Ето как да детоксикираме тялото си през стъпалата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

foot-detox-bath

Древната китайска медицина от векове използва методи на детоксикация на стъпалата за пречистване на тялото от токсини. Според китайската система за рефлексология, в стъпалата има естествени енергийни зони, свързани с всеки орган в тялото, което означава, че можем да стимулираме тези точки и да пречистваме органите от токсини.

Има много начини за естествена детоксикация през стъпалата и ние избрахме най-ефикасните за вас, затова продължете да четете и ще ги откриете по-долу.

Отрицателни йони за здраве

Вана за стъпала с йони

Ваната за стъпала с йони премахва токсините от тялото посредством процес, наречен електролиза. Този процес използва електричество за създаването на химическа реакция, която да извлече токсините от тялото. Йоните от водата лесно се усвояват в тялото през стъпалата и елиминират токсините бързо и ефикасно. Ваните за стъпала с йони обикновено се пълнят с топла вода и сол за разтваряне на порите и дезинфекциране на стъпалата – когато водата почернее, това означава, че процесът действа.

Множеството ползи за здравето от лампите от хималайска сол

Ето и някои от най-добрите видове вани за стъпала с йони:

Детоксикираща вана със сол

Съставки

  • чаша морска сол и чаша английска (епсом) сол
  • 2 чаени чаши сода за хляб
  • няколко капки от любимото ви етерично масло

Указания

Оставете вода да заври в тенджера и добавете солите, а след това бъркайте докато те се разтворят и сипете течността във вана за стъпала, в която сте налели топла вода. Добавете малко ябълков оцет и етерични масла, след това накиснете стъпалата си за 30 минути за детоксикация на тялото през стъпалата. Можете да се чувствате изтощени след процеса, но това е нормално когато голямо количество токсини биват изхвърлени от тялото.

Великолепната за здравето бентонитна глина, ползи и практически употреби

Детоксикираща вана с глина

Съставки

  • по ½ чаена чаша английска (епсом) сол и бентонитна глина
  • няколко капки от любимите ви етерични масла

Указания

Сложете солите във вана с гореща вода и ги оставете да се разтворят, след това добавете етеричните масла, а глината накрая. Разбъркайте добре с дървена лъжица докато всички съставки се разтворят, след това киснете стъпалата си във ваната 20-25 минути за детоксикация на тялото и за повишаване на нивата на магнезий в него.

Позволете на тялото си да се самолекува от рак и от всички заболявания с този лесен лек

Кислородна вана за детокс

Съставки

  • 1 супена лъжица джинджифил на прах
  • 2 чаени чаши кислородна вода

Указания

Тази вана се приготвя лесно – напълнете ваната с топла вода, след това добавете джинджифила и кислородната вода и киснете стъпалата си 30 минути. Освен че елиминира токсините от тялото ви, тази вана облекчава и алергии и възпаление по кожата.

Лесен педикюр у дома със само две съставки!

И не можем да не споменем детоксикиращите пластири за стъпала

Пластирите за детоксикация на стъпалата са лесен начин за детоксикация на тялото през тях. Можете да ги намерите във всеки магазин за здравословни продукти или лесно да си приготвите такива у дома. Залепете ги на табаните на стъпалата си преди да си легнете, и на сутринта те вероятно ще са почернели, което означава, че процесът е действал през нощта. Вижте повече за детоксикиращите пластири за стъпала в следните статии:

Направете детоксикиращи пластири за стъпала у дома и премахнете опасните токсини от тялото си

Подобрете здравето си с глава лук върху стъпалата

И винаги поддържайте здравословна алкална среда в тялото си. Вижте един от ефикасните начини тук 

Източник:

http://www.homehealthyrecipes.com/here-is-how-to-detox-your-body-through-your-feet/

Снимка: Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *