принципи за оптимално здраве

Предоставям ви някои общи заключения, до които достигнах след лекуването на 25000 пациенти и след като активно се стремя да постигна високо ниво на собственото си физическо и умствено здраве. Надявам се да можете да ги използвате като отправна точка за разработването на ваша, изготвена лично за вас философска рамка, която да ви помогне да се справяте с всички съществуващи или нови здравни препоръки като допълнителен филтър, който да ви помага да определяте дали те стават или не. Ние очевидно искаме да се учим от грешките на другите. Не е нужно сляпо да следваме съвети, които са убили стотици хиляди души.

  1. Изградете си здравословен хранителен режим, основаващ се върху прясна здравословна храна (в идеалния случай органична и/или местно произведена). Опитвайте се да ядете голяма част от храната си сурова. Непременно обръщайте внимание на това да поддържате нивата си на инсулин ниски, което означава да избягвате захар и житни храни от всякакъв вид и да замените пропуснатите въглехидрати с полезни за здравето мазнини. Също така, внимавайте кои са източниците ви на протеин като се уверявате, че те са с високо качество (в идеалния случай от органично отглеждани растения и от хранени на паша животни). Хранителен режим, висок на мазнини, с умерени протеини и ниско съдържание на въглехидрати вероятно ще подобри здравето на повечето хора.
  2. Консумирайте здравословни мазнини. Науката има ясно и категорично мнение по въпроса: омега-3 мазнините са особено важни за оптималното здраве. За жалост, повечето риба, продавана на пазара днес е замърсена с живак, полихлорирани бифенили (PCBs) и други токсични вещества, ето защо ви препоръчвам да взимате хранителна добавка като рибено масло от типа krill oil, вместо да си набавяте омега-3 мазнините от храната. Други здравословни мазнини включват кокосово масло и авокадо, маслини, зехтин, масло и макадамия (австралийски орехи). Всички тези мазнини са с ниско съдържание на протеини и въглехидрати и няма да влошат инсулина, лептин или протеина mTOR.
  3. Нека чистата, филтрирана вода да е основната напитка, която пиете, и стойте на далече от всички газирани, подсладени и овкусени напитки, включително от онези, които съдържат изкуствени подсладители.
  4. Управлявайте стреса си. Има много ефикасни, облекчаващи стреса инструменти, но аз смятам, че подходите, основаващи се върху енергийната психология като техниката за постигане на емоционална свобода, са много полезни.
  5. Редовно правете физически упражнения. В идеалния случай, вие ще се стремите към обстоен фитнес режим, който включва стречинг, силно интензивна тренировка с почивки, упражнения за основно укрепване на организма, и упражнения за сила.
  6. Излагайте се подходящо и много на слънце за естествено оптимизиране на нивата на витамин D в тялото ви. Излагането на UV лъчи също така носи допълнителни ползи за здравето, освен производството на витамин D. Категорични и нарастващи по обем изследвания, ясно показват, че витамин D е абсолютно важен за здравето. Проектът D*Action бе стартиран от групата GrassrootsHealth, наред с 42-ма водещи изследователи на витамин D, за да покажат те как може да се постигне здраве в момента с онова, което е известно за витамин D с комбинирането на измерването на витамин D и проследяването на последиците за здравето.
  7. Ограничете излагането си на токсини от всякакъв вид. Броят на токсичните химикали и на източниците им е толкова голям, че за да се справим с всички тях може да ни е необходима цяла библиотека, но вярвам, че вие можете да си помогнете в поддържането на токсичното си натоварване колкото се може по-ниско, като станете информирани и предпазливи потребители. Това включва изхвърлянето на токсичните почистващи препарати за домакинството, сапуни, продукти за лична хигиена, освежители на въздуха, спрейове против буболечки, пестициди за тревата и инсектициди, за да споменем само няколко, и ги замените с нетоксични алтернативи
  8. Спете много и качествено. Учените откриха, че циркадните ритми регулират нивата на енергия в клетките. Освен това, протеините, които участват в циркадния ритъм и метаболизма са из основи свързани и зависят един от друг. Ето защо, когато циркадния ви ритъм е нарушен, това може да има дълбоко въздействие върху физическото ви здраве. Например, изследвания също така свързаха нарушените цикли на съня със сериозни здравословни проблеми като депресия, коронарна болест на сърцето и дори с рак. Ако имате какъвто и да било проблем със съня, било то трудности със заспиването или със самия сън, очаквайте поредна статия по въпроса с чудесни съвети, които да ви помогнат най-накрая да си осигурите отмората, от която се нуждаете. 

Д-р Меркола

Източник: Beta-Blockers Killed 800,000 in 5 Years—“Good Medicine” or Mass Murder? 29 January 2014

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/01/29/beta-blockers-death.aspx?e_cid=20140129Z2_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20140129Z2&et_cid=66915270&et_rid=411692143

Снимка: www.pommesdepices.fr

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *