Може ли тази ЗВЪНКА терапия да ЛЕКУВА Паркинсон?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Parkinson-ultrasound

Ако има заболяване, което кара фармацевтичните компании да изглеждат абсолютно смешни, това е болестта на Паркинсон.

Биг фарма харчи огромни средства за разработването на лекарства за Паркинсон… а те на практика са БЕЗПОЛЕЗНИ. Всъщност, практически всяко голямо откритие за лечението на Паркинсон през последните години включва без-лекарствена или неинвазивна терапия.

Естественият витамин Е е доказано лечение за Паркинсон

А сега изглежда сме на прага на още едно откритие.

Изследователите в момента разработват още един вълнуващ начин за въздействие на увредените мозъци и на нервните системи на пациентите с Паркинсон.

Може да ви прозвучи малко налудничаво първоначално… но ако сте диагнозирани с това заболяване, това ще е музика за ушите ви.

Мозъчните ви клетки слушат

Изследователи от Института Солк в Сан Диего работят по начин за въздействие САМО на мозъчните клетки, които се нуждаят от малко помощ при пациентите с Паркинсон – и не закачат останалата част от сивото вещество.

И те използват ЗВУК, за да го правят.

В витамини незаменими за здравето на мозъка

Вече започнахме да използваме ултразвук за справяне с хроничната болка при артрит или дори при рак.

Животински изследвания показват, че ултразвуковите вълни помагат за стимулирането само на точните неизправно действащи неврони като отварят определени молекулярни пътеки.

Тази техника действа при червеи и мишки, не при хора – но техните нервни системи са впечатляващо сходни на нашата.

А това означава, че ултразвукът може да действа също толкова добре и при хората.

Учените работят върху това как биха могли да използват звуци не само да „включват” определени клетки… но и да „изключват” други клетки.

За предпазване от Алцхаймер и Паркинсон трябва да лекувате мозъка си и този орган…

И това може да  е ключът към обуздаването на болестта на Паркинсон, която се характеризира с прекомерна неврологична дейност.

Изследователите от Солк наричат това ново поле „соногенетика”, защото онова което наистина прави невроните чувствителни към ултразвук е тяхната генетика.

Не за първи път учените разкриват генетичната уязвимост на невроните. По-рано светлинна терапия – или „оптогенетика” – показа терапевтичен потенциал в лабораторни изследвания.

Но когато въздействате на нервните клетки със светлина, необходимо е да се имплантира нещо, което директно ще ги освети с лазер.

Италиански лекар лекува болестта на Паркинсон с витамин

Това означава хирургически да се имплантира нещо дълбоко в мозъка.

Ниско честотните звуци обаче могат да пътуват отвън към тялото към клетките за които са предназначени. И не се разпръскват по начина, по който го прави светлината вътре в тялото.

Звукът може също така да пощади останалата част на тялото от страничните ефекти на лекарства или на инвазивни процедури.

Полето на соногенетиката е толкова ново, че изследователите все още не са разработили оборудване, което да използват при хората.

Но можете още сега да опитате ултразвукова терапия против болка при хиропрактик – лекар,  който лекува чрез манипулации по гръбначния стълб и ставите.

И четете редовно сайта ни за последните новини относно звуковата терапия при Паркинсон, депресия и още близо 90 заболявания.

Прочетете още:

Ефикасна молекула облекчава болката, чернодробни заболявания, Алцхаймер… и подобрява настроението

Изненадваща и лесно отстранима причина за Алцхаймер, Паркинсон и АЛС

Стволови клетки ще заместват увредените нерви при Паркинсон

5 лесни стъпки предпазват от Паркинсон

Източник:

https://hsionline.com/2018/11/27/could-this-crazy-therapy-cure-parkinsons/

Снимка: ru.depositphotos.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *